Van dag tot dag
Prijsindicatie
Hotel

Dag 1: aankomst in Johannesburg

Vandaag kom je aan in Johannesburg en krijg je een transfer naar je hotel. Wij voorzien een rustig hotel ver van het stadslawaai waar je even kunt bekomen van de vlucht en de kinderen kunnen even in het zwembad duiken.

Optioneel kun je hier een fietstocht boeken naar de Soweto township.  Je bezoekt de verschillende delen van Soweto. Zo ontdek je dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is: er is nog steeds behoefte aan ontwikkeling en er heerst nog veel armoede. Tegelijk ontwikkelden sommige gebieden zich tot “kleine welvarende buitenwijken”. Met deze tour krijg je inzicht in de vele gezichten van Soweto en herbeleef je het verleden met de Soweto-opstand en het verzet tegen de Apartheid. Dit fietsavontuur is geschikt voor kinderen vanaf 12j die ook wel interesse hebben in de geschiedenis van het land.

Dag 2: Op naar Hazyview

Vandaag ga je rijden naar Hazyview. Dat is een vrij lange rit en je bent dan ook blij dat je toekomt in je lodge.  Dit pension wordt door een familie beheerd en biedt een rotszwembad, omgeven door weelderige subtropische tuinen. De lodge ligt op een 35-hectare groot boerenerf met een wandelpad naar de rivier de Sabie, op 5 minuten rijden van Hazyview.

Dag 3: De panoramaroute

Het landschap van gisteren heeft plaatsgemaakt voor indrukwekkende rotsformaties, diepe groene canyons, watervallen en mooie vergezichten. Met kinderen is het fijn om het rustig aan te doen en vandaag alle tijd te nemen voor de panoramaroute. Hier zie je het ene natuurwonder na het andere. Met wat geluk is het weer helder en geniet je van een prachtig uitzicht bij Gods Window. Tussendoor kunnen de kinderen in het water pootjebaden bij de Bourke’s Luck Potholes. Check zeker ook de Blyderivier met zijn diepe kloof van wel 700 meter, uitgesleten in het landschap.

Dag 4: Slapen binnenin het Kruger Park

Je gaat vandaag het Krugerpark binnen en slaapt in een luxetentenkamp. Gelukkig is er ook een mooi zwembad en een restaurant. De tenten zijn mooi ingericht en heel comfortabel.

Dag 5: Ga de big 5 spotten !

Je verkent het Kruger Park, een natuurgebied van maar liefst 19.633 vierkante kilometer. Het park is 360 kilometer lang en gemiddeld 60 kilometer breed. Het wordt echt beschouwd als een van de mooiste ter wereld met zijn indrukwekkende fauna en flora. Maak je klaar voor de Big Five met zo’n 8.000 olifanten, 1.600 leeuwen, 800 luipaarden, 15.000 buffels en 2.000 neushoorns. In dit programma is een game drive van 3 uren inbegrepen met een ranger die jou alle verborgen plekjes van het Krugerpark laat zien.

Wij zijn zo om 5u opgestaan om te vertrekken met de ranger voor een ochtend game drive. Je kunt ook gerust een namiddag game drive kiezen.

Dag 6: De grens over naar Swaziland

Bezoek nog een tweede land tijdens je Zuid-Afrikareis. Een van de kleinste landen op het zuidelijk halfrond is tegelijk ook een van de grootste in zijn culturele diversiteit. Swaziland is een van de laatste ware monarchieën van Afrika. Kenmerkend voor de inwoners is hun open vriendelijkheid en constante glimlach. De schoonheid van het Koninkrijk Swaziland bestaat dan ook vooral uit de warmte van de mensen en de sterke culturele wortels. Dat uiten ze op verschillende manieren: in hun dans en in hun kunst.

Dag 7: Met de echte Swazi op stap

De meest bijzondere trip is zonder twijfel een culturele dagtrip die jouw gezin inzicht biedt in het leven en de cultuur van de Swazi. Het is meteen ook een zeldzame gelegenheid om het landelijke leven van de Swazi te ontdekken. Je brengt een bezoek aan een school of een weeshuis, families die in de traditionele hofstedes wonen en handwerkslieden die getraind zijn in de Swazi-traditie. Tijdens de lunch met organische producten uit de omgeving, leer je de Swazi-keuken kennen. De tour duurt ongeveer 4 uur.

Dag 8: naar St. Lucia

Nijlpaarden en krokodillen zijn de tot de verbeelding sprekende buren van de bewoners van het dorpje St. Lucia. Dat ligt in het uiterste zuiden van het Greater St. Lucia Wetland Park (omgedoopt tot St. Lucia iSimangaliso Wetland Park) dat grenst aan de Indische Oceaan. De nijlpaarden en krokodillen leven in een grote lagune aan de westkant van het dorp waar elke dag boottochten worden georganiseerd. De lagune staat in verbinding met de oceaan en vormt de voeding voor het hele iSimangaliso Wetland Park. Het dorp is trouwens alleen bereikbaar via een brug over deze lagune.

St. Lucia kan uitstekend als uitvalsbasis dienen voor enkele dagen van uitstapjes in de omgeving, zoals zwemmen en snorkelen in Cape Vidal, safari’s in het Umfolozi/Hluhluwe park (bekend om zijn neushoorns), een nachtsafari in het iSimangaliso Wetland Park of paardrijden langs de kust. Wij hebben hier het Hluhluwe Park bezocht dat ons echt verrast heeft : prachtig park !

 

 

Dag 9: Varen tussen nijlpaarden en krokodillen

Het St. Lucia iSimangaliso Wetland Park is een UNESCO Werelderfgoed en biedt een verfrissende afwisseling met de traditionele vlakten landschap van veel Afrikaanse parken.

Stap aan boord van een boot en ga de nijlpaarden en krokodillen spotten. Vergeet zeker je camera niet want je kunt ze van heel dichtbij bewonderen. Na twee uurtjes stap je weer aan land en ga je terug naar je lodge.

 

Dag 10: Naar de zee in Umlangha (Durban)

 

Durban ligt aan de rand van een weelderige tropische kuststreek met suikerplantages. Maar je vindt hier ook een heel aantrekkelijk strand. In de stad wonen veel Indiërs, je kan er dus lekkere curry’s eten. Durban biedt kosmopolitische restaurants met een fusie van de Afrikaanse en de Aziatische keuken. Verder vind je hier art deco, koloniale architectuur en een heerlijk subtropisch klimaat.

En niet te vergeten: Durban is een echt surfersparadijs met een echte surferscultuur. Denk aan graffitischilderijen, surfersmerken in de winkels en Gunston 500, een jaarlijks groot surfevenement.

 

Dag 11: Chillen of surfen aan het strand

Vandaag is het een echte rustdag na alle belevenissen van de laatste dagen.

Dag 12: Op naar de Drakensbergen

Van zodra je aankomt in Drakensbergen kan je meteen geniet van de adembenemende omgeving. Ga wandelen en geniet van de vele panorama’s onderweg. Verblijven doe je in een prachtige lodge met een heerlijk zwembad en onwaarschijnlijk mooi uitzicht.

Dag 13: Zoeven door de Drakensbergen

“Zoeven door de Drakensbergen” is een bijzonder, 3 tot 4 uur durend eco-avontuur in het inheemse Blue Grotto Woud in de Centrale Drakensbergen. Jullie glijden van platform naar platform. Intussen genieten jullie van het uitzicht op de Drakensbergen, watervallen en rivieren is adembenemend. Probeer zeker ook de meer dan 100 vogelsoorten te spotten die hier leven. Kriebels in de buik zijn gegarandeerd: door het zippen over de valleien én door de indrukwekkende vergezichten.

Dag 14: Vertrek naar Johannesburg

Vandaag rijd je terug naar Johannesburg waar je de vlucht terug naar huis neemt.

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 1100 p.p.€ 757 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 13 overnachtingen (inclusief ontbijt behalve in Addo NP)
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: game drive in de ochtend in het Kruger Park onder leiding van een ranger, een halve dag op stap met de Swazi in Swaziland met bezoek aan school en boerderij (en lunch), boottocht om krokodillen en nijlpaarden te spotten, halve dag ziplinen in de Drakensbergen.

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

Sfeerbeelden van je lodges

 

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis