meta_pixel
bouwsteen icon

Stel je eigen reis samen

  • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
  • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
  • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Cuba met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte
vliegtuig icon

Rondreizen

  • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
  • Voeg deze toe aan jouw reis naar Cuba met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
  • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen
Unieke ervaringen
Klimaat

Hoe werkt het?

Bij Kiddotravel stel je helemaal zelf je familievakantie samen aan de hand van onze bouwstenen. Omdat elk gezin anders is. Net dat is de kracht van onze unieke familiereizen. Ga ziplinen over Las Terrazas en bezoek de krokodillen rond Playa Larga. De leukste activiteiten vind je in onze bouwstenen

Als je op zoek bent naar de leukste vakantie in Cuba, zit je hier op het juiste adres. Wij bieden tal van activiteiten voor het hele gezin. Cruise door Havana met oldtimers en bezoek de leukste bezienswaardigheden en de gezelligste straatjes. Ga paardrijden bij zonsondergang in de Viñales-vallei waar een tabaksboer ook een sigaartje zal rollen voor en met jullie! Zo kunnen de kinderen ook genieten van een puur Cubaanse ervaring. Uiteindelijk kan je de prachtige watervallen in het park Topes de Collantes ontdekken, waar je ook kan in plonzen!

Ontdek deze en nog veel andere ervaringen. Bouw zelf je eigen vakantie aan de hand van onze bouwstenen.

EEN GEZINSVAKANTIE OP MAAT

Inderdaad, want Kiddotravel biedt je van die handige bouwstenen aan. Dat zijn kleine trips van een 3-tal dagen. Die trips zitten bomvol coole ervaringen voor ouders met kinderen zoals hierboven vermeld. Getest en absoluut goedgekeurd door onze ‘kleine’ grote experten in eigen huis. 

Zo kies je als gezin enkel voor die trips die iedereen even cool vindt. En zo krijg je dus jouw ideale familievakantie aan elkaar. En de rest? Daar zorgt Kiddotravel wel voor!

Klimaat

Cuba is een eiland in Latijns-Amerika en maakt deel uit van de Caribische eilanden. Het eiland geniet een tropisch savanneklimaat, wat wil zeggen dat het er grotendeels droog is. De temperaturen zijn in het algemeen stabiel: rond de 25 graden in de winter en nooit boven de 34-35 graden in de zomer. De avonden zijn wat koeler (rond de 20°C), maar enorm gezellig.

Van mei tot en met oktober-november valt het regenseizoen, waardoor je toch wel wat neerslag kan verwachten. Cuba kent tropische regenbuien, waardoor het dus veel regent maar niet voor lang. De voormiddagen zijn vaak wel gespaard door die regenbuien.

REISPERIODES

ZOMERVAKANTIE EN HERFSTVAKANTIE

De herfstvakantie en zomervakantie zijn niet de meest ideale periodes om naar Cuba te gaan. Het is belangrijk te onthouden dat het orkaanseizoen van juni tot midden december loopt in het Caribisch gebied, hoewel Cuba vaak wordt overgeslagen door de orkanen. Ook als het geen actief orkaanseizoen is, vallen de zomer- en herfstvakantie nog steeds in het regenseizoen. Er valt dan hevige regen, maar slechts voor een korte duur.
De gemiddelde temperatuur schommelt in die periodes rond de 31°C.

KERSTVAKANTIE

De kerstvakantie is de ideale periode om op vakantie te gaan in Cuba. Het is er dan droog met gezellige temperaturen rond 26°C. Je kan dan vrijwel altijd geniet van een opgeklaarde en blauwe lucht. De avonden kunnen wel koeler zijn, waardoor je best een truitje of lange broek in je valise zet.

KROKUSVAKANTIE

De krokusvakantie is net zoals de kerstvakantie een goede periode om naar Cuba te gaan. De gemiddelde temperaturen draaien dan rond de 27°C en februari is een van de maanden met het minste neerslag.

PAASVAKANTIE

Ook de paasvakantie kan een gezellige periode zijn om naar Cuba te trekken. De gemiddelde temperaturen zijn in maart rond de 28°C en in april rond de 31°C.

nationaal park Collantes Cuba
Paardrijden in vinales bij zonsondergang Cuba
Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Meest gestelde vragen

Hoe is het klimaat in Cuba?
Ga je voor een vakantie Cuba met kinderen? Wil je weten welk weer je kan verwachten? Lees dan meer over het klimaat van Cuba.
Welke is de beste reisperiode voor Cuba?
De beste reisperiode voor reizen naar Cuba is afhankelijk van de situatie van elk gezin. Wel hebben we enkele tips te geven om de beste vakantie ooit te hebben.
Wat is het tijdsverschil met Cuba?
In Cuba is het altijd 6uur vroeger dan in België.
Welke zijn de vereiste reisdocumenten in Cuba?
Om naar Cuba te reizen heb je enkele reisdocumenten (corona documenten inbegrepen) nodig. Hier lijsten we ze even op.
Wat is de munteenheid of valuta in Cuba?
De munteenheid is de Cubaanse converteerbare peso (CUC).
Welke inentingen heb je nodig in Cuba?
Voor Cuba zijn er geen inentingen verplicht. Als je in de zeven dagen voor je vertrek naar Cuba in een land bent geweest met gele koorts, dan dien je wel gevaccineerd te worden tegen de gele koorts.  Verder worden er enkele vaccinaties aanbevolen: - vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) - vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
Welke reisstekker gebruiken in Cuba?
In Cuba worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 110 V (220 in de nieuwste hotels) en de frequentie is 60 Hz. Ter info: In België worden de stopcontacten van type E gebruikt, met een netspanning van 230 V en een frequentie van 50 Hz.

Van de blog

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis