van dag tot dag
prijsindicatie
hotel

Dag 1: Aankomst in Sarapiqui

Sarapiqui is een ideale stop tussen bijv. San José en Boca Tapada of La Fortuna (Arenal vulkaan). Je verblijft hier in een mooie lodge dicht bij de natuur.   Er is ook een zwembad waar de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.

Ga zeker kijken naar de vlindertuin of de vogeltafel.  Zo hebben wij een van de mooiste vogels kunnen spotten: de Oro Pendula met zijn gele staart en een familie Toekans die eventjes mee kwamen lunchen.

Dag 2: Hoe maak je chocolade?

Hier hebben we voor jou een bezoek geregeld waar je zelf gaat ontdekken hoe chocolade gemaakt werd op traditionele wijze en kunt meewerken aan dat proces (vanaf de plant tot de werkelijke chocolade).  Cacao, de legendarische vrucht uit Midden-Amerika, was niet alleen een oude munt met een enorme impact op de geschiedenis, maar ook een van de belangrijkste producten voor de Maya’s, Azteken en andere Centraal-Amerikaanse culturen.
De tour begint met een korte wandeling naar een voormalige cacaoplantage, gelegen in een deel van het bos. Vroeger werd hier op traditionele wijze cacao verbouwd, de cacaobomen groeiden in het bos, omringd door andere soorten bomen. Onderweg krijgt u interessante informatie over de natuurlijke en culturele geschiedenis van de cacaoboom. Eenmaal aangekomen, wordt u het ambachtelijke proces getoond dat de cacaovruchten omzet in chocolade, terwijl u meer te weten komt over pre- en postkoloniale chocolade. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om verschillende soorten chocolade te proeven die ter plaatse op de traditionele manier bereid zijn!

De tour is heel educatief maar ook leuk voor de kinderen. Natuurlijk kun je de heerlijke godendrank “Cacao” proeven en testen of de chocolade gemaakt in Costa Rica wel even lekker is als de Belgische.

 

Dag 3: Vertrek uit Sarapiqui

Vandaag kun je vertrekken naar je volgende bouwsteen en ontdek bijvoorbeeld de heetwaterbronnen van Arenal of  het jungle avontuur in Boca Tapada.  Ook kun je vertrekken naar de reuzeschildpadden in Tortuguero National Park.

 

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 123 p.p.€ 92 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (ontbijt inbegrepen)
  • tour “hoe maak je chocolade (inclusief proeven), wandeling door La Trimbana (inclusief hangbrug)

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

 

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis