meta_pixel
bouwsteen icon

Stel je eigen reis samen

  • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
  • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
  • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Canada met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte
vliegtuig icon

Rondreizen

  • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
  • Voeg deze toe aan jouw reis naar Canada met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
  • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen
Unieke ervaringen
Klimaat
Hoe werkt het?

Bij Kiddotravel stel je helemaal zelf je familievakantie samen aan de hand van onze bouwstenen. Omdat elk gezin anders is. Net dat is de kracht van onze unieke familiereizen. Ga raften, ziplinen, fietsen of spot beren, walvissen en bewonder de Niagara Falls – voor elk wat wils! Ontdek het nu, klik hier om alle ervaringen te bekijken!

CANADA MET KINDEREN EN TIENERS

Als je op zoek bent naar de coolste vakantie in Canada, dan ben je bij Kiddotravel aan het juiste adres. Wij bieden tal van toffe activiteiten voor het hele gezin in Oost- en West-Canada!

Ga peddelen bij zonsopgang in Algonquin Provincial park, laat je betoveren door de spetterende Niagara Falls, klim en klauter op een toffe via ferrata in Banff of ga beren spotten in de wildernis met een inheemse gids.

Ontdek hier nog meer unieke bouwstenen in Canada.

Ontdek deze en nog veel andere ervaringen. Bouw zelf je eigen vakantie aan de hand van onze bouwstenen of bekijk onze vooropgestelde rondreizen door hier te klikken.

een gezinsvakantie op maat

Inderdaad, want Kiddotravel biedt je van die handige bouwstenen aan. Dat zijn kleine trips van een 3-tal dagen in een land hier vér vandaan. Die trips zitten bomvol coole ervaringen voor ouders met kinderen. Getest en absoluut goedgekeurd door onze ‘kleine’ grote experten in eigen huis. 

Zo kies je als gezin enkel voor die trips die iedereen even cool vindt. En zo rijg je dus jouw ideale familievakantie aan elkaar. En de rest? Daar zorgt Kiddotravel wel voor!

Klimaat

Canada is het op één na grootste land ter wereld. Ondanks de enorme afmetingen heeft Canada niet zoveel verschillende klimaatgebieden. Dat heeft vooral te maken met de ligging die relatief ver van de evenaar is en het beperkt aantal factoren dat invloed heeft op het klimaat van Canada. Belangrijk zijn de Rocky Mountains in het westen van het land die er aan de ene kant voor zorgen dat depressies het binnenland ten oosten van deze bergketen niet bereiken kunnen.

De stromingen in de oceanen vormen een ander element met grote invloed op het klimaat van Canada. In het oosten zorgt de Kuro-Shio-Drift voor de aanvoer van relatief warm zeewater.

Canada is een bestemming waar je het hele jaar door naartoe kunt reizen. Wie een rondreis door Canada wil maken die zal vooral in de periode mei tot en met september reizen, omdat de wegen vaak het beste begaanbaar zijn. In de herfst en het voorjaar zijn de Canadese steden echter zeer de moeite waard en tijdens het hele winterseizoen kun je uitstekend terecht voor de wintersport in Canada.

Reisperiodes

Elke reisperiode in Canada heeft zijn charmes, maar met kinderen is de beste periode toch tijdens de zomermaanden, paasvakantie en het najaar.

KERSTVAKANTIE

Dan is het hartje winter en kan het er heel koud worden en is er kans op heel veel sneeuwval. Het levert prachtige landschappen op, maar heel wat buitenactiviteiten worden niet georganiseerd.

PAASVAKANTIE

Het wordt al wat warmer, maar sommige gebieden zijn nog steeds met sneeuw bedekt. In het voorjaar zijn de steden wel enorm de moeite waard om te bezoeken.

ZOMERVAKANTIE

Het hoogseizoen loopt van juni tot en met september. Het is er dan heel aangenaam vertoeven, met temperaturen tussen de 20 à 25° C. Alle buitenactiviteiten zijn dan enorm in trek.

ALLERHEILIGEN

Het najaar is voor de natuurliefhebbers de mooiste periode om naar Canada te reizen. Het wordt wel wat frisser overdag, maar de verkleuring van de bladeren is ronduit schitterend.

KROKUS

Het kan dan nog steeds heel koud zijn. Deze periode kan een beetje vergeleken worden met de Kerstvakantie.

 

Peddelen in Canada met kinderen
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Meest gestelde vragen

Hoe is het klimaat in Canada?
Wie naar het oosten van Canada wil, reist het best in de periode mei tot en met september. Wel zijn in de herfst en het voorjaar de Canadese steden echter zeer de moeite waard en tijdens het hele winterseizoen kan je in Canada uitstekend terecht voor wintersport.
Tijdens welke schoolvakantie ga ik best naar Canada?
Elke reisperiode in Canada heeft zijn charmes, maar met kinderen is de beste periode toch tijdens de zomermaanden, paasvakantie en het najaar. Wij beschreven het klimaat in elke schoolvakantie.
Wat is de beste reisperiode voor Canada?
De beste reisperiode? Die is afhankelijk van jouw gezinssituatie. Maar we geven je graag enkele tips.
Wat is het tijdsverschil met Canada?
Het tijdsverschil tussen België en het oosten van Canada is zes uur. Ze kennen er ook een zomertijd en wintertijd, maar deze kan op een andere datum ingaan dan in België (in Canada start de zomertijd begin of midden maart en eindigt die meestal begin november). Check bij vertrek zeker eens de lokale tijd.
Welke inentingen heb je nodig in Canada?
Voor reizigers uit Europa zijn voor wie naar Canada wil gaan geen speciale inentingen vereist.
Welke reisstekker nodig voor Canada?
In Canada worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz. Ter info: In België worden de stopcontacten van type E gebruikt, met een netspanning van 230 V en een frequentie van 50 Hz.
Welke zijn de vereiste reisdocumenten in Canada?
Belgen die naar Canada reizen hebben een aantal verplichte reisdocumenten nodig.
Wat is de munteenheid of valuta in Canada?
De munteenheid is de Canadese Dollar (CAD).
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis