meta_pixel
bouwsteen icon

Stel je eigen reis samen

  • Bepaal zelf je reisroute en kies bouwstenen van 2 tot 4 dagen
  • Elke bouwsteen bevat leuke activiteiten voor kinderen
  • Voeg ze toe aan je ideale reis naar Portugal met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw uitgestippelde route een aangepaste offerte
vliegtuig icon

Rondreizen

  • Wij bedachten een reisroute op basis van onze ervaringen
  • Voeg deze toe aan jouw reis naar Portugal met kinderen en stuur ons de aanvraag door
  • Wij maken voor jouw gezin de offerte klaar
  • Uiteraard kunnen we deze rondreis nog aanpassen aan jouw wensen
Unieke ervaringen
Klimaat
Hoe werkt het?

Bij Kiddotravel stel je helemaal zelf je familievakantie samen aan de hand van onze bouwstenen. Omdat elk gezin anders is. Net dat is de kracht van onze unieke familiereizen. Met elektrische mini wagentjes door Porto of dolfijnen spotten? Ontdek het nu, klik hier om alle ervaringen te bekijken!

Als je op zoek bent naar de leukste vakantie in Portugal, zit je hier op het juiste adres. Wij bieden tal van activiteiten aan voor het hele gezin. Benieuwd naar de Algarve? Ontdek het op een unieke manier. Je kan er bijvoorbeeld picknicken bij zonsondergang tussen de ezels. De kinderen vinden dit geweldig! Om de cultuur volledig mee te pikken van het land, kan je er op authentieke wijze brood en pizza leren bakken. Een kookles op maat van de kinderen!

Ontdek deze en nog veel andere ervaringen. Bouw zelf je eigen vakantie aan de hand van onze bouwstenen of bekijk onze vooropgestelde rondreizen door hier te klikken.

een gezinsvakantie op maat

Inderdaad, want Kiddotravel biedt je van die handige bouwstenen aan. Dat zijn kleine trips van een 3-tal dagen. Die trips zitten bomvol coole ervaringen voor ouders met kinderen zoals hierboven vermeld. Getest en absoluut goedgekeurd door onze ‘kleine’ grote experten in eigen huis. 

Zo kies je als gezin enkel voor die trips die iedereen even cool vindt. En zo krijg je dus jouw ideale familievakantie aan elkaar. En de rest? Daar zorgt Kiddotravel wel voor!

Klimaat

Portugal kent een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers doorgaans warm en droog zijn en de winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, zijn mild en nat.

Portugal is in te delen in 3 “klimaatzones”:

NOORD PORTUGAL: in het noorden van Portugal zijn de zomers heet en droog. In de winter heb je er eerder zachte temperaturen, met af en toe hevige regenval.

ZUIDWEST PORTUGAL: ook hier zijn de temperaturen in de zomer aangenaam en schijnt de zon heel veel. In de winter is het frisser, maar met milde temperaturen en iets minder regenval dan in het noorden.

ALGARVE:  warme zomers met veel zon typeren de zomerperiode. Maar de aanwezigheid van de zee, zorgt steeds voor aangename temperaturen, zeker voor een vakantie met kinderen. Zelfs tijdens het voorjaar, najaar en in de winter is het er leuk vertoeven. Wel kan er dan af en toe regen vallen.

Reisperiodes

De beste reistijd voor Portugal is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Portugal is 27°C in augustus en de laagste is 15°C in januari. Het weer en klimaat van Portugal is uitermate geschikt voor een zomervakantie met kinderen, maar het zuiden, de Algarve, kan zeker ook bezocht worden in het voor- en najaar.

 

Cliffjumpen van de hoge rotsen
Syntra: Portugal met kinderen
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis