Dit moet je weten over geldzaken in Canada:

  • De munteenheid in Canada is dus de Canadese Dollar. De creditcard is een veelgebruikt betaalmiddel in Canada. Er zijn weinig landen op de wereld waar creditcards zo algemeen geaccepteerd zijn als in Canada. U zult zien dat u op vele plekken met uw creditcard kunt betalen. Echter is dit niet overal mogelijk, het is daarom altijd goed om wat contant geld op zak te hebben waardoor u altijd een alternatief heeft.
  • Bestel ruim op voorhand reeds jouw dollars, of houd de maanden voor jouw vertrek de koers wat in het oog. Als je ter plaatse geld moet wisselen, kost dit vaak veel meer.
  • Zorg er voor dat je met je kaart geld kan afhalen in Canada, dit moet meestal geactiveerd worden bij jouw bank.
  • Fooien zijn nog belangrijker voor de lokale bevolking dan bij ons. De fooien zijn royaal, omdat ze een belangrijk onderdeel van het salaris zijn. In restaurants geeft u minimaal 15-20% fooi. In een bar is het gebruikelijk om $1 fooi per drankje te geven. Voor gidsen is een fooi van 20% de norm. Piccolo’s, buschauffeurs en portiers verwachten zo’n $1 per koffer.

 

Do you still have questions?

Go to the FAQ page of the country you have a question about and maybe the question is listed. Otherwise feel free to contact us.

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis