meta_pixel
bouwsteen icon

Stel je eigen reis samen

 • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
 • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
 • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Thailand met kinderen en stuur ons de aanvraag door
 • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte
vliegtuig icon

Rondreizen

 • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
 • Voeg deze toe aan jouw reis naar Thailand met kinderen en stuur ons de aanvraag door
 • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
 • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen

Recensies

Thailand
op de tuk tuk met kinderen
Wij wilden graag dit jaar samen een actieve vakantie doen. Onze reisgids in Chiang Mai was een super toffe Thaise, die ons direct deed thuis voelen in...
Thailand
Aangezien ik alleen op reis ging met mijn 2 kinderen van 12 en 10jaar, was ik op zoek naar een formule waarbij wij als gezin flexibel en vrij konden r...
Thailand
We maakten in augustus een geweldige 14-daagse rondreis in Thailand met ons zoontje van 6 jaar. Gevlogen op Bangkok met Thai Airways, door met een bin...
Unieke ervaringen
Klimaat
Hoe werkt het?

Bij Kiddotravel stel je helemaal zelf je familievakantie samen aan de hand van onze bouwstenen. Omdat elk gezin anders is. Net dat is de kracht van onze unieke familiereizen. Rij zelf met een Tuk Tuk of ga ziplinen door de jungle. Ontdek het nu, klik hier om alle ervaringen te bekijken!

Iets wat absoluut niet te missen is in Thailand, zijn de betoverende tempels. Je kan ervoor kiezen om één van de meest vereerde tempels van het land te bezoeken, Wat Prathat Lampang Luang. Volgens de legende bezocht de Boeddha de site ooit zo’n 2500 jaar geleden. Ook kenmerkend aan het land zijn de longtailboten. Je vaart op je eigen privé longtailboot in de gouden driehoek waar 3 landen samenkomen op 1 punt: Laos, Myanmar en Thailand.

Ontdek deze en nog veel andere ervaringen. Bouw zelf je eigen vakantie aan de hand van onze bouwstenen of bekijk onze vooropgestelde rondreizen door hier te klikken.

een gezinsvakantie op maat

Inderdaad, want Kiddotravel biedt je van die handige bouwstenen aan. Dat zijn kleine trips van een 3-tal dagen in een land hier vér vandaan. Die trips zitten bomvol coole ervaringen voor ouders met kinderen zoals hierboven vermeld. Getest en absoluut goedgekeurd door onze ‘kleine’ grote experten in eigen huis. 

Zo kies je als gezin enkel voor die trips die iedereen even cool vindt. En zo krijg je dus jouw ideale familievakantie aan elkaar. En de rest? Daar zorgt Kiddotravel wel voor!

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat dat verschilt naargelang de regio. In het noorden heerst eerder een tropisch savanneklimaat met droge winters en natte zomers. In het zuiden heb je een tropisch regenwoudklimaat en is er geen sprake van een echt droge periode.

Reizen naar Thailand met kinderen betekent dat je altijd te maken krijgt met veel warmte en – afhankelijk van de reisperiode en de locatie – een vochtig en klam klimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 28 en 33 graden, in het voorjaar en in de zomer lopen ze op naar 30 tot 36 graden.

Het koelste wordt het in de wintermaanden in de bergen in het noorden, de temperaturen kunnen daar dalen tot rond de tien graden ’s nachts. Overdag schiet de thermometer dan gewoon weer naar bijna tropische waardes van tegen de dertig graden. Langs de kusten en in Bangkok wordt die grens vrijwel dagelijks gepasseerd.

Reisperiodes

Elke reisperiode in Thailand is anders. Bepaal zelf welke vakantieperiode ideaal is voor jouw gezin en geniet van een onvergetelijke vakantie in Thailand met kinderen.

KERSTVAKANTIE

Dit is een ideale periode om Thailand met kinderen te bezoeken.

 • In het midden en noorden: ideale reisomstandigheden met warm en vooral droog weer met koelere avonden. Gemiddeld wordt het 20-24°C in het noorden, rond de 28-30°C in Bangkok.
 • Stranden aan de Krabi- en westkust: hier is het heet en vooral droog met een koele bries. Ook dat weer is ideaal op reis. In deze periode is dit de beste plaats qua weer.
 • Stranden en eilanden van Koh Samui en de oostkust: bereid je voor op heet weer met kans op regen op het eind van het regenseizoen en een koelere bries. Toch is dit een goede tijd om te reizen.
PAASVAKANTIE

De paasperiode is een goede tijd om Thailand met kinderen te bezoeken, maar hou wel rekening met warm en – naargelang de locatie – klam weer.

 • In het midden en noorden: het weer is warm en zeer vochtig, maar vooral droog. Temperaturen stijgen gemiddeld tot 30+ (en nog warmer in Bangkok).
 • Krabi-, oostkust- en westkuststranden: verwacht je aan heet en vochtig weer. Het is voornamelijk droog, met gemiddelde temperaturen van 29-34°C.
 • Stranden en eilanden van Koh Samui en de oostkust: heet en vooral droog weer.
ZOMERVAKANTIE

Veel gezinnen bezoeken Thailand tijdens de zomervakantie. Over het algemeen is het weer dan goed, maar wees voorbereid op wat regen.

 • In het midden en noorden: bereid je voor op heet en vochtig weer. In de loop van de zomer zullen de regenbuien toenemen, waardoor de temperaturen iets zullen dalen. Je mag een gemiddelde van 27-31°C verwachten.
 • Krabi- en westkuststranden: het weer is heet, vochtig en nat zijn. Soms kan het hevig regenen. De temperatuur bedraagt gemiddeld 27°C.
 • Stranden en eilanden van Koh Samui en oostkust: het wordt warm met eventueel een beetje regen. De gemiddelde temperaturen schommelen rond de 29°C. Dit is de beste kustregio in deze periode.
ALLERHEILIGEN

Nu geniet je van een heel goede reisperiode.

 • In het midden en noorden: het is meestal warm en vooral droog omdat de regenval begint af te nemen, vooral aan het eind van de maand. De gemiddelde temperaturen bedragen 23-26°C en er is een lage luchtvochtigheid. Deze omstandigheden zijn ideaal op reis.
 • Krabi- en westkuststranden: het weer zal warm zijn, zij het iets minder vochtig, en het zal wat gaan regenen. Je mag heldere, redelijk droge dagen verwachten met temperaturen van gemiddeld 26-28°C. Dit is de beste kustregio qua weer in deze tijd van het jaar.
 • Stranden en eilanden van Koh Samui en de oostkust: de thermometer toont gemiddeld 26°C aan en er is wat regen.
KROKUS

Ook dit is weer een heel goede reisperiode.

 • In het midden en noorden: het is heet en vooral droog. Wel is het iets koeler in het noorden en warmer rond Bangkok. Ideaal weer voor op reis.
 • Krabi- en westkuststranden: het weer is heet en vooral droog met wat verkoelende bries. Dit is ideaal voor op reis. De gemiddelde temperatuur aan de westkust is 26-29°C.
 • Stranden en eilanden van Koh Samui en de oostkust: het klimaat is heet en vooral droog, misschien zijn er een paar buien vroeg in de maand, en er waait een verkoelende bries. Ideaal voor op reis, dit weer. De gemiddelde temperatuur aan de oostkust is 26-29°C.
Beleef een onvergetelijke dag tussen de olifanten met kinderen
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Meest gestelde vragen

Hoe is het klimaat in Thailand?
Thailand is een heel groot land met verschillende klimaten. Reis je naar Thailand met kinderen, dan is het dus belangrijk dat we de reis aanpassen naargelang de periode waarin je gaat.
Tijdens welke schoolvakantie ga ik best naar Thailand?
Thailand wordt het vaakst bezocht in juli en augustus. De reden is simpel: dan kan je ook langer gaan dan 2 weken. Maar je hebt uiteraard ook andere periodes. Wij beschreven het klimaat in elke schoolvakantie.
Welke is de beste reisperiode voor Thailand?
De beste reisperiode voor reizen naar Thailand is afhankelijk van de situatie van elk gezin.
Wat is de munteenheid of valuta in Thailand?
De munteenheid is de Thaise Baht (BHT).
Wat is het tijdsverschil met Thailand?
Vergeleken met onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later.
Welke inentingen heb je nodig in Thailand?
In Thailand heb je wel degelijk een aantal inentingen nodig.
Welke reisstekker nodig voor Thailand?
In Thailand worden de stopcontacten van type A, B, C, F en O gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. Ter info: In België worden de stopcontacten van type E gebruikt, met een netspanning van 230 V en een frequentie van 50 Hz.
Welke zijn de vereiste reisdocumenten in Thailand?
Belgen die naar Thailand reizen hebben een aantal verplichte reisdocumenten nodig.
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis