van dag tot dag
prijsindicatie
hotel

Dag 1: Tortuguero

Dit is een bouwsteen die je best doet aan het begin of aan het einde van je verblijf omdat je dit niet met de auto kunt zelf ontdekken. Zo bespaar je sowieso een aantal dagen in autohuur. De bus haalt je op (ofwel in Guapiles ofwel in San José) en brengt je naar Pavona waar je  met een boot door de kanalen naar Tortuguero National Park word gebracht (1,5 u). Er is daar ook geen enkele auto te zien. Alles wordt aan en af gebracht met boten om de natuur in het park volledig intact te kunnen houden.

Je komt aan in je lodge die aan de rand van een kanaal ligt rond het middaguur en daar krijg je ook direct een heerlijke lunch voorgeschoteld. Je krijgt ook een gids die voor het volledige verblijf aanwezig is en je alle uitleg geeft. Met de gids ga je in de namiddag het dorpje Tortuguero bezoeken. Piepklein maar wel gezellig. Ga zeker even het Caraïbische strand bewonderen en wandel door de hoofdstraat waar kinderen aan het spelen zijn, er heel veel leuke winkeltjes zijn of lokale artisten.

Wanneer je in het broedseizoen in Tortuguero bent (juli-eind september), ga je later op de avond, na zonsondergang , nog even terug naar het strand om de schildpadden te gaan zoeken , onder leiding van de gids, in alle stilte. Deze schildpadden komen het strand op uit de zee om hun eieren te leggen. Deze eieren komen uit van eind september tot begin december. Daarna ga je lekker dineren in de lodge. ’s Avonds kruip je best vroeg in je bed omdat je de volgende ochtend vroeg op moet om de dieren te gaan spotten.

 

Dag 2: Met de gids naar het park

’s morgens vroeg voor het ontbijt , nadat je een koffie en de kinderen een lekkere choco hebben gedronken met wat crackers, ga je de boot in om in de kanalen te varen van het park. De kinderen vonden dit een heel mooie ervaring. De enorme leguanen, blauwe reigers, tijgerapen…zitten immers vlak aan de rand van het water. En de ara’s (papegaaien) vliegen hoog boven je hoofd.

Na de boottocht van 2 u ga je lekker ontbijten en daarna kun je een wandeling doen door het domein van de lodge. Dat is ook echt de moeite waard omdat je daar ook weer allerlei dieren en planten gaat ontdekken onder leiding van de gids.

Dus een druk gevulde dag vol leuke ervaringen middenin de prachtige natuur. ’s Avonds krijg je een lekker diner aangeboden door de lodge. Natuurlijk kun je ook lekker uitrusten en de kinderen zich laten uitleven aan het zwembad.

Dag 3: Vertrek uit Tortuguero

Na het ontbijt vertrek je met de boot terug naar Pavona, neem je de bus naar Guapiles waar je nog een lunch aangeboden krijgt. Van daaruit kun je verder met de huurwagen naar andere bouwstenen, bijvoorbeeld raften in Sarapiqui, zelf chocolade maken of in de jungle aan de rivier bij Boca Tapada. Of je gaat naar San José om huiswaarts te keren.

 

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 249 p.p.€ 187 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (in vol pension: alle maaltijden zijn inbegrepen)
  • begeleide wandeling door het park van Tortuguero, boottocht door de kanalen (telkens met begeleiding van een gids)

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis