meta_pixel
bouwsteen icon

Stel je eigen reis samen

  • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
  • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
  • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Costa Rica met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte
vliegtuig icon

Rondreizen

  • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
  • Voeg deze toe aan jouw reis naar Costa Rica met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
  • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen

Recensies

Costa Rica
De reis die we deze zomer gemaakt hebben was werkelijk fantastisch. Alles was prima georganiseerd en de uitstappen waren zowel voor ons als voor de ki...
Unieke ervaringen
Klimaat
Hoe werkt het?

Bij Kiddotravel stel je helemaal zelf je familievakantie samen aan de hand van onze bouwstenen. Omdat elk gezin anders is. Net dat is de kracht van onze unieke familiereizen. Ga zweven door het nevelwoud of spot reuzenschildpadden op het strand. Ontdek het nu, klik hier om alle ervaringen te bekijken!

In Costa Rica kan je enorm veel verschillende diersoorten vinden. Een goede plek om deze te spotten is in Manuel Antonio National Park. Daar vind je onder andere luiaards, wasberen, kolibries, speciale kikkers en kapucijnaapjes met hun baby’s. De kinderen vonden de luiaards natuurlijk super! Een gids neemt je mee door het park met een telelens, waarmee je samen de dieren kan spotten.

Ontdek deze en nog veel andere ervaringen. Bouw zelf je eigen vakantie aan de hand van onze bouwstenen of bekijk onze vooropgestelde rondreizen door hier te klikken.

een gezinsvakantie op maat

Inderdaad, want Kiddotravel biedt je van die handige bouwstenen aan. Dat zijn kleine trips van een 3-tal dagen in een land hier vér vandaan. Die trips zitten bomvol coole ervaringen voor ouders met kinderen zoals hierboven vermeld. Getest en absoluut goedgekeurd door onze ‘kleine’ grote experten in eigen huis. 

Zo kies je als gezin enkel voor die trips die iedereen even cool vindt. En zo krijg je dus jouw ideale familievakantie aan elkaar. En de rest? Daar zorgt Kiddotravel wel voor!

Klimaat

Costa Rica is een land in Midden-Amerika dat grenst aan Panama en Nicaragua. Het land heeft een tropisch klimaat dat verschilt naargelang de regio. In het Oosten heerst eerder een tropisch regenwoud klimaat en is er geen sprake van een echt droge periode. De temperatuur is hier constant tussen 23 en 29°C.  In de rest van het land is het een tropisch moessonklimaat en heb je een droog en een nat seizoen. De temperaturen overdag liggen altijd rond de 30°C.  Het droge seizoen loopt van december tot eind april. En het natte seizoen begint stilletjes aan in mei met als natste maanden september en oktober. Dan kan het hard regenen. In juli en augustus valt de regen erg mee, normaal gezien een paar plensbuien aan het einde van de dag en de rest zonneschijn.

Binnen een straal van een paar kilometer kunnen er vrij grote verschillen voorkomen wat betreft temperatuur, neerslagpatroon en zonneschijn. Als je bijvoorbeeld van de Westkust naar Monteverde gaat in de bergen, kan dat ineens 10 ° frisser worden.

Reisperiodes

Elke reisperiode in Costa Rica is anders. Bepaal zelf welke vakantieperiode ideaal is voor jouw gezin en geniet van een onvergetelijke vakantie in Costa Rica met kinderen.

KERSTVAKANTIE

Dit is een ideale periode om Costa Rica met kinderen te bezoeken. Het is waarschijnlijk zonnig en droog in het hele land, hoewel er rond Tortuguero National Park wel eens een beetje regen kan vallen. Costa Rica is heel druk  tijdens de kerstvakantie, dus het is aan te raden om zo ver mogelijk van te voren te reserveren. Maximum temperaturen zijn rond de 25°.

PAASVAKANTIE

De paasvakantie is een goede tijd om Costa Rica met kinderen te bezoeken, het is warm en zonnig in het hele land. De temperaturen liggen overdag rond de 30°.

ZOMERVAKANTIE

Veel gezinnen bezoeken Costa Rica tijdens de zomervakantie. Over het algemeen is het weer dan goed, maar wees voorbereid op wat regen. Hoewel juli het natte seizoen is, is het eind juli en begin augustus vaak droger dan andere tijden – ook wel het ‘mini-droogseizoen’ genoemd. Verwacht veel zon maar neem ook een regenjas mee en wees voorbereid op een beetje van alles! Maximum temperaturen rond de 28°.

ALLERHEILIGEN

Dit is wanneer het land overgaat van regen- naar droogseizoen. Reizen kan een beetje een gok zijn, omdat je het ene jaar blauwe luchten en zonneschijn kunt hebben, maar andere jaren kan het dan veel regenen. Als je gegarandeerd de zon wil hebben, is dit niet de goede maand, maar als je blij bent met een gemengd weerpatroon, aarzel niet! Maximum temperaturen rond de 26°.

KROKUS

Ook dit is weer een heel goede reisperiode. Fantastisch weer in het grootste deel van het land, en zeker aan de Stille Oceaan (westkust). Maximum temperaturen rond de 26°.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Meest gestelde vragen

 

Hoe is het klimaat in Costa Rica?
Costa Rica is een bestemming die het hele jaar door kan bezocht worden. Over het algemeen is het droogseizoen van eind november tot april wanneer het weer het meest betrouwbaar is en de zon volop schijnt. Het regenseizoen is van mei tot half november, maar dit is enigszins misleidend, omdat er, behalve in de natste maanden september en oktober, eigenlijk nog volop zon is en het nog steeds een goed moment is om naar Costa Rica te reizen. Als het regent is dat vaak in de late namiddag en kort maar krachtig.
Tijdens welke schoolvakantie ga ik best naar Costa Rica?
Costa Rica kan het hele jaar door bezocht worden. De drukste periodes zijn de kerstvakantie, omwille van het droogseizoen en de paasvakantie, omdat de "semana santa" dan uitgebreid gevierd wordt. Maar in Costa Rica kan ook perfect rondgereisd worden tijdens de andere schoolvakanties. Wij hebben een overzicht gemaakt van het klimaat in elke schoolvakantie.
Wat is de beste reisperiode voor Costa Rica?
De beste reisperiode? Die is afhankelijk van jouw gezinssituatie en hoe lang je wil reizen. Maar we geven je graag enkele tips.
Wat is de munteenheid of valuta in Costa Rica?
De munteenheid is de Costa Ricaanse Colon (CRC).
Wat is het tijdsverschil met Costa Rica?
Tijdens onze zomertijd is het in San José 8 uur vroeger en tijdens onze wintertijd is het in San José 7 uur vroeger.
Welke inentingen heb je nodig in Costa Rica?
Voor wie naar Costa Rica wil reizen, zijn een aantal inentingen wel aangeraden.
Welke reisstekker nodig voor Costa Rica?
In Costa Rica worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz. Ter info: In België worden de stopcontacten van type E gebruikt, met een netspanning van 230 V en een frequentie van 50 Hz.
Welke zijn de vereiste reisdocumenten in Costa Rica?
Belgen die naar Costa Rica reizen hebben enkel een internationaal paspoort nodig.
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis