Stel je eigen reis samen

 • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
 • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
 • Voeg ze toe aan je reis naar West-USA  en stuur ons de aanvraag door
 • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte

Rondreizen

 • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
 • Voeg deze toe aan jouw reis naar West-USA en stuur ons de aanvraag door
 • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
 • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen
Klimaat
Reisperiodes

Het klimaat in het westen van de USA is heel verschillend van stad tot stad en van park tot park, naargelang het seizoen. Zo is het bijvoorbeeld in de lente aangenaam om in Las Vegas of Death Valley te vertoeven, terwijl het in Yosemite nog frisjes kan zijn. San Francisco varieert van dag tot dag: je kan in de zomer 30 graden hebben, maar de volgende dag evengoed 15 graden.

De beste periodes om met kinderen naar het westen van de USA te reizen zijn vanaf de paasvakantie tot en met de herfstvakantie. In de zomer is het in het algemeen overal aangenaam warm, tussen de 25 en 30 graden, met uitzondering van de regio van Las Vegas en Death Valley, waar de temperaturen gemakkelijk tot 35 graden en meer kunnen klimmen. In het voor- en najaar hangt het af van regio tot regio.

 

Elke reisperiode in het westen van de USA is anders. Bepaal zelf welke vakantieperiode ideaal is voor jouw gezin en geniet van een onvergetelijke vakantie in de USA met jullie kinderen.

PAASVAKANTIE

De paasperiode is een goede tijd om het westen van de USA met kinderen te bezoeken voor wie de grote warmte in de zomer wil vermijden. Maar hou er wel rekening mee dat het in bepaalde parken en regio’s in die periode nog kan sneeuwen.

 • Los Angeles: de westkust kent een warm mediterraan klimaat met lenteachtige winters en warme zomers. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden. In de lente gaan de temperaturen tot 25 graden met weinig neerslag.
 • San Francisco heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en vrij koele zomers als gevolg van het koude zeewater dat de temperatuur tempert in de zomer. In het voorjaar schommelen de temperaturen tussen de 15 à 20 graden.
 • Regio Las Vegas en Death Valley: in de lente is het er aangenaam vertoeven en heb je geen last van de grote hitte. De temperaturen liggen er rond de 25 à 30 graden.
 • Mid West USA en regio tussen Nevada en de westkust: deze regio’s hebben een gematigd landklimaat en kunnen qua seizoenen, temperaturen en neerslag vergeleken worden met België.
ZOMERVAKANTIE

Veel gezinnen bezoeken het westen van de USA tijdens de zomervakantie. Over het algemeen is het weer dan heel goed en aangenaam, maar in een aantal plaatsen kan het heel warm worden.

 • Los Angeles: de westkust kent een warm mediterraan klimaat met lenteachtige winters en warme zomers. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden. In de zomer gaan de temperaturen tot 30 graden met nagenoeg geen neerslag en heel veel zon!
 • San Francisco heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en vrij koele zomers als gevolg van het koude zeewater dat de temperatuur tempert in de zomer. Tijdens de zomer kan het er de ene dag frisjes worden, terwijl het de volgende dag aangenaam en zonnig kan zijn.
 • Regio Las Vegas en Death Valley: in de zomer kan het erg warm worden in deze regio. De temperaturen bereiken gemakkelijk de kaap van 35 graden.
 • Mid West USA en regio tussen Nevada en de westkust: deze regio’s hebben een gematigd landklimaat en kunnen qua seizoenen, temperaturen en neerslag vergeleken worden met België.
ALLERHEILIGEN

Deze reisperiode kan vergeleken worden met de paasvakantie qua temperaturen en neerslag.

 • Los Angeles: de westkust kent een warm mediterraan klimaat met lenteachtige winters en warme zomers. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden. In het najaar gaan de temperaturen tot 25 graden.
 • San Francisco heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en vrij koele zomers als gevolg van het koude zeewater dat de temperatuur tempert in de zomer. De beste maand is september: aangename temperaturen, zo’n 20 à 25 graden, en heel weinig neerslag.
 • Regio Las Vegas en Death Valley: in het najaar koelt het al iets meer af en worden de temperaturen weer wat draaglijker.
 • Mid West USA en regio tussen Nevada en de westkust: deze regio’s hebben een gematigd landklimaat en kunnen qua seizoenen, temperaturen en neerslag vergeleken worden met België.

 

 

 

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meest gestelde vragen

Hoe is het klimaat in de West-USA?
Het klimaat is afhankelijk van de regio, het seizoen en de hoogte. In de lager gelegen gebieden kan het warm en zonnig zijn, terwijl het in de bergen ijzig koud is. Het voorjaar, de zomer en het najaar vormen algemeen geen probleem, maar voor wie tijdens de wintermaanden reist, is het aangeraden om van tevoren te informeren naar het weerbericht en de staat van de wegen en de paden in de nationale parken.
Tijdens welke schoolvakantie ga ik best naar West-USA?
West-USA wordt het vaakst bezocht in juli en augustus. De reden is simpel: dan kan je ook langer gaan dan 2 weken. Maar je hebt uiteraard ook andere periodes. Wij geven je een handig overzicht van het klimaat in elke schoolvakantie.
Wat is de beste reisperiode voor West-USA?
De beste reisperiode voor het westen van de USA is afhankelijk van jouw gezinssituatie. Maar we geven je graag enkele tips.
Wat is de munteenheid of valuta in West-USA?
De munteenheid is de Amerikaanse Dollar (USD).
Wat is het tijdsverschil met de West-USA?
De VS kent 6 tijdzones. Voor een rondreis door het westen van de USA, zijn vooral de "Mountain Time Zone" en de "Pacific Time Zone" van toepassing. De VS schakelt in de meeste staten ook over van zomertijd naar wintertijd.
Welke inentingen heb je nodig voor West-USA?
Amerika is gelukkig een gemakkelijk land omdat er geen vaccinaties verplicht zijn.
Welke reisstekker nodig voor West-USA?
In de Verenigde Staten van Amerika worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz. Ter info: In België worden de stopcontacten van type E gebruikt, met een netspanning van 230 V en een frequentie van 50 Hz.
Welke zijn de vereiste reisdocumenten voor West-USA?
Belgen die naar de USA reizen hebben een aantal verplichte reisdocumenten nodig.
Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis