meta_pixel
bouwsteen icon

Stel je eigen reis samen

  • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
  • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
  • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Zuid Afrika met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte
vliegtuig icon

Kies onze reisroute

  • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
  • Voeg deze toe aan jouw reis naar Zuid Afrika met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
  • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen

 

Recensies

Zuid-Afrika
In augustus hebben we met ons 4tjes genoten van een prachtige rondtrip in Zuid-Afrika. Liesbeth had alles perfect uitgestippeld en we werden verwend i...
Zuid-Afrika
Onze zoektocht naar voor ons de perfecte gezinsreis naar Zuid-Afrika… We wilden al vrij snel op vakantie vertrekken dus om dit allemaal zelf uit te s...
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika was geweldig! We krijgen er maar niet genoeg van... Mooie landschappen, zoveel dieren, de bevolking en de 12 parels van logementen. W...
South-Africa
We were very happy how Kiddotravel was organized: we had a good communication and all our questions were answered fast. Furthermore, we were happy wit...
Zuid-Afrika
Net terug van onze reis naar Zuid-Afrika. Wat een heerlijke reis hebben we gehad. Top om dit samen met de kinderen te beleven. Voor ons de eerste keer...
Zuid-Afrika
Wij zijn met ons gezin (met 2 kinderen van 5 en 7 jaar) naar Zuid-Afrika gegaan met KiddoTravel. Liesbeth weet wat kinderen én ouders willen op vakant...
Unieke ervaringen
Klimaat
Hoe werkt het?

Bij Kiddotravel stel je helemaal zelf je familievakantie samen aan de hand van onze bouwstenen. Omdat elk gezin anders is. Net dat is de kracht van onze unieke familiereizen. Met supersteps de tafelberg af of tour rond Kaapstad op de motorfiets. Ontdek het nu, klik hier om alle ervaringen te bekijken!

In het Zuiden kan je op safari gaan en overnachten in een privé wildreservaat. Je gaat er met een ervaren ranger, met een speciale, open jeep, door het park om de big 5 te spotten. De kinderen vinden dit helemaal geweldig. Daarnaast kan je er ook olifanten spotten in Addo Elephants Park. Je ziet er deze prachtige dieren in kuddes rondlopen. De babyolifantjes zijn natuurlijk het schattigst volgens de kinderen.

Ontdek deze en nog veel andere ervaringen. Bouw zelf je eigen vakantie aan de hand van onze bouwstenen of bekijk onze vooropgestelde rondreizen door hier te klikken.

een gezinsvakantie op maat

Inderdaad, want Kiddotravel biedt je van die handige bouwstenen aan. Dat zijn kleine trips van een 3-tal dagen in een land hier vér vandaan. Die trips zitten bomvol coole ervaringen voor ouders met kinderen zoals hierboven vermeld. Getest en absoluut goedgekeurd door onze ‘kleine’ grote experten in eigen huis. 

Zo kies je als gezin enkel voor die trips die iedereen even cool vindt. En zo krijg je dus jouw ideale familievakantie aan elkaar. En de rest? Daar zorgt Kiddotravel wel voor!

klimaat

De jaargetijden in Zuid-Afrika zijn tegenovergesteld aan die in België. Dat betekent dat de winter duurt van juni tot augustus en de zomer van december tot februari.

Van een echte winter kan je niet spreken: de gemiddelde temperatuur is nog altijd 18 graden. De hoogste temperatuur in de winter vind je in het noordoosten van Zuid-Afrika. Het Krugerpark kent in de koelste maanden nog altijd temperaturen van 26 tot 27 graden. In het zuiden kan er door de koele lucht al eens een regendruppel vallen.

In de zomer (december tot februari) is het best wel heet in het noordwesten. De temperatuur loopt dan in het woestijngebied overdag gemakkelijk op tot zo’n 34 tot 38 graden. Het Krugerpark is in deze periode ook erg warm (ruim 30 graden overdag). Tegelijk is er een redelijke kans op regen en een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid. In deze periode zijn ook de malariamuggen actief in het oosten van Zuid-Afrika.

Ieder jaargetijde heeft voor- en nadelen, aan jou om te bepalen welke periode best past bij jouw gezin zodat jullie reis naar Zuid Afrika met kinderen een succes wordt.

Reisperiodes

Elke reisperiode in Zuid-Afrika is anders. Bepaal zelf welke vakantieperiode ideaal is voor jouw gezin voor een reis naar Zuid Afrika met kinderen.

KERSTVAKANTIE

De eindejaarsperiode is heet en zonnig in Kaapstad (met soms veel wind) en over de hele tuinroute. Het noorden kan ook heel heet worden met een beetje regen, meestal in de late namiddag. De regio is rond deze tijd een populaire reisbestemming voor veel Zuid-Afrikanen. Vroeg boeken is dus de boodschap.

KROKUSVAKANTIE

Het eindejaarsklimaat zindert ook in de krokusvakantie nog na. Het is dus heet, zonnig en vaak winderig in Kaapstad en langs de tuinroute. In het noorden loopt de temperatuur vaak erg hoog op en valt er wel eens een regendruppel, meestal in de late namiddag.

PAASVAKANTIE
Zoek je het ideale tijdstip om naar Zuid Afrika met kinderen te reizen? Dan is de paasvakantie zeker aan te raden. Je kan rekenen op veel zon en weinig regen. Bovendien wordt het niet al te heet.
GROTE VAKANTIE
Tijdens onze zomervakantie is het winter in Zuid-Afrika. Deze tijd is perfect om het noorden van Zuid-Afrika (Krugerpark, Durban) te ontdekken. Het is dan niet te heet, maar wel nog altijd lekker warm.
Kaapstad is in de winter koud en regenachtig, daarvoor kies je dus best een andere periode.
HERFSTVAKANTIE
Tijdens onze herfst is het lente in zuidelijk Afrika, een ideale periode voor een reis naar Zuid Afrika met kinderen. Je geniet dan van veel zon, maar de temperatuur blijft draaglijk en wordt niet te heet.
Zuid-Afrika met kinderen
panorama Stellenbosch
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Meest gestelde vragen

Hoe is het klimaat in Zuid-Afrika?
In Zuid-Afrika krijgt je te maken met verschillende weertypes naargelang het seizoen.
Tijdens welke schoolvakantie ga ik best naar Zuid-Afrika?
Zuid-Afrika wordt het meest bezocht in juli en augustus. Dat is omdat je dan ook langer kan gaan dan 2 weken. Maar je kan uiteraard ook op andere momenten gaan, dat zie je in ons overzicht van het klimaat per schoolvakantie.
Welke is de beste reisperiode voor Zuid-Afrika?
De beste reisperiode voor een vakantie Zuid-Afrika met kinderen is afhankelijk van de situatie van elk gezin.
Wat is de munteenheid of valuta in Zuid-Afrika?
De munteenheid is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).
Wat is het tijdsverschil met Zuid-Afrika?
Gedurende onze zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en België. In de winter is er dus één uur verschil.
Welke inentingen heb je nodig in Zuid-Afrika?
Voor een vakantie in Zuid-Afrika zijn vaccinaties niet verplicht, tenzij je in de zeven dagen voor jouw reis een land bezoekt waar gele koorts voorkomt. In dat geval moet je een gele koorts-vaccinatie hebben.
Welke reisstekker nodig voor Zuid-Afrika?
In Zuid-Afrika worden de stopcontacten van type D, M en N gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. Ter info: In België worden de stopcontacten van type E gebruikt, met een netspanning van 230 V en een frequentie van 50 Hz.
Welke zijn de vereiste reisdocumenten in Zuid-Afrika?
Belgen die met kinderen naar Zuid-Afrika reizen hebben een aantal verplichte reisdocumenten nodig.
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis