meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Waar slaap je?
Zwembad in hotel Bangkok

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Welkom in Thailand, welkom in het bruisende Bangkok!

Bij aankomst in Bangkok staat onze chauffeur jullie op te wachten in de luchthaven om je naar het hotel te brengen. De rest van de dag heb je tijd om heerlijk te relaxen en te genieten van een frisse duik in het rooftop zwembad. Of als je zin hebt kun je in de late namiddag ook al eens een tuktuk chauffeur aanspreken voor een eerste tochtje door Bangkok – superleuk voor de kinderen én de ouders!

 

Dag 2: Een unieke ervaring: fietsen door Bangkok

s’ Morgens vroeg pikt de chauffeur jullie op en brengt jullie naar het startpunt van deze tour. Er zijn fietsen voorzien voor kinderen en zitjes voor de allerkleinsten. De tour duurt 3 uren en is gemakkelijk ook voor de niet ervaren fietsers.

Een fietstour in Bangkok is niet alleen een ideale manier om te ontsnappen aan de hitte van deze enorme stad. Het is de beste manier om toegang te krijgen tot het hart van deze enorme diverse wereldstad.  De fietstour komt in gebieden die ontoegankelijk zijn voor auto’s en veel ander verkeer. Al fietsend, weg van het beruchte verkeer en de grote wegen van Bangkok, komen wij op kleine weggetjes, steegjes, marktjes en voetpaden die elke reiziger kan appreciëren.

Deze tocht begint in het hart van Chinatown, een van Bangkok’s meest bedrijvige buurten. We fietsen door bochtige nauwe steegjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes, en ateliers. De geluiden zijn afkomstig van werkplaatsen ; de geur is afkomstig van kokende mensen op straat. De lokale bevolking is voornamelijk boeddhistisch. Ze bezoeken tempels in de buurt, doen aan rituele verbrandingen van papier, geloven in geesten – dit alles is onderdeel van een eeuwenoude cultuur.

Halverwege de tocht verlaten we Chinatown en steken de Chao Phraya rivier over. Met een magistraal uitzicht op de skyline van de stad achter ons fietsen we Thonburi in, dat ooit de hoofdstad van Thailand was (Thonburi was de derde hoofdstad van Thailand, historisch gezien). Je merkt meteen dat dit deel van de stad veel rustiger is. Er is veel meer groen en de mensen zijn er gemoedelijker, vriendelijker. We fietsen door woonwijken, zo af en toe begroet door glimlachende bewoners. We hebben nu echt de gebaande paden verlaten. We ervaren nu het ECHTE Bangkok.

Dag 3: Spannend shoppen op de treinmarkt

ONTDEK DE UNIEKE TREINMARKT

Vandaag ontmoet je eerst jouw gids en chauffeur en ga je dan naar de Romhub Railway markt. Deze markt ligt vlak langs de spoorlijn: als de trein op het punt staat te passeren, halen de verkopers al hun verkoopwaren van het spoor: hun bakken met groenten, fruit, vis,… Eens de trein voorbij is,  staat alles in een fractie van een seconde terug op het treinspoor. De gids loodst je langs de sporen door de markt tot de trein aankomt: onwezenlijk om te zien en een heel unieke ervaring!

BELEEF EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Daarna rijden jullie verder naar de provincie Kanchanaburi voor een stukje geschiedenis. Jullie bezoeken er de brug over de rivier Kwai en de oorlogsbegraafplaats. Na een lokale lunch, maken jullie een kort treinritje op één van de oude sporen van het Thailand-Birma Railway Centre museum.

Dag 4: Slapen in drijvende huisjes op de River Kwai

NATUUR & CULTUUR IN KANCHANABURI

Vandaag trekken jullie eerst naar de azuurblauwe Erawan-watervallen.  Wandel helemaal naar de top van de waterval of neem een duik in het kristalheldere water op een van de vele niveaus van de waterval. Je geniet hier ook van een lekkere lunch. Nadien bezoek je de Hellfire-pass waar de krijgsgevangenen gewerkt hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog.

SLAPEN OP DE DRIJVENDE HUISJES AAN DE RIVIER KWAI

Vandaag scheep je in naar je nieuwe stek voor 1 nacht: de drijvende huisjes op de River Kwai.

Met een bootje vaar je naar de drijvende huisjes, gebouwd op een bamboevlot. Je hebt je eigen huisje met zwemsteiger en hangmat. Onze kinderen vonden het geweldig om van de raft in de rivier te springen, zich een beetje te laten meevoeren met de stroming en er dan iets verder weer op te kruipen. Zwemmen is hier zeker in orde als je een zwemvest draagt. Tijdens onze verkenning ging zelfs onze 6-jarige met papa mee in het water. Dit is een fantastische locatie om de hele dag door te brengen.

In de drijvende huisjes is geen elektriciteit, maar ze worden ’s avonds wel verlicht door olielampen. Je sluit de dag af met een lekker diner op het terras en traditionele Mon-dansen op het podium van de junglerafts. Dit is een unieke ervaring die je niet snel vergeet.

Dag 5: Met de nachttrein naar Chiang Mai

Vandaag kunnen jullie met de kinderen nog even genieten en plonsen in de River Kwai.

Daarna rijden jullie terug naar Bangkok voor de nachtelijke treinrit naar het noorden! Een superleuk en niet te missen familieavontuur tijdens jullie rondreis met het gezin in Thailand. Iedereen krijgt een eigen bed in de trein met versgewassen kussen en dekentje. De kinderen zullen in het begin niet kunnen slapen van alle spanning die zo’n treinrit met zich meebrengt en ze willen uiteraard ook eerst even alles ontdekken en beslissen wie gaat boven slapen en wie beneden? Erna geniet iedereen van een heerlijke en onvergetelijke nachtrust op de trein!

Dag 6: Kook je favoriete Thaise gerechten

WELKOM IN CHIANG MAI

Chiang Mai heeft heeft als bijnaam “De Roos van het Noorden” vanwege zijn betoverende schoonheid, historische betekenis en unieke cultuur dus er valt veel te ontdekken! De stad heeft een rijke geschiedenis, prachtige tempels, lekkere lokale gerechten en is gelegen in het groen tussen de hoogste bergen in Thailand.

Jullie logeren in een heerlijk boetiekhotel waar jullie meteen kunnen genieten van een frisse duik in het zwembad.

KOKEN BIJ JE LANNA FAMILIE
Nadien vertrekken jullie voor een real-life home cooking in een echte Lanna Thai buurt. Mr. Prapat komt jullie persoonlijk oppikken en brengt jullie naar Hangdong om de namiddag door te brengen met jullie “Lanna Thai familie”. In echte Lanna Thaise stijl, glijden jullie bij aankomst in een lokale vissersbroek en ontdekken jullie de architectuur van een traditioneel Thais huis. Je Lanna Thai familie zal ook hun mandenvlechtkunst demonstreren, een traditie die al eeuwenlang in Thailand bestaat. Wandel rond in de moestuin en selecteer de verse ingrediënten om toe te voegen aan jullie favoriete gerechten. Je leert traditionele zelfgemaakte recepten koken met authentieke Noord-Thaise smaken. Geniet van een heerlijk zelfgemaakte diner met je nieuwe familie. Nadien maak je nog een korte wandeling door de buurt om te zien hoe ambachtelijke producten worden gemaakt voordat je terugkeert naar Chiang Mai.

Dag 7: Op de Thaise schoolbanken

Je vertrekt ‘s morgens naar een lokaal schooltje waar de plaatselijke kinderen je met veel ongeduld opwachten. Je spendeert de voormiddag tussen de kinderen in de klas waar je je eigen naam leert schrijven in het Thais.

De kinderen stelen je hart met hun muzikaal optreden en de lerares legt je gepassioneerd uit hoe het Thaise alfabet klinkt. En ‘s middags krijg je er ook een lokale lunch bij.

Een dagje op de Thaise school werkt aanstekelijk: onze achtjarige zoon wilde zijn Belgische school meteen inruilen voor de Thaise schoolbanken.

 

Dag 8: Naar de olifanten

Vandaag  worden jullie omgevormd tot echte mahouts of olifantentrainers!

Deze ochtend worden jullie opgepikt aan het hotel. Onderweg naar het olifantenkamp kun je genieten van het uitzicht op lokale dorpen, tempels en het prachtige rurale landschap. Je stopt onderweg op een marktje en maakt een korte wandeling naar een waterval.

Nadien komen jullie toe in het olifantenreservaat. Eerst vertelt de gids jullie alles over hoe deze dieren leven en verzorgd worden. Daarna is het aan jullie! Beleef een onvergetelijk avontuur en help bij het wassen van de olifanten. Je komt erg dicht bij deze wonderlijke dieren, uiteraard onder toeziend oog van een ervaren oppasser.

Na de lunch kan je nog even ontspannen in het kamp en en kijken hoe de olifanten lopen en spelen in het bos.  Nadien keren jullie terug naar het hotel om wat uit te rusten na deze leuke en actieve dag.

samen in het zwembad

Dag 9: Van Chiang Mai naar Chiang Rai

Na het ontbijt staat een fikse tocht op het programma: een rit van 5 uren om in Chiang Rai te geraken. Maar je maakt wel twee stops die echt de moeite waard zijn: de witte en blauwe tempel. De witte tempel, een pareltje van nieuwe architectuur en eentje uit de top 10 om te zien in Thailand. Deze tempel is een hedendaagse onconventionele boeddhistische tempel in Chiang Rai, ontworpen door Chalermchai Kositpipat, een beroemde Thaise kunstenaar.

We hebben een heel speciale lodge uitgekozen: de bamboe eco-lodge is een lodge op de top van een berg en een echt pareltje om te ontdekken. Je hebt de luxe van een mooie kamer, maar de kamers zijn gebouwd tegen de bergwand met grote terrassen en prachtige vergezichten. Vooral aan de infinity pool kon je genieten van het prachtige zicht op de natuur.

Dag 10: Vaar met een privé longtailboot over de machtige Mekong rivier

Je vertrekt na het ontbijt naar de gouden driehoek waar 3 landen samenkomen op 1 punt: Laos, Myanmar en Thailand. Je privé longtailboot wacht op jouw familie en is je vaartuig voor een leuke tocht van drie kwartier op de machtige Mekongrivier. Vanuit de boot bewonder je de gekleurde boten en vissershuisjes op de oevers van de 3 landen.

Je gaat ook naar een uitzichtpunt waar je zicht hebt op de drie landen samen.

Palmbomen op het strand van Hua Hin

Dag 11: Naar het strand van Hua Hin

Jullie vliegen vandaag terug richting het zuiden, voor de laatste etappe in jullie rondreis: de tropische stranden van Thailand!

Na het ontbijt worden jullie opgepikt aan het hotel en naar de luchthaven gebracht voor jullie binnenlandse vlucht van Chiang Mai naar Bangkok. Bij aankomst in de luchthaven staat onze lokale agent jullie op te wachten om jullie naar jullie hotel in Hua Hin te brengen. Tijd om te genieten van zon, zee en strand!

Dag 12-13: Chillen op het strand

Vandaag word je gebracht naar de strandbestemming van Hua Hin. Daar kan je de volgende dagen lekker uitrusten en genieten van de zon en de zee, om dan helemaal uitgerust naar huis te vertrekken.

Dit is een bestemming waar je gemakkelijk geraakt met een transfer in een busje. Wil je echter liever op één van de eilanden verblijven, dat kan perfect en passen wij graag voor jullie aan. Je kan ook de bouwsteen Kayak op Krabi kiezen, waar je ook 4 dagen op het strand verblijft gecombineerd met een fantastische kajaktocht in grotten en langs steile kliffen.

Dag 14: Naar huis

Vandaag zit jullie fascinerende familieavontuur in Thailand er helaas op! Jullie vliegen naar huis met een pak onvergetelijke en mooie herinneringen!

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort € 2.050 p.p. € 1.450 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 13 overnachtingen (inclusief ontbijt)
  • 5 x lunch en 2x diner
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: fietsen door Bangkok, beleef de unieke treinmarkt, bezoek brug over de rivier Kwai en Thailand-Birma Railway Centre, zwemmen in de Erawan watervallen, bezoek Hellfire Pass, slapen op de drijvende huisjes aan de rivier Kwai, met de nachttrein naar Chiang Mai, kook je favoriete Thaise gerechten, kruip achter de Thaise schoolbanken, word olifantenverzorger voor een halve dag, bezoek de witte en blauwe tempel in Chiang Rai, vaar met een privé longtailboot over de Mekong rivier

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de lodges

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis