Van dag tot dag
Prijsindicatie
Hotel

Dag 1: Aankomst San Jose

Aankomst op de luchthaven van San José. Daar krijg je een transfer naar het hotel in de stad. Tijdens deze tranfer is onze lokale partner aanwezig die jouw alle info zal bezorgen voor je reis en je nog veel tips kan meegeven. Eenmaal in het hotel:  na deze lange reis wil je zeker en vast wat uitrusten en zeker de kinderen het zwembad laten ontdekken.

Dag 2: Vertrek naar Tortugueros National Park en ontdek de reuzeschildpadden

De bus haalt je op in San José en brengt je naar Pavona waar je  met een boot door de kanalen naar Tortuguero National Park word gebracht (1,5 u). Er is daar ook geen enkele auto te zien. Alles wordt aan en af gebracht met boten om de natuur in het park volledig intact te kunnen houden.

Je komt aan in je lodge die aan de rand van een kanaal ligt rond het middaguur en daar krijg je ook direct een heerlijke lunch voorgeschoteld. Je krijgt ook een gids die voor het volledige verblijf aanwezig is en je alle uitleg geeft. Met de gids ga je in de namiddag het dorpje Tortuguero bezoeken. Piepklein maar wel gezellig. Ga zeker even het Caraïbische strand bewonderen en wandel door de hoofdstraat waar kinderen aan het spelen zijn, er heel veel leuke winkeltjes zijn of lokale artisten.

Wanneer je in het broedseizoen in Tortuguero bent (juli-eind september), ga je later op de avond, na zonsondergang , nog even terug naar het strand om de schildpadden te gaan zoeken , onder leiding van de gids, in alle stilte. Deze schildpadden komen het strand op uit de zee om hun eieren te leggen. Deze eieren komen uit van eind september tot begin december. Daarna ga je lekker dineren in de lodge. ’s Avonds kruip je best vroeg in je bed omdat je de volgende ochtend vroeg op moet om de dieren te gaan spotten.

Dag 3: Met de gids door het park van Tortugueros

’s morgens vroeg voor het ontbijt , nadat je een koffie en de kinderen een lekkere choco hebben gedronken met wat crackers, ga je de boot in om in de kanalen te varen van het park. De kinderen vonden dit een heel mooie ervaring. De enorme leguanen, blauwe reigers, tijgerapen…zitten immers vlak aan de rand van het water. En de ara’s (papegaaien) vliegen hoog boven je hoofd.

Na de boottocht van 2 u ga je lekker ontbijten en daarna kun je een wandeling doen door het domein van de lodge. Dat is ook echt de moeite waard omdat je daar ook weer allerlei dieren en planten gaat ontdekken onder leiding van de gids.

Dus een druk gevulde dag vol leuke ervaringen middenin de prachtige natuur. ’s Avonds krijg je een lekker diner aangeboden door de lodge. Natuurlijk kun je ook lekker uitrusten en de kinderen zich laten uitleven aan het zwembad.

 

Dag 4: op weg naar Sarapiqui

Na het ontbijt vertrek je met de boot terug naar Pavona, neem je de bus naar Guapiles waar je nog een lunch aangeboden krijgt. Van daaruit kun je verder met de huurwagen  naar Sarapiqui.

Sarapuiqi is een ideale stop tussen bijv. San José en Boca Tapada of La Fortuna (Arenal vulkaan). Je verblijft hier in een mooie lodge dicht bij de natuur.   Er is ook een zwembad waar de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.

Ga zeker kijken naar de vlindertuin of de vogeltafel.  Zo hebben wij een van de mooiste vogels kunnen spotten: de Oro Pendula met zijn gele staart en een familie Toekans die eventjes mee kwamen lunchen.

Hier kunnen we voor jou een bezoek regelen (optioneel)  waar je zelf gaat ontdekken hoe chocolade gemaakt werd op traditionele wijze en kunt meewerken aan dat proces (vanaf de plant tot de werkelijke chocolade).  Cacao, de legendarische vrucht uit Midden-Amerika, was niet alleen een oude munt met een enorme impact op de geschiedenis, maar ook een van de belangrijkste producten voor de Maya’s, Azteken en andere Centraal-Amerikaanse culturen.
De tour begint met een korte wandeling naar een voormalige cacaoplantage, gelegen in een deel van het bos. Vroeger werd hier op traditionele wijze cacao verbouwd, de cacaobomen groeiden in het bos, omringd door andere soorten bomen. Onderweg krijgt u interessante informatie over de natuurlijke en culturele geschiedenis van de cacaoboom. Eenmaal aangekomen, wordt u het ambachtelijke proces getoond dat de cacaovruchten omzet in chocolade, terwijl u meer te weten komt over pre- en postkoloniale chocolade. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om verschillende soorten chocolade te proeven die ter plaatse op de traditionele manier bereid zijn!

De tour is heel educatief maar ook leuk voor de kinderen. Natuurlijk kun je de heerlijke godendrank “Cacao” proeven en testen of de chocolade gemaakt in Costa Rica wel even lekker is als de Belgische.

 

 

Dag 5: Raften in Sarapiqui

Vandaag ga je de rivier Sarapqui afvaren. Een schitterende manier om avontuur met natuur te combineren.

Deze tour begint in de  La Virgen de Sarapiquí, een van de belangrijkste plaatsen in het gebied. Deze raft voert ons door een prachtig deel van de rivier gevuld met spannende wildwaterbanen, allemaal omgeven door een prachtig natuurschoon. Dit is een geweldige tocht voor mensen die voor het eerst gaan raften, maar die ook opwinding en grote stroomversnellingen willen. Het is ook een geweldige tour voor mensen met eerdere ervaring in rafting.

Om deze tocht te kunnen maken is de minimumleeftijd voor kinderen 9 jaar en bij senioren is het belangrijk om rekening te houden met hun ervaring en fysieke conditie. Wij raden niet aan dat senioren ouder dan 60 jaar deelnemen aan deze tour. De volledige tour duurt ongeveer 2:30 uur tot 3 uur, en gaat over een afstand van 16 kilometer (10 mijl). Deze tour is inclusief een stop halverwege om te genieten van een heerlijke fruitsnack.

 

Dag 6: op naar de jungle in Boca Tapada

Je komt aan in een hele mooie plek aan de rivier. Het is een echt vogelparadijs, wij zagen zoveel verschillende vogels waaronder de toekan en de papegaai. Ook de brulapen zijn van de partij , wij hebben een hele familie kunnen bewonderen naast de lodge en ‘s morgens maken ze je wakker met hun lawaai.

Rust vandaag op je terras of verken de omgeving. ‘S avonds kun je best eten in de lodge waar er elke avond lekker wordt gekookt.

Dag 7: Boottocht over de rivier Rio San Carlos

Vandaag maak je een mooie boottocht op de rivier. Wij hebben de krokodillen zien zwemmen en rusten aan de rand van de rivier. We zijn gestopt aan een authentiek barretje aan de rivier waar we een lekkere smoothie konden bestellen en even uitrusten in de hangmatten. De kinderen waren aan het spelen met de kindjes van het dorp. Op de terugweg konden we genieten van de prachtige zonsondergang op de rivier….wat een idyllische plek.

Je kunt er ook voor kiezen om ‘s morgens vroeg een wandeling te doen in de jungle onder begeleiding van 2,5 u waar je heel veel leert over de planten met genezende krachten, speciale bomen en kleurrijke kikkers.

 

Dag 8: Geniet van de heetwaterbronnen in La Fortuna

Je lodge ligt in La Fortuna of in de omgeving. Op de achtergrond zie je van overal de vulkaan Arenal die nog steeds actief is.

In je lodge kun je ook genieten van de heetwaterbronnen van de vulkaan, dat maakt het heel speciaal en heerlijk om te ontspannen na een actieve dag ( ze liggen in de tuin van het hotel).

Dag 9: Naar de school en de boerderij

Je gaat op bezoek in de lokale school waar de kinderen je opwachten . In de klaslokalen maak je een artistieke uitvoering van traditionele dansen en muziek mee op kindermaat. Daarna maak je kennis met de rest van de school om te zien hoe ze daar naar school gaan. Daarna maak je een korte tocht door de velden in een wagen getrokken door de traktor van de boerderij.

La Casona, een elegant landhuis van de voormalige Costa Ricaanse president Rafael Iglesias, wordt beschouwd als een van de meest charmante en authentieke culturele bezienswaardigheden van het land. De eigenaarsfamilie van Elieth en Milton heet u van harte welkom en vertelt u over de interessante geschiedenis van de plaats, terwijl u kunt genieten van een glas zelfgemaakte Costa Ricaanse rum.

In de boerderij leer je over de geneeskrachtige planten en ontmoet je de ossen “Costa” en “Rica” die tonen hoe de suiker uit het suikerriet wordt gehaald. Daarna maak je in de authentieke keuken je eigen tortilla en krijg je een heerlijke lokale lunch samen met vers sap van sterfruit.

Je eet met prachtig zicht op de omgeving en voor je neus komen kleurrijke vogels eten op de voederplaats. Vlak na de lunch komt er ook een muzikaal optreden waar je kunt genieten van de Latijns-amerikaanse muziek.

Een fijne kennismaking met de Costa Ricaanse boeren en de kinderen van het dorp.

 

Dag 10: Het nevelwoud van Monteverde

Aankomst in Monteverde in de bergen. Het is hier ook echt heel wat frisser dan aan de kust.

Als je naar boven rijdt, kun je al genieten van de prachtige uitzichten en de nevels die tussen de bergen hangen waarvoor deze streek zo bekend is. Het is hier ook weer een heel andere vegetatie en klimaat als in de andere gebieden van Costa Rica.

Dag 11: Zweven door het nevelwoud

Je wordt al vroeg opgehaald in je hotel en gebracht naar het woud waar je onder leiding van een hele ploeg deskundige begeleiders een tocht maakt door het woud door middel van 18 opeenvolgende zipline parcours.

De kinderen worden heel goed begeleid en vonden het fantastisch. De langste zipline is wel 1KM lang. Er zijn veel zipline parcours in Costa Rica, maar dit is echt wel het meest kwalitatieve en een schitterende ervaring om door het woud te zweven.

Daarna kun je kiezen om ook nog een wandeling te maken over de hangbruggen. Dat is een mooie wandeling over een heel aantal hangbruggen van ongeveer 3 km (een uur wandelen).

Wat ook heel leuk is om te bezoeken ter plaatse met de kinderen: de Kolibri-tuin. Daar gaan de prachtige Kolibri- vogeltjes gewoon op je vinger zitten om nectar te drinken.

Daarna brengt de bus je terug naar je hotel waar je nog kunt nagenieten van de actieve dag en even een aantal uurtjes aan het zwembad door te brengen.

 

Dag 12: Het idyllische San Manuel Antonio

Na een aantal uurtjes rijden kom je aan op deze idyllische plek. Het strand van San Manuel Antonio is een van de mooiste stranden van Costa Rica. Het is trouwens de enige plek waar de jungle en strand mekaar raken, en dat maakt het wel speciaal.

Vandaag kun je rustig chillen op het strand of een lekkere cocktail drinken in een van de leuke barretjes.

 

 

Dag 13: Met de gids naar het San Manuel Antonio Park om aapjes en luiaards te spotten

Deze morgen sta je heel vroeg op om het park te gaan bezoeken. Want ’s morgens heb je de beste kansen om dieren te spotten. De gids neemt je mee door het park en heeft een telelens bij zich waarmee je samen de dieren kunt ontdekken (zonder die lens zie je de dieren heel moeilijk). Het leuke is dat je met je smartphone de foto’s kunt maken van wat de telelens laat zien.

Wij hadden het grote geluk om zeker wel een achttal luiaards te zien, een wasbeer, een kolibri op zijn nest, speciale kikkers, spinnen en de leuke kapucijnaapjes met hun baby’s. De kinderen vonden de luiaards natuurlijk super!

De gids brengt je naar het mooie strand in het park en dan kun je daar op je gemak wat genieten van de prachtige zichten, een uurtje of twee luieren en dan wandel je zelf terug naar de ingang.

 

Dag 14: Vertrek naar San Jose

Deze dag kun je even rustig ontbijten, eventueel de kinderen nog eens laten zwemmen en vertrekken naar de laatste bestemming in Costa Rica: San Jose. Waar je nog een nachtje verblijft vooraleer te vertrekken naar huis.
In San José laat je in het hotel de auto terug ophalen.

Dag 15: Naar huis !

Vandaag word je afgehaald met een busje die je naar de luchthaven brengt.  En thuis kan je nog lang nagenieten van dit grote avontuur !
ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 1.513 p.p.€ 987 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 14 overnachtingen
  • 3 dagen in vol pension onder leiding van een ranger midden in het  Tortugueros National Park met bezoek aan Tortugueros en boottocht inbegrepen. Indien het mogelijk is om reuzeschildpadden te zien: ter plaatse te betalen.
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: Rafting op de rivier Sarapiqui, boottocht op de rivier San Carlos, bezoek aan schooltje en boerderij in La Fortuna, halve dag ziplines (17 zipline parcours) in Monteverde, bezoek onder leiding van een ranger in het San Manuel Antonio Park.

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-10 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de lodges

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis