meta_pixel
bouwsteen icon

Stel je eigen reis samen

 • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
 • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
 • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Florida met kinderen en stuur ons de aanvraag door
 • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte

 

vliegtuig icon

Rondreizen

 • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
 • Voeg deze toe aan jouw reis naar Florida met kinderen en stuur ons de aanvraag door
 • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
 • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen

Recensies

Florida
We zijn met ons gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen (jongens van 12j,9j en 6j) terug van een 14 daagse rondreis door Florida. We hebben voor dit co...
Florida
Net terug van een rondreis door het prachtige Florida. 17 dagen fun en verwondering . Schitterende trip waarbij leuke steden afgewisseld werden met pr...
FLORIDA
We wilden onze kinderen dit jaar een heel bijzondere ervaring cadeau doen. Eentje die ze nooit zouden vergeten... Florida was werkelijk de ideale be...
FLORIDA
Net terug van een rondreis in Florida en enorm genoten van alle leuke activiteiten, met als topper het kayakken en de airboat tussen de aligators. Ook...
Unieke ervaringen
Klimaat
Hoe werkt het?

Bij Kiddotravel stel je helemaal zelf je familievakantie samen aan de hand van onze bouwstenen. Omdat elk gezin anders is. Net dat is de kracht van onze unieke familiereizen. Ga zwemmen met dolfijnen of kajakken tussen de alligators. Ontdek het nu, klik hier om alle ervaringen te bekijken!

Bij Florida denk je waarschijnlijk ook meteen aan Miami. Maar waarom zou je Miami op een saaie manier ontdekken? Scheur met een speedboat door de baai van Miami! Dit vinden de kinderen geweldig. Nadien een beetje relaxen? Doe dit dan aan de prachtige witte stranden van South Beach. Nog zo een adembenemende stranden vind je in Key West. Proef er van de Caraïbische sfeer. Daarnaast ook in Napels, het is hier ook de ideale plek om dolfijnen te spotten.

Ontdek deze en nog veel andere ervaringen. Bouw zelf je eigen vakantie aan de hand van onze bouwstenen of bekijk onze vooropgestelde rondreizen door hier te klikken.

een gezinsvakantie op maat

Inderdaad, want Kiddotravel biedt je van die handige bouwstenen aan. Dat zijn kleine trips van een 3-tal dagen in een land hier vér vandaan. Die trips zitten bomvol coole ervaringen voor ouders met kinderen zoals hierboven vermeld. Getest en absoluut goedgekeurd door onze ‘kleine’ grote experten in eigen huis. 

Zo kies je als gezin enkel voor die trips die iedereen even cool vindt. En zo krijg je dus jouw ideale familievakantie aan elkaar. En de rest? Daar zorgt Kiddotravel wel voor! 

Klimaat

Reizen naar Florida met kinderen is (bijna altijd) reizen naar een aangename temperatuur. Het grootste deel van de staat heeft een warm zeeklimaat met milde winters en warme zomers.

Dit moet je weten over het klimaat in Florida:

 • De wintermaanden zijn koeler maar stabieler
 • De zomermaanden zijn (zeer) warm, maar kunnen redelijk instabiel zijn
 • In de zomer mag je rekenen op temperaturen rond of boven de tropische grens van 30 graden, zeker in het zuiden
 • Zelfs in de nattere periode is het gemiddeld aantal zonuren vrij hoog
 • Tussen november en april kent Florida een droge periode
 • Vanaf mei tot en met oktober kent de staat een natte periode met aanzienlijk grotere neerslaghoeveelheden en een grotere kans op dagen met regen
 • Tussen juni en december kunnen orkanen of tropische stormen actief zijn boven of in de buurt van Florida
 • Vorst komt zelden voor, sneeuw is al helemaal een rariteit

Reisperiodes

Elke reisperiode in Florida is anders. Bepaal zelf welke vakantieperiode ideaal is voor jouw gezin en geniet van een geweldige vakantie in Florida met kinderen.

KERSTVAKANTIE

De kans op neerslag daalt in de eindejaarsperiode. In het noorden van Florida is dat een lichte daling, maar in het zuiden daalt de kans sterker. Op heel wat dagen geniet je van een blauwe lucht met hoogstens enkele wolken. Je merkt ook duidelijk dat de relatieve luchtvochtigheid afneemt waardoor je minder snel gaat zweten. In de noordelijke helft zijn er al dagen te noteren waarbij de maximum temperatuur niet boven de twintig graden uitkomt. In de zuidelijke helft blijft het met middagtemperaturen van 20 tot 26 graden nog steeds zeer aangenaam en kan je vrijwel alle dagen heerlijk doorbrengen aan het zwembad of op het strand.

KROKUSvakantie

De kans op neerslag is in de zuidelijke helft van Florida vrij klein, de hoeveelheden liggen gemiddeld onder de 50 millimeter regen per maand. De zon is vrij nadrukkelijk aanwezig en de temperaturen liggen overdag gemiddeld tussen de 15 en 24 graden.

PAASVAKANTIE

De periode rond Pasen is de meest stabiele wat betreft weerbeeld en neerslag. Met gemiddeld slechts vijf dagen met neerslag per maand en 9 tot 10 uren zonneschijn per dag is het echt genieten. De temperatuur loopt op van 22-27 graden begin maart naar 25 tot 30 graden eind april. Het zeewater is in deze twee maanden het koelste met gemiddeld 17 tot 24 graden. Vooral langs de kust van de Golf van Mexico kan de zeewatertemperatuur aan het einde van april wel een flinke opwarming laten zien. Ook mooi meegenomen: in maart en april is de kans op een orkaan vrijwel nihil.

ZOMERVAKANTIE

De zomers zijn warm en vochtig en worden gekenmerkt door stevige onweersbuien in de (na)middag. Deze buien lijken soms uit het niets te komen, maar duren meestal niet lang. Veel mensen vinden zo’n bui in de warme namiddag zelfs verfrissend, omdat het dan wat afkoelt. Overdag is het zeer warm met temperaturen tussen de 30 en 35 graden, soms zelfs nog hoger. ‘s Nachts daalt de thermometer zelden onder de 22-24 graden Celsius.

In augustus is Florida op z’n warmst. Voordeel: het zeewater heeft een zeer aangename temperatuur dankzij de warme Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan.

ALLERHEILIGEN

De tijd rond Allerheiligen is de overgangsmaand van instabiel tropisch weer naar rustiger weer met lagere temperaturen. Officieel is november de laatste maand van het orkaanseizoen. Er is echter wel een redelijke kans op dagen met veelal bewolkt weer en langdurige regen. Het aantal langere periodes met mooi stabiel weer neemt snel toe.

 

strand Clearwater/St Petersburg
Fort Lauderdale: Florida met kinderen
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Meest gestelde vragen

Hoe is het klimaat in Florida?
Florida noemt men niet voor niets "the sunshine state". Duizenden toeristen gaan jaarlijks naar Florida omwille van het zonnige klimaat.
Tijdens welke schoolvakantie ga je best naar Florida ?
Florida wordt het vaakst bezocht in juli en augustus. De reden is simpel: dan kan je ook langer gaan dan 2 weken. Maar je hebt uiteraard ook andere periodes. Wij beschreven het klimaat in elke schoolvakantie.
Wat is de beste reisperiode voor Florida?
De beste reisperiode? Die is afhankelijk van jouw gezinssituatie. Maar we geven je graag enkele tips.
Wat is de munteenheid of valuta in Florida?
De munteenheid is de Amerikaanse Dollar (USD).
Welke inentingen heb je nodig in Florida?
Amerika is gelukkig een gemakkelijk land omdat er geen vaccinaties verplicht zijn.
Wat is het tijdsverschil met Florida?
In Florida is het bijna het hele jaar 6 uur vroeger dan in België.
Welke reisstekker nodig voor Florida?
In de Verenigde Staten van Amerika worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz. Ter info: In België worden de stopcontacten van type E gebruikt, met een netspanning van 230 V en een frequentie van 50 Hz.
Welke zijn de vereiste reisdocumenten voor Florida?
Belgen die naar de USA reizen hebben een aantal verplichte reisdocumenten nodig.
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis