meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst San Jose

Aankomst op de luchthaven van San José. Daar krijg je een transfer naar het hotel in de stad. Tijdens deze transfer zal onze lokale partner jullie alle info bezorgen over jullie reis, samen met heel wat handige en leuke tips. In het hotel kan je wat bekomen van de reis en de kinderen wat laten spelen in het zwembad.
reuzeschildpadden in Tortuguero

Dag 2: Vertrek naar Tortuguero National Park om reuzenschildpadden te ontdekken

De bus haalt je op in San José en brengt je naar Pavona, waar je met een boot door de kanalen naar Tortuguero National Park wordt gebracht (1,5 u). Zalig gewoon, want er is daar geen enkele auto te bespeuren. Alles wordt aan en af gebracht met boten, om zo de natuur in het park volledig intact te kunnen houden.

Rond de middag kom je aan in je lodge aan de rand van een kanaal. Eerst genieten van een lunch om dan in de namiddag het dorpje Tortuguero te bezoeken samen met jullie gids. De gids zal trouwens tijdens jullie hele verblijf aanwezig zijn en jullie heel wat bijbrengen over dit prachtige nationale park. Tortuguero is piepklein, maar heel gezellig. Ga zeker even het Caraïbische strand bewonderen en wandel eens door de hoofdstraat met de vele spelende kinderen, leuke winkeltjes en lokale artiesten.

Ben je tijdens het broedseizoen in Tortuguero (juli-eind september), ga dan zeker later op de avond, na zonsondergang en in alle stilte, nog eens terug naar het strand om schildpadden te zoeken, onder leiding van de gids weliswaar. Dan komen de schildpadden uit de de zee het strand op om er hun eieren te leggen. Deze eieren komen uit tussen eind september en begin december. Daarna ga je lekker dineren in de lodge. Kruip die avond niet te laat onder de wol, want de volgende ochtend is het vroeg dag om dieren te gaan spotten.

Dag 3: Met de gids door het park van Tortuguero

’s Morgens vroeg, na wat crackers, een koffie en chocomelk voor de kinderen, ga je door de kanalen van het park varen. Een prachtige ervaring voor de kinderen, want de enorme leguanen, blauwe reigers, tijgerapen…zitten immers allemaal aan de rand van het water. En de ara’s (papegaaien) vliegen hoog boven je hoofd.

Na de boottocht van 2 uur ga je lekker en uitgebreid ontbijten, om daarna met de gids een wandeling te maken door het domein rond de lodge. Zeker meer dan de moeite waard, want je zal er ongetwijfeld heel wat nieuwe dieren en planten kunnen spotten.

Na een goed gevulde dag vol leuke ervaringen te midden van een fenomenale natuur krijg je ’s avonds een lekker diner aangeboden in de lodge. Tussendoor is er zeker ook voldoende tijd om uit te rusten en om de kinderen zich te laten uitleven aan het zwembad.

 

Dag 4: Op weg naar Sarapiqui

Na het ontbijt keer je met de boot terug naar Pavona, neem je de bus naar Guapiles, waar je nog een lunch aangeboden krijgt. Van daaruit kan je verder met de huurwagen naar Sarapiqui.

Sarapuiqi is een ideale stop tussen San José en Boca Tapada of La Fortuna (Arenal vulkaan). Je verblijft hier in een mooie lodge, tussen het groen, met een mooi zwembad. Tijd voor de kinderen om zich eens goed uit te leven!

Ga zeker eens een kijkje nemen in de vlindertuin of aan de vogeltafel.  Zo hebben wij één van de mooiste vogels kunnen spotten, de Oro Pendula, met zijn gele staart, en ook een familie Toekans, die mee kwamen lunchen.

Hier kan je als extra activiteit (optioneel) zelf ontdekken hoe chocolade op de nog traditionele wijze gemaakt wordt en kan je meewerken aan dat volledige proces (vanaf de plant tot de werkelijke chocolade). Een hele interactieve, educatieve en leuke tour voor de kinderen. Cacao, de legendarische vrucht uit Midden-Amerika, was niet alleen een oude munt met een enorme impact op de geschiedenis, maar ook één van de belangrijkste producten voor de Maya’s, Azteken en andere Centraal-Amerikaanse culturen.
De tour begint met een korte wandeling naar een voormalige cacaoplantage, waar vroeger op traditionele wijze cacao werd verbouwd. De cacaobomen groeiden in het bos, omringd door andere soorten bomen. Onderweg krijg je interessante informatie over de natuurlijke en culturele geschiedenis van de cacaoboom. Eenmaal aangekomen, volgt wat uitleg over het ambachtelijke proces dat de cacaovruchten omzet in chocolade. En als afsluiter mag een proeverij van de verschillende soorten chocolade en een heerlijke chocomelk natuurlijk niet ontbreken! Ontdek welke chocolade de lekkerste is: die van Costa Rica of toch de Belgische chocolade ?!

 

 

 

Raften in Sarapiqui

Dag 5: Raften in Sarapiqui

Vandaag ga je de rivier Sarapiqui trotseren in een raft, een schitterende manier om avontuur met natuur te combineren.

Start in La Virgen de Sarapiquí, één van de belangrijkste plaatsen in dit gebied. Deze raft voert je door een prachtig deel van de rivier vol spannende wildwaterbanen. Gegarandeerd fun voor gezinnen die voor het eerst gaan raften en die opwinding en stroomversnellingen willen, maar evenzeer een zinderende uitdaging voor ervaren rafters!

De minimumleeftijd is 9 jaar en volwassen hebben best een goede fysieke conditie. Deze rafting is niet aangeraden voor mensen ouder dan 60 jaar. De volledige tour duurt ongeveer 2:30 uur à 3 uur en gaat over een afstand van 16 kilometer (10 mijl). Deze tour is inclusief een stop halverwege om te genieten van een heerlijke fruitsnack.

 

Boca Tapada aapjes

Dag 6: Op naar de jungle in Boca Tapada

Je komt aan in een feeërieke plek aan de rivier, een waar vogelparadijs! Wij zagen heel veel verschillende vogels, waaronder de toekan en de papegaai. Ook de brulapen zijn van de partij. Wij hebben een hele familie kunnen bewonderen pal naast de lodge en ‘s morgens maken ze je wakker met hun lawaai.

Rust vandaag wat uit op je terras of verken de omgeving. ’s Avonds kan je best dineren in de lodge. De kok maakt heerlijke gerechten klaar met verse, lokale producten.

Dag 7: Boottocht over de rivier Rio San Carlos

Vandaag maak je een fascinerende boottocht op de rivier. Zoek de krokodillen die aan het rusten zijn aan de rand van de rivier of de vele andere dieren die hier rondvliegen of rondzwemmen. We zijn ook gestopt aan een authentieke bar, gelegen langs de rivier, waar we een lekkere smoothie konden bestellen en even konden uitrusten in de hangmatten. De kinderen waren aan het spelen met de kindjes van het dorp. Op de terugweg was het nog genieten van een prachtige zonsondergang op de rivier….wat een idyllische plek!

Je kan er ook voor kiezen om ‘s morgens vroeg een wandeling van 2,5 uur te maken in de jungle met een gids. Je leert heel veel over planten met genezende krachten, speciale bomen en kleurrijke kikkers.

 

Dag 8: Geniet van de heetwaterbronnen in La Fortuna

Je lodge ligt in La Fortuna of in de nabije omgeving. Overal waar je kijkt zie je op de achtergrond de vulkaan Arenal verschijnen. Die vulkaan is nog steeds actief.

In de tuinen van je lodge kan je ook genieten van de heetwaterbronnen van de vulkaan, uniek en heel relax na een actieve dag!

Dag 9: Naar de school en de boerderij

Vandaag staat een bezoek aan een lokaal schooltje op het programma, waar de kinderen jullie al uitgelaten staan op te wachten. Na een artistieke voorstelling van traditionele dansen en muziek op kindermaat in één van de klaslokalen, krijg je een rondleiding in de rest van de school. Zo krijg je een mooi beeld van de schoolgaande jeugd in Costa Rica. Daarna volgt een korte tocht door de velden in een wagen getrokken door de traktor van de boerderij.

La Casona, een elegant landhuis van de voormalige Costa Ricaanse president Rafael Iglesias, wordt beschouwd als een van de meest charmante en authentieke culturele bezienswaardigheden van het land. De eigenaarsfamilie van Elieth en Milton heet jullie van harte welkom en vertelt jullie meer over de boeiende geschiedenis van deze plaats, met voor de ouders heel toepasselijk een glaasje zelfgemaakte Costa Ricaanse rum.

In de boerderij leer je over de geneeskrachtige planten en ontmoet je de ossen “Costa” en “Rica”, die tonen hoe de suiker uit het suikerriet wordt gehaald. Bijna middag en tijd dus om je eigen tortilla te leren maken in de authentieke keuken van de boerderij.  Eet smakelijk en geniet ook van het verse sap van sterfruit.

En niet alleen de lunch is heerlijk: het schitterende panorama en de vele kleurrijke vogels die voor je neus op de voederplaats komen eten, maken het plaatje compleet. Na de lunch is het nog genieten van wat Latijns-Amerikaanse muziek tijdens een muzikaal optreden en kan je socializen met de Costa Ricaanse boeren en de kinderen van het dorp.

 

Nevel tussen de bergen in Monteverde

Dag 10: Het nevelwoud van Monteverde

Aankomst in de bergen rond Monteverde. Je voelt direct dat het hier heel wat frisser is dan aan de kust. De weg naar boven zorgt voor prachtige vergezichten. Deze regio is ook bekend voor de nevels die tussen de bergen blijven hangen. Het klimaat en de vegetatie is hier helemaal anders dan in andere gebieden van Costa Rica.
Zweven door het nevelwoud met kinderen

Dag 11: Zweven door het nevelwoud

Je wordt al vroeg opgehaald in je hotel en naar het woud gebracht, waar je onder leiding van een hele ploeg deskundige begeleiders een tocht maakt door de bossen door middel van 17 opeenvolgende zipline parcours.

De kinderen worden heel goed begeleid en vonden het fantastisch. De langste zipline is wel 1 km lang. Er zijn veel zipline parcours in Costa Rica, maar dit is echt wel het meest kwalitatieve. Een onvergetelijke en schitterende ervaring voor iedereen!

Voor wie nog wat extra actie wil, kan ook nog een mooie wandeling maken over de hangbruggen. De tocht is ongeveer 3 km lang of 1 uurtje wandelen.

Wat ook heel leuk is om te bezoeken ter plaatse met de kinderen: de Kolibrie-tuin. Daar gaan de prachtige kolibries gewoon op je vinger zitten om nectar te drinken.

Daarna brengt de bus je terug naar je hotel, waar je aan het zwembad kan nagenieten van een leuke en sportieve dag.

 

San Manuel Antonio strand

Dag 12: Het idyllische San Manuel Antonio

Na een aantal uurtjes rijden kom je aan op deze idyllische plek. Het strand van San Manuel Antonio is één van de mooiste stranden van Costa Rica. Het is trouwens de enige plaats waar de jungle en het strand elkaar raken, en dat maakt het wel speciaal.

Vandaag kan je wat chillen op het strand of een lekkere cocktail drinken in één van de leuke strandbars.

 

 

Manuel Antonio National Park: witte kapucijnapen

Dag 13: Met de gids naar Manuel Antonio National Park om aapjes en luiaards te spotten

Deze morgen sta je heel vroeg op om het park te bezoeken, want ’s morgens heb je het meeste kans om veel verschillende dieren te spotten. De gids neemt je mee door het park met een telelens, waarmee je samen de dieren kan spotten (zonder die lens zie je de dieren heel moeilijk). Het leuke is dat je met je smartphone foto’s kan nemen van wat de telelens je laat zien.

Wij hadden het grote geluk om zeker wel een achttal luiaards te zien, een wasbeer, een kolibrie op zijn nest, speciale kikkers, spinnen en de leuke kapucijnaapjes met hun baby’s. De kinderen vonden de luiaards natuurlijk super!

De gids begeleidt je verder naar het mooie strand in het park, waar je op je gemak verder kan genieten van de schitterende panorama’s, een paar uurtjes kan luieren om dan zelf terug naar de ingang van het park te wandelen.

 

Dag 14: Vertrek naar San Jose

Na het ontbijt is er nog wat tijd om te zwemmen, alvorens terug te rijden naar de laatste bestemming in Costa Rica: San Jose. Daar verblijf je nog een nachtje om dan de terugvlucht te nemen.
Eenmaal in San José, wordt jullie huurwagen in het hotel opgehaald.

Dag 15: Naar huis!

Een busje zal jullie vandaag naar de luchthaven brengen. En thuis kan je nog lang nagenieten van dit grote avontuur!
Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort € 1.813 p.p. € 1.322 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 14 overnachtingen, ontbijt inbegrepen.
  • 3 dagen in vol pension onder leiding van een ranger te midden van Tortuguero National Park met bezoek aan Tortuguero en een boottocht inbegrepen. Indien je in het juiste seizoen reist en je reuzenschildpadden kan spotten, dan dient dat ter plaatse geregeld en betaald te worden.
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: Rafting op de rivier Sarapiqui, boottocht op de rivier San Carlos, bezoek aan schooltje en boerderij in La Fortuna, halve dag ziplines (17 zipline parcours) in Monteverde, bezoek met een ranger aan het San Manuel Antonio Park.

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-10 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de lodges

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis