van dag tot dag
prijsindicatie
hotel

Dag 1: Aankomst in Tenorio

Je komt aan in een mooie lodge gelegen tussen twee vulkanen: Miravalles en Tenorio. Al met al is dit een ingenieus juweeltje van een eco-gebouw waar fruitbomen de tuinen verfraaien en vogels in overvloed aanwezig zijn.

Dag 2: Wandelen door het Tenorio National Park

De nabijgelegen Río Celeste is een van de hoogtepunten van de regio vanwege de convergentie van mineralen uit de rivier en de vulkaan die de beroemde lichtblauwe tint creëert die de aandacht trekt van zowel de lokale bevolking als van buitenlanders. Je gaat met een gids een wandeling doen van ongeveer 4u en 7km door het park.

Ook warmwaterbronnen en modderpotten zijn hier te bewonderen. Maagdelijke regen- en nevelwouden strekken zich uit tot op de indrukwekkende top van Tenorio en de regio is de thuisbasis van zeldzame dieren zoals de jaguar, de poema, de tapir en de olingo (kleine beertjes).

De wandeling gaat verder stroomopwaarts, waar er zones zijn met kokende waterbronnen die naar zwavel ruiken.
De legende gaat dat de rivier zijn naam dankt aan het feit dat God, na het schilderen van de lucht, zijn borstels in dit water heeft schoongemaakt.
Maar wanneer je een plaats bereikt met de naam “Los Teñideros”, zal je gids je uitleggen dat dit het resultaat is van de chemische reactie die ontstaat door de vereniging van de mineralen die aanwezig zijn in het vulkanisch massief (onder andere messing en zwavelsulfaten).

 

Dag 3: Vertrek uit Tenorio

Deze dag kun je even rustig ontbijten, eventueel de kinderen nog eens laten zwemmen en vertrekken naar je volgende bestemming in Costa Rica.

Je kunt vertrekken naar volgende bouwstenen: bezoek het schooltje en de boerderij in La Fortuna of zweven door het nevelwoud in Monteverde of heetwaterbronnen in Rincon de la Vieja.

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 192 p.p.€ 144 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (met ontbijt)
  • begeleide wandeling door Tenorio National Park met gids (inclusief toegangstickets tot het park)

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

 

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis