van dag tot dag
prijsindicatie
hotel

Dag 1: Aankomst in Tenorio

Je komt aan in een mooie lodge gelegen tussen twee vulkanen: Miravalles en Tenorio. Het is een ingenieus juweeltje van een eco-gebouw, waar fruitbomen de tuinen verfraaien en vogels in overvloed aanwezig zijn.

Dag 2: Wandelen door Tenorio National Park

De nabijgelegen Río Celeste is één van de hoogtepunten van de regio, zowel voor toeristen als locals, vanwege de lichtblauwe tint van het water, te danken aan de convergentie van mineralen uit de rivier en de vulkaan. Samen met een gids maak je een tocht  van 4 uur of 7 km door het park.

Bewonder ook de vele warmwaterbronnen en modderpotten. Maagdelijke regen- en nevelwouden strekken zich uit tot op de indrukwekkende top van Tenorio en de regio is de thuisbasis van zeldzame dieren zoals de jaguar, de poema, de tapir en de olingo (kleine beertjes).

De wandeling gaat verder stroomopwaarts, waar er zones zijn met kokende waterbronnen die naar zwavel ruiken. De legende gaat dat de rivier zijn naam dankt aan het feit dat God, na het schilderen van de lucht, zijn borstels in dit water heeft schoongemaakt.
Maar wanneer je een plaats bereikt met de naam “Los Teñideros”, zal je gids je uitleggen dat dit het resultaat is van de chemische reactie die ontstaat door de vereniging van de mineralen die aanwezig zijn in het vulkanisch massief (onder andere messing en zwavelsulfaten).

 

Dag 3: Vertrek uit Tenorio

Ga op het gemak ontbijten, laat de kinderen nog eens zwemmen en rij dan verder naar je volgende bestemming in Costa Rica.

Je kan kiezen voor de volgende bouwstenen: bezoek het schooltje en de boerderij in La Fortuna of zweven door het nevelwoud in Monteverde of heetwaterbronnen in Rincon de la Vieja.

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort € 192 p.p. € 144 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (met ontbijt)
  • begeleide wandeling door Tenorio National Park met gids (inclusief toegangstickets tot het park)

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

 

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis