meta_pixel
bouwsteen icon

Stel je eigen reis samen

  • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
  • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
  • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Kroatië met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte
vliegtuig icon

Rondreizen

  • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
  • Voeg deze toe aan jouw reis naar  Kroatië met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
  • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen

Bouwstenen in de kijker

Recensies

Kroatië
"Net terug van rondreis in Kroatië samengesteld door Liesbeth en haar team. Zowel over het overleg vooraf, persoonlijke inbreng en begeleiding ter pl...
Kroatië
"Begin juli zijn wij met onze 2 tienerzonen naar Kroatië geweest. Liesbeth heeft ons een gevarieerd en avontuurlijk programma opgemaakt. De app waarop...
Unieke ervaringen
Klimaat
Hoe werkt het?

Bij Kiddotravel stel je helemaal zelf je familievakantie samen aan de hand van onze bouwstenen. Omdat elk gezin anders is. Net dat is de kracht van onze unieke familiereizen. Ziplinen over canyons, slapen in een boomhut of met een jeep door gebergtes scheuren? Ontdek het nu, klik hier voor alle ervaringen te bekijken!

Ben je op zoek naar de leukste vakantie in Kroatië met de kinderen? Dan zit je hier op het juiste adres. Wij bieden tal van activiteiten aan voor het hele gezin. Ben je op zoek naar een rustige vakantie waar je toch kan genieten van de pracht van het land? Dan kunnen jullie bijvoorbeeld de eilanden ontdekken met jullie eigen jacht. Tijdens deze toch wordt er ook regelmatig gestopt voor een leuk zwempartijtje, ideaal voor de kinderen om in het water te plonsen.

Ontdek deze en nog veel andere ervaringen. Bouw zelf je eigen vakantie aan de hand van onze bouwstenen of bekijk onze vooropgestelde rondreizen door hier te klikken.

een gezinsvakantie op maat

Inderdaad, want Kiddotravel biedt je van die handige bouwstenen aan. Dat zijn kleine trips van een 3-tal dagen. Die trips zitten bomvol coole ervaringen voor ouders met kinderen zoals hierboven vermeld. Getest en absoluut goedgekeurd door onze ‘kleine’ grote experten in eigen huis. 

Zo kies je als gezin enkel voor die trips die iedereen even cool vindt. En zo krijg je dus jouw ideale familievakantie aan elkaar. En de rest? Daar zorgt Kiddotravel wel voor!

Klimaat

Kroatië kun je klimatologisch in drie stukken verdelen. De lagergelegen kustgebieden waar onze bouwstenen doorgaan hebben een mediterraan klimaat met milde vrij natte winters en drogere warme zomers.

Kroatië zit al jaren flink in de lift als populaire zonbestemming. In de zomermaanden liggen de temperaturen op een vergelijkbaar niveau als de Franse Riviera, wel is de kans op regen iets groter dan langs de Cote D’Azur.

De gemiddelde jaarlijkse regenval varieert , afhankelijk van de specifieke regio en het overheersende klimaat ter plaatse. De eilanden Hvar en Korčula kennen, met meer dan 2.700 uren zon per jaar, het meeste zon. Langs de kustlijn en rond de Adriatische Zee in het algemeen, schijnt de zon zo’n 2.000 uren per jaar.

Reisperiodes

De beste reistijd voor Kroatië en Montenegro is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De temperaturen zijn van aangenaam tot zeer aangenaam, met in de warmste maanden gemiddelde maximumtemperaturen van ongeveer 27 tot 30 graden Celsius.

Als je specifiek voor een zonvakantie naar Kroatië wilt reizen, dan vormen de maanden juli en augustus de beste reistijd hiervoor. De middagtemperaturen aan de kust liggen dan tegen of rond de dertig graden, de zon schijnt veelvuldig en regendagen komen er amper voor.  Aan het strand is het aangenaam met zeewatertemperaturen die rond de 25 graden Celsius liggen.

Voor een stedentrip naar bijvoorbeeld Dubrovnik, Split of Zagreb is de periode april (paasvakantie ) ook geschikt tot zeer geschikt.

Kroatië met kinderen
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis