Van dag tot dag
Prijsindicatie
Hotel

Dag 1: Aankomst Chiang Mai

Na aankomst in je hotel kan je even bekomen van de lange trip naar het noorden terwijl de kinderen zich amuseren in het zwembad.

kinderen leren hun naam schrijven in het Thais

Dag 2: Op de Thaise schoolbanken

Je vertrekt ‘s morgens naar een lokaal schooltje waar de plaatselijke kinderen je met veel ongeduld opwachten. Je spendeert de voormiddag tussen de kinderen in de klas waar je je eigen naam leert schrijven in het Thais.

De kinderen stelen je hart met hun muzikaal optreden en de lerares legt je gepassioneerd uit hoe het Thaise alfabet klinkt. En ‘s middags krijg je er ook een lokale lunch bij.

Een dagje op de Thaise school werkt aanstekelijk: onze achtjarige zoon wilde zijn Belgische school meteen inruilen voor de Thaise schoolbanken.

 

de olifanten in Chiang Mai met kinderen

Dag 3:

Beleef een onvergetelijk avontuur en help bij het wassen van de olifanten. Je komt erg dicht bij deze wonderlijke dieren, uiteraard onder toeziend oog van een ervaren oppasser.

 

samen in het zwembad

Dag 4: Van Chiang Mai naar Chiang Rai

Na het ontbijt staat een fikse tocht op het programma: een rit van 5 uren om in Chiang Rai te geraken. Maar je maakt wel twee stops die echt de moeite waard zijn: de witte en blauwe tempel. De witte tempel, een pareltje van nieuwe architectuur en eentje uit de top 10 om te zien in Thailand. Deze tempel is een hedendaagse onconventionele boeddhistische tempel in Chiang Rai, ontworpen door Chalermchai Kositpipat, een beroemde Thaise kunstenaar.

We hebben een heel speciale lodge uitgekozen: de bamboe eco-lodge is een lodge op de top van een berg en een echt pareltje om te ontdekken. Je hebt de luxe van een mooie kamer, maar de kamers zijn gebouwd tegen de bergwand met grote terrassen en prachtige vergezichten. Vooral aan de infinity pool kon je genieten van het prachtige zicht op de natuur.

Dag 5: Vaar met een privé longtailboot over de machtige Mekong rivier

Je vertrekt na het ontbijt naar de gouden driehoek waar 3 landen samenkomen op 1 punt: Laos, Myanmar en Thailand. Je privé longtailboot wacht op jouw familie en is je vaartuig voor een leuke tocht van drie kwartier op de machtige Mekongrivier. Vanuit de boot bewonder je de gekleurde boten en vissershuisjes op de oevers van de 3 landen.

Je gaat ook naar een uitzichtpunt waar je zicht hebt op de drie landen samen.

Dag 6: Chiang Rai - Bangkok

Met een lokale vlucht vertrekken we naar Bangkok. Van het rustige noorden , komen we nu in de metropool Bangkok. Daar word je naar je hotel gebracht.

Daarna kun je ofwel zelf al eens een toertje maken in Bangkok ofwel lekker zwemmen in het zwembad op het dak.

Met de tuktuk door Bangkok met kinderen

Dag 7: Een Foodie tuk tuk tour door Bangkok

s Avonds ontmoet je je gids en Tuk Tuk Tuk chauffeur en ga je op avontuur in Bangkok. Af en toe stopt de tuk tuk om hele specifieke lekkernijen te halen aan de roodtrucks op straat zodat je de echte Thaise keuken leert kennen. Dat varieert van de beroemde saté vleesspiesjes  tot verse pittige chili dips (Nam Prik).

U zult ongetwijfeld een combinatie van curry’s, regionale specialiteiten en zoete verrassingen proeven. En natuurlijk zorgen we wel voor een biertje onderweg.

We eindigen in Chinatown en gaan we een selectie van Chinese Thaise desserts proeven, waaronder de beroemde sesam dumplings in gembersoep (Bua Loy Nam Khing).

En de kinderen proeven lekker mee en vinden het rondrijden in de tuk tuk altijd een heel avontuur.

Met de fiets door Bangkok met de familie

Dag 8: Een unieke ervaring: fietsen door Bangkok

s’ Morgens vroeg pikt de chauffeur jullie op en brengt jullie naar het startpunt van deze tour. Er zijn fietsen voorzien voor kinderen en zitjes voor de allerkleinsten. De tour duurt 3 uren en is gemakkelijk ook voor de niet ervaren fietsers.

Een fietstour in Bangkok is niet alleen een ideale manier om te ontsnappen aan de hitte van deze enorme stad. Het is de beste manier om toegang te krijgen tot het hart van deze enorme diverse wereldstad.  De fietstour komt in gebieden die ontoegankelijk zijn voor auto’s en veel ander verkeer. Al fietsend, weg van het beruchte verkeer en de grote wegen van Bangkok, komen wij op kleine weggetjes, steegjes, marktjes en voetpaden die elke reiziger kan appreciëren.

Deze tocht begint in het hart van Chinatown, een van Bangkok’s meest bedrijvige buurten. We fietsen door bochtige nauwe steegjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes, en ateliers. De geluiden zijn afkomstig van werkplaatsen ; de geur is afkomstig van kokende mensen op straat. De lokale bevolking is voornamelijk boeddhistisch. Ze bezoeken tempels in de buurt, doen aan rituele verbrandingen van papier, geloven in geesten – dit alles is onderdeel van een eeuwenoude cultuur.

Halverwege de tocht verlaten we Chinatown en steken de Chao Phraya rivier over. Met een magistraal uitzicht op de skyline van de stad achter ons fietsen we Thonburi in, dat ooit de hoofdstad van Thailand was (Thonburi was de derde hoofdstad van Thailand, historisch gezien). Je merkt meteen dat dit deel van de stad veel rustiger is. Er is veel meer groen en de mensen zijn er gemoedelijker, vriendelijker. We fietsen door woonwijken, zo af en toe begroet door glimlachende bewoners. We hebben nu echt de gebaande paden verlaten. We ervaren nu het ECHTE Bangkok.

Thaise kookles en op bezoek bij de aapjes

Dag 9: Kookles bij de Thai en op bezoek bij de aapjes

Vandaag ontmoet je eerst jouw gids en chauffeur en ga je dan naar de Romhub markt. Dat is een unieke attractie. De markt ligt vlak langs de spoorlijn: als de trein op het punt staat te passeren, halen de verkopers al hun verkoopwaren van het spoor. En als de trein voorbij is,  staat alles in een fractie van een seconde terug op het treinspoor.

Je kan dan even rustig ontbijten en vervolgens naar je eerste stop bij de Thai om enkele heerlijke gerechten zelf te koken en ze daarna uiteraard ook op te eten.

Toen wij er waren kregen we een mooie schort en vlogen we er direct in onder begeleiding van een heel goede kok. Wij hebben onder meer de gerechten Tomyam Kung en Pat Thai Kung gekookt. Heerlijk!

Na de lunch gaat de trip verder naar het mangrovewoud waar je in een privé longtailboot tussen de huisjes vaart. Als je door het mangrovebos vaart, komen de aapjes tevoorschijn. Vooral de mama-aap met baby vertederde ons. Onze kinderen konden de aapjes eten toegooien en genieten van hun capriolen om al het lekkers te vangen. De aapjes sprongen op de takken en zwommen in het water.

Na die trip gingen wij nog zwemmen in de zee en dat was uiteraard dolle pret. Deze dag is een geweldige ervaring die van onze kinderen meer dan 10 op 10 scoorde.

Dag 10: Slapen in drijvende huisjes op de River Kwai

Vandaag scheep je in naar je nieuwe stek voor 1 nacht: de drijvende huisjes op de River Kwai.

Met een bootje vaar je naar de drijvende huisjes, gebouwd op een bamboevlot. Je hebt je eigen huisje met zwemsteiger en hangmat. Onze kinderen vonden het geweldig om van de raft in de rivier te springen, zich een beetje te laten meevoeren met de stroming en er dan iets verder weer op te kruipen. Zwemmen is hier zeker in orde als je een zwemvest draagt. Tijdens onze verkenning ging zelfs onze 6-jarige met papa mee in het water. Dit is een fantastische locatie om de hele dag door te brengen.

In de drijvende huisjes is geen elektriciteit, maar ze worden ‘s avonds wel verlicht door olielampen. Je sluit de dag af met een lekker diner op het terras en traditionele Mon-dansen op het podium van de junglerafts. Dit is een unieke ervaring die je niet snel vergeet.

Chillen op het strand in Hua Hin

Dag 11-13: Chillen op het strand

Vandaag word je gebracht naar de strandbestemming van Hua Hin. Daar kan je de volgende dagen lekker uitrusten en genieten van de zon en de zee, om dan helemaal uitgerust naar huis te vertrekken.

Dit is een bestemming waar je gemakkelijk geraakt met een transfer in een busje. Wil je echter liever op één van de eilanden verblijven, dat kan perfect en passen wij graag voor jullie aan. Je kan ook de bouwsteen Kayak op Krabi kiezen, waar je ook 4 dagen op het strand verblijft gecombineerd met een fantastische kajaktocht in grotten en langs steile kliffen.

Dag 14: Naar huis !

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 1.749 p.p.€ 1.340 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 13 overnachtingen (inclusief ontbijt)
  • 5 x lunch en 2x diner
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: Thai leren schrijven op school, halve dag in het olifantenpark om de olifanten te verzorgen, Thaise kookworkshop waar je zelf kookt, op bezoek bij de aapjes, op bezoek bij de Romhub markt, een tocht naar het drielandenpunt en privéboottocht op de Mekong rivier, een foodie tuk tuk tour in Bangkok, 3 uren fietsen door Bangkok, bezoek van hellfire pass, Erawan watervallen en de River Kwai.

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de lodges

 

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis