van dag tot dag
prijsindicatie
hotel

Dag 1: Aankomst in La Fortuna

Je lodge ligt in La Fortuna of in de nabije omgeving. Overal waar je kijkt zie je op de achtergrond de vulkaan Arenal verschijnen. Die vulkaan is nog steeds actief.

In de tuinen van je lodge kan je ook genieten van de heetwaterbronnen van de vulkaan, uniek en heel relax na een actieve dag!

 

Dag 2: Naar de school en de boerderij

Vandaag staat een bezoek aan een lokaal schooltje op het programma, waar de kinderen jullie al uitgelaten staan op te wachten. Na een artistieke voorstelling van traditionele dansen en muziek op kindermaat in één van de klaslokalen, krijg je een rondleiding in de rest van de school. Zo krijg je een mooi beeld van de schoolgaande jeugd in Costa Rica. Daarna volgt een korte tocht door de velden in een wagen getrokken door de traktor van de boerderij.

La Casona, een elegant landhuis van de voormalige Costa Ricaanse president Rafael Iglesias, wordt beschouwd als een van de meest charmante en authentieke culturele bezienswaardigheden van het land. De eigenaarsfamilie van Elieth en Milton heet jullie van harte welkom en vertelt jullie meer over de boeiende geschiedenis van deze plaats, met voor de ouders heel toepasselijk een glaasje zelfgemaakte Costa Ricaanse rum.

In de boerderij leer je over de geneeskrachtige planten en ontmoet je de ossen “Costa” en “Rica”, die tonen hoe de suiker uit het suikerriet wordt gehaald. Bijna middag en tijd dus om je eigen tortilla te leren maken in de authentieke keuken van de boerderij.  Eet smakelijk en geniet ook van het verse sap van sterfruit.

En niet alleen de lunch is heerlijk: het schitterende panorama en de vele kleurrijke vogels die voor je neus op de voederplaats komen eten, maken het plaatje compleet. Na de lunch is het nog genieten van wat Latijns-Amerikaanse muziek tijdens een muzikaal optreden en kan je socializen met de Costa Ricaanse boeren en de kinderen van het dorp.

Dag 3: Vertrek uit La Fortuna

Maak een keuze uit een bezoek aan het nationaal park van de vulkaan of aan de waterval van La Fortuna.

Vervolgens kan je perfect volgende bouwstenen doen: heetwaterbronnen aan de vulkaan Arenal, jungle avontuur in Boca Tapadadoor het woud zweven van Monteverde, reuzeschildpadden gaan ontdekken in Tortuguero National Park of raften in Sarapiqui.

 

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort € 226 p.p. € 170 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (ontbijt inbegrepen)
  • bezoek schooltje, rit door de streek, rondleiding boerderij, je eigen tortillas maken, muziekworkshop (inclusief lunch)

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis