Stel je eigen reis samen

  • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
  • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
  • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Zuid Afrika met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte

Kies onze reisroute

  • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
  • Voeg deze toe aan jouw reis naar Zuid Afrika met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
  • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen

 

Klimaat
Reisperiodes

De jaargetijden in Zuid-Afrika zijn tegenovergesteld aan die in België. Dat betekent dat de winter duurt van juni tot augustus en de zomer van december tot februari.

Van een echte winter kan je niet spreken: de gemiddelde temperatuur is nog altijd 18 graden. De hoogste temperatuur in de winter vind je in het noordoosten van Zuid-Afrika. Het Krugerpark kent in de koelste maanden nog altijd temperaturen van 26 tot 27 graden. In het zuiden kan er door de koele lucht al eens een regendruppel vallen.

In de zomer (december tot februari) is het best wel heet in het noordwesten. De temperatuur loopt dan in het woestijngebied overdag gemakkelijk op tot zo’n 34 tot 38 graden. Het Krugerpark is in deze periode ook erg warm (ruim 30 graden overdag). Tegelijk is er een redelijke kans op regen en een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid. In deze periode zijn ook de malariamuggen actief in het oosten van Zuid-Afrika.

Ieder jaargetijde heeft voor- en nadelen, aan jou om te bepalen welke periode best past bij jouw gezin zodat jullie reis naar Zuid Afrika met kinderen een succes wordt.

Elke reisperiode in Zuid-Afrika is anders. Bepaal zelf welke vakantieperiode ideaal is voor jouw gezin voor een reis naar Zuid Afrika met kinderen.

KERSTVAKANTIE

De eindejaarsperiode is heet en zonnig in Kaapstad (met soms veel wind) en over de hele tuinroute. Het noorden kan ook heel heet worden met een beetje regen, meestal in de late namiddag. De regio is rond deze tijd een populaire reisbestemming voor veel Zuid-Afrikanen. Vroeg boeken is dus de boodschap.

KROKUSVAKANTIE

Het eindejaarsklimaat zindert ook in de krokusvakantie nog na. Het is dus heet, zonnig en vaak winderig in Kaapstad en langs de tuinroute. In het noorden loopt de temperatuur vaak erg hoog op en valt er wel eens een regendruppel, meestal in de late namiddag.

PAASVAKANTIE
Zoek je het ideale tijdstip om naar Zuid Afrika met kinderen te reizen? Dan is de paasvakantie zeker aan te raden. Je kan rekenen op veel zon en weinig regen. Bovendien wordt het niet al te heet.
GROTE VAKANTIE
Tijdens onze zomervakantie is het winter in Zuid-Afrika. Deze tijd is perfect om het noorden van Zuid-Afrika (Krugerpark, Durban) te ontdekken. Het is dan niet te heet, maar wel nog altijd lekker warm.
Kaapstad is in de winter koud en regenachtig, daarvoor kies je dus best een andere periode.
HERFSTVAKANTIE
Tijdens onze herfst is het lente in zuidelijk Afrika, een ideale periode voor een reis naar Zuid Afrika met kinderen. Je geniet dan van veel zon, maar de temperatuur blijft draaglijk en wordt niet te heet.
Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meest gestelde vragen

Hoe is het klimaat in Zuid-Afrika?
In Zuid-Afrika krijgt je te maken met verschillende weertypes naargelang het seizoen.
Tijdens welke schoolvakantie ga ik best naar Zuid-Afrika?
Zuid-Afrika wordt het meest bezocht in juli en augustus. Dat is omdat je dan ook langer kan gaan dan 2 weken. Maar je kan uiteraard ook op andere momenten gaan, dat zie je in ons overzicht van het klimaat per schoolvakantie.
Welke is de beste reisperiode voor Zuid-Afrika?
De beste reisperiode voor een vakantie Zuid-Afrika met kinderen is afhankelijk van de situatie van elk gezin.
Wat is de munteenheid of valuta in Zuid-Afrika?
De munteenheid is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).
Wat is het tijdsverschil met Zuid-Afrika?
Gedurende onze zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en België. In de winter is er dus één uur verschil.
Welke inentingen heb je nodig in Zuid-Afrika?
Voor een vakantie in Zuid-Afrika zijn vaccinaties niet verplicht, tenzij je in de zeven dagen voor jouw reis een land bezoekt waar gele koorts voorkomt. In dat geval moet je een gele koorts-vaccinatie hebben.
Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis