meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Waar slaap je?
zicht op hotel Dubrovnik

Dag 1: Aankomst in Dubrovnik

Aankomst in je hotel in de omgeving van Dubrovnik. Tijd om wat te relaxen en de kinderen zich te laten uitleven in het zwembad of in zee. Of je kunt de avondsfeer al gaan opsnuiven in de oude stad van Dubrovnik.

Dag 2: Waan je een echte ridder op de stadswallen van Dubrovnik

Dubrovnik, ook wel bekend als ‘De Parel van de Adriatische Zee’, is een oude, compleet ommuurde vestingstad en ademt geschiedenis. Terecht een stad die zich ‘Unesco Werelderfgoed’ mag noemen!

Waan je een ridder op en rond de stadswallen van Dubrovnik met de kinderen! Ga op stap en ervaar het rijke verleden van deze prachtige havenstad.

wandeling

Start eerst met een leuke tocht op de oude stadsmuren. Verdedig er als echte soldaten en ridders de levendige binnenstad met zijn kleurrijke haven. Slenter vervolgens door de nauwe steegjes en langs gezellige pleintjes. Je krijgt er een doe-boekje voor de kinderen vol grappige en interessante wist-je-datjes, spelletjes en vraagjes. Je komt er te weten hoe het was om in het oude Dubrovnik te leven. Tot slot kan je ’s avonds in één van de vele knusse restaurantjes heerlijk eten.

Hotel Meer Skadar

Dag 3: Aankomst in Montenegro

Het meer van Skadar is een prachtig meer op de grens van Montenegro en Albanië. Het is met een oppervlakte van minstens 368km2 het grootste meer van de Balkan. En in dooitijd kan het bovendien groeien tot wel 540km2. Het is sinds 1983 een nationaal park van 40000 ha.

Vandaag kun je samen met de kinderen even bijkomen na de lange rit naar Montenegro en gaan zwemmen.

Dag 4: Vogels spotten op het meer van Skadar

Als je in Montenegro reist samen met je kinderen, is dit een heel leuke ervaring. Het meer van Skadar is bekend om zijn vele vogels. Er zijn namelijk 281 geregistreerde vogels te spotten. De vogels die wij vooral gespot hebben zijn de aalscholvers, de prachtige blauwe en witte reigers. Misschien heb je geluk en zie je de bekendste vogel : de Dalmatische pelikaan.

De boottocht duurt ongeveer 2 uur. Dit was lang genoeg voor onze kinderen om toch te genieten van het prachtige landschap en de vogels te spotten.

 

Dag 5: Aankomst in Kotor

Je komt aan in de idyllische baai van Kotor. Deze behoord tot de mooiste baaien van de wereld, het is immers ook Unesco werelderfgoed. Echter lijkt het wel meer op een fjord. Vanaf de ingang gaat de baai circa 25 km landinwaarts door smalle doorgangen. Hoe mooi is het hier om aan het water te ontbijten of een verse vis van de grill te proeven!

Dag 6: Klim de trappen op naar het kasteel van San Giovanni

Vergeet niet om  de uitdagende wandeling naar de burcht boven Kotor aan te gaan, het kasteel van San Giovanni. Het is schitterend maar ook leuk voor de kinderen want ze kunnen serieus wat rotsen op en af klimmen. Het zijn wel 1300 trappen om er te geraken, dus een serieuze uitdaging.

Als je eenmaal boven bent, heb je een prachtig uitzicht over de baai. Daarnaast kan je het middeleeuwse kasteel bezoeken. Anderzijds mag je ook heel trots zijn dat je boven bent geraakt!

Konavle verblijf

Dag 7: Aankomst in Konavle regio

Vandaag rijd je terug richting Kroatië naar een prachtige streek: de Konavle vallei.

Aankomst in deze guesthouse die prachtig gelegen is in de Konavle vallei achter Dubrovnik. Je wordt eerst verwelkomd door de familie met een drankje. Je krijgt bovendien ook wat uitleg over de familie stamboom die werkelijk indrukwekkend is. Daarna leiden ze je naar je eigen cottage, echt heel authentiek.

Koken bij Konavle familie

Dag 8: Kookworkshop met de kinderen

Vandaag ga je heerlijk koken met kinderen bij de Konavle familie. Een maaltijd gemaakt op de manier hoe onze grootouders dit deden. Eerst ga je met hen de familietuin in om het fruit en de groenten te plukken. De kinderen kunnen het water halen bij een lokale bron, de bloem bij de bloemmolen en de olijfolie bij de olijfmolen. De kaas wordt gehaald bij de boerderij van de buren.

koken

Eenmaal alle ingrediënten gehaald zijn, kun je het vuur leren aanmaken en een heerlijke maaltijd bereiden. Dit met zelfgemaakt brood op een traditionele manier. De kinderen kunnen de hele tijd helpen en als ze pauzeren kunnen ze gaan zwemmen.

Omis

Dag 9: Aankomst in Omis

Vandaag kom je aan in Omis, een klein gezellig stadje aan de voet van de canyon. Hier leefden vroeger vele piraten die de schepen beroofden. Je verblijft er in een leuk hotel aan zee.

 

Dag 10: Zoeven over de canyons

Vandaag ga je zoeven over de canyon. Eerst rijd je, samen met de gidsen, een stukje de canyon in. Vervolgens klim je 8 minuutjes en kom je aan in een oefenparcours. Daar leer je de knepen van het vak: hoe versnellen, vertragen en stoppen.

Het parcours

Daarna stap je samen naar de eerste zipline. Deze is direct al 700m lang over de canyon en wel op 150 m hoogte. Waw, heel spannend! De kinderen zien dit natuurlijk direct zitten en de ouders mogen niet onderdoen.

Hierna volgen nog wel 7 andere ziplines. Allemaal met schitterende zichten op de canyon en op de rivier. Er zit ook een heel snelle zipline tussen wat het extra spannend maakt.

Als je de laatste zipline hebt gedaan, wandel je tot slot naar de auto die je terugbrengt.
Minimumleeftijd is 7 jaar. Is een kind qua gewicht te licht, dan kan het meegaan met de gids.

 

Dag 11: Aankomst in Hvar

Vandaag kom je aan met de ferryboot op het eiland Hvar. De taxiboot van het hotel staat jullie op te wachten. Na 10 minuten varen komen jullie aan in een kleine haven. Vervolgens gaat de bagage in de jeep en jullie wandelen naar de guesthouse ( 5 minuten).  Het zijn allemaal bungalows/ villa’s op een heuvel aan een paradijselijke baai. Iedere bungalow heeft bovendien zijn eigen kleurrijke inrichting. Daarnaast heet het restaurant van deze guesthouse schitterende zichten.

Dag 12: Met de speedboat rond het eiland

VLIEGEN OVER HET WATER MET DE SPEEDBOAT

Vandaag ga je met een speedboat Hvar ontdekken. Tijdens de rit geniet je van de wind in je haren en van de frisse lucht. De snelheid van de speedboat vinden de kinderen ook echt geweldig. Het geeft een echte kick aan zowel de kleintjes als aan de oudsten.
Na de boottrip word je naar een prachtige plek gebracht waar je ook lunch zal hebben. Een gezellige plek met zicht op de zee en lekker eten.

 

hotel Hvar

Dag 13: Lekker chillen op het strand

Vandaag hebben jullie de tijd om eens het kasteel boven het stadje Hvar te bezoeken of het stadje zelf dat echt wel heel idyllisch is. Of je geniet van een heerlijk dagje luieren op het strand van jullie hotel.

Dag 14: Aankomst in Split

Aankomst in de prachtige stad Split. Je slaapt in een historisch pand in het hart van de oude binnenstad. Parkeer de wagen in één van de parkings aan de rand. Een wagentje van het hotel komt jullie oppikken en brengt jullie vervolgens naar het hotel. Van daaruit is alles namelijk op wandelafstand.

Dag 15: Met de tuktuk door Split

Virtual reality tour

Vandaag gaan jullie op verkenning in en rond Split. Wisten jullie dat de Romeinse keizer Diocletianus een belangrijke rol gespeeld heeft in de geschiedenis van Split? Nee? Hoog tijd om terug te gaan in de tijd… Jullie starten de dag eerst met een virtual reality tour (15 minuten durende VCR film). Het leven zoals het was in Split ten tijde van keizer Diocletianus. Het wordt op een hele boeiende, ludieke en impressionante manier weer werkelijkheid! Eén van zijn dienaars neemt het hele gezin mee op sleeptouw doorheen het oude Split.

Met de tuk tuk door Split

Na dit avontuurlijk en spannend verhaal is het tijd om de vele mooie pleintjes en imposante restanten van het Romeinse paleis in het echt te zien. Stap in jullie tuk tuk en ontdek samen met jullie gids wat het bruisende Split allemaal in petto heeft.

Na de rondrit kunnen jullie met de kinderen zelf nog wat sightseeing doen. Jullie kunnen namelijk door de smalle straatjes kuieren, shoppen, genieten van een verfrissend ijsje. Bovendien kunnen jullie proeven van de lokale specialiteiten op één van de vele sfeervolle terrasjes in de levendige binnenstad of aan de rand van de haven.

Kroatië met kinderen

Dag 16: Terug naar huis

Vandaag vertrekken jullie terug naar België !

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€  2142 p.p.€   1285 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 15 overnachtingen
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: Tickets voor de stadswallen van Dubrovnik, vogels spotten op het meer van Skadar (2u), tickets voor het kasteel in Kotor, een kookworkshop bij de Konavle familie (3u), een halve dag ziplinen over de canyons in Omis (3,5u), met de speedboat rond Hvar, met de tuktuk door Split (2u) en VCR-experience.
  • Prijzen zijn berekend voor een verblijf  begin juli en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de hotels

 

 

 

 

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis