van dag tot dag
prijsindicatie
hotel

Dag 1: Aankomst in La Fortuna

Je lodge ligt in La Fortuna of in de omgeving. Op de achtergrond zie je van overal de vulkaan Arenal die nog steeds actief is.

In je lodge kun je ook genieten van de heetwaterbronnen van de vulkaan, dat maakt het heel speciaal en heerlijk om te ontspannen na een actieve dag.

Dag 2: Naar de school en de boerderij

Je gaat op bezoek in de lokale school waar de kinderen je opwachten . In de klaslokalen maak je een artistieke uitvoering van traditionele dansen en muziek mee op kindermaat. Daarna maak je kennis met de rest van de school om te zien hoe ze daar naar school gaan. Daarna maak je een korte tocht door de velden in een wagen getrokken door de traktor van de boerderij.

La Casona, een elegant landhuis van de voormalige Costa Ricaanse president Rafael Iglesias, wordt beschouwd als een van de meest charmante en authentieke culturele bezienswaardigheden van het land. De eigenaarsfamilie van Elieth en Milton heet u van harte welkom en vertelt u over de interessante geschiedenis van de plaats, terwijl u kunt genieten van een glas zelfgemaakte Costa Ricaanse rum.

In de boerderij leer je over de geneeskrachtige planten en ontmoet je de ossen “Costa” en “Rica” die tonen hoe de suiker uit het suikerriet wordt gehaald. Daarna maak je in de authentieke keuken je eigen tortilla en krijg je een heerlijke lokale lunch samen met vers sap van sterfruit.

Je eet met prachtig zicht op de omgeving en voor je neus komen kleurrijke vogels eten op de voederplaats. Vlak na de lunch komt er ook een muzikaal optreden waar je kunt genieten van de Latijns-amerikaanse muziek.

Een fijne kennismaking met de Costa Ricaanse boeren en de kinderen van het dorp.

Dag 3: Vertrek uit La Fortuna

je kunt ervoor kiezen om het nationaal park van de vulkaan te bezoeken of de waterval van La Fortuna.

Je kan perfect volgende bouwstenen gaan doen: heetwaterbronnen aan de vulkaan Arenal, jungle avontuur in Boca Tapadadoor het woud zweven van Monteverde, reuzeschildpadden gaan ontdekken in Tortuguero National Park of raften in Sarapiqui.

 

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 226 p.p.€ 170 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (ontbijt inbegrepen)
  • bezoek schooltje, rit door de streek, rondleiding boerderij, je eigen tortillas maken, muziekworkshop (inclusief lunch)

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis