meta_pixel
bouwsteen icon

Stel je eigen reis samen

  • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
  • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
  • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Italië met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte
vliegtuig icon

Rondreizen

  • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
  • Voeg deze toe aan jouw reis naar Italië met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
  • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen
Unieke ervaringen
Klimaat

Hoe werkt het?

Bij Kiddotravel stel je helemaal zelf je familievakantie samen aan de hand van onze bouwstenen. Omdat elk gezin anders is. Net dat is de kracht van onze unieke familiereizen. Maak je eigen Napolitaanse pizza, vaar rond Capri met een privé gozzo boot of ontdek Matera met een tuktuk. Ontdek het nu, klik hier om alle ervaringen te bekijken!

Als je op zoek bent naar de leukste vakantie in Italië, zit je hier op het juiste adres. Wij bieden tal van activiteiten voor het hele gezin. Bezoek de eilanden Ischia en Capri en word kapitein van je eigen motorboot. De kinderen vinden dit geweldig! Natuurlijk kan je niet door de warme straten van Italië lopen zonder een lekker ijsje in de hand. De kinderen kunnen zelf de ijsjes maken en er dan van smullen.

Ontdek deze en nog veel andere ervaringen. Bouw zelf je eigen vakantie aan de hand van onze bouwstenen.

EEN GEZINSVAKANTIE OP MAAT

Inderdaad, want Kiddotravel biedt je van die handige bouwstenen aan. Dat zijn kleine trips van een 3-tal dagen. Die trips zitten bomvol coole ervaringen voor ouders met kinderen zoals hierboven vermeld. Getest en absoluut goedgekeurd door onze ‘kleine’ grote experten in eigen huis. 

Zo kies je als gezin enkel voor die trips die iedereen even cool vindt. En zo krijg je dus jouw ideale familievakantie aan elkaar. En de rest? Daar zorgt Kiddotravel wel voor!

Klimaat

Heel Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers doorgaans warm en droog zijn. De winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, zijn mild en nat.

ZUID-ITALIË

In het zuiden van Italië kunnen de zomers warm tot heel warm worden. De winters zijn er redelijk zacht, met een gemiddelde van 13°C.
Aan de Amalfikust zijn de wintermaanden dan weer warmer en de zomermaanden aangenamer dan in de rest van het zuiden. In de winter is er wel kans op langdurige neerslag.

CENTRAAL ITALIË

In het centrum van Italië zijn de zomers ook heet en droog, met een gemiddelde van 29°C. De temperaturen in de winter zijn zacht, met een gemiddelde van 13°C.

NOORD-ITALIË

In het noorden van het land zijn de zomers ook heet en droog, met een gemiddelde van 27°C. Tijdens de wintermaanden kan er veel neerslag vallen in het uiterst noorden, door de Alpen die in die regio liggen. In de berggebieden kan er ook sneeuw vallen. Doorgaans zijn de temperaturen nog steeds aangenaam in de winter, met een gemiddelde van 9°C.

Reisperiodes

De Amalfitaanse kust is altijd leuk om te bezoeken, maar om ten volle te kunnen genieten van onze activiteiten bevelen we de volgende periodes aan:

ZOMERVAKANTIE

De leukste periode om de Amalfikust te ontdekken is in de zomervakantie. Je hebt er dan een aangename en lekker warme temperatuur en amper of geen neerslag. De gemiddelde temperatuur is dan 28°C.

PAASVAKANTIE

Een andere leuke periode om de Amalfitaanse kust te bezoeken is de paasvakantie. De gemiddelde temperatuur is dan 22°C en er valt amper of geen regen.

uitzicht baai Amalfi kust
Positano zicht op zee
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Meest gestelde vragen

Hoe is het klimaat in Italië?
Ga je voor een vakantie Italië met kinderen? Wil je weten welk weer je kan verwachten? Lees dan meer over het klimaat van Italië. Je zal snel ontdekken dat het ideale moment afhankelijk is van jouw gezinssituatie.
Welke is de beste reisperiode voor Italië?
De beste reisperiode voor reizen naar Italië, en specifiek de Amalfikust, is afhankelijk van de situatie van elk gezin.
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis