Van dag tot dag
Prijsindicatie
Hotel

Dag 1: Aankomst Addo Elephants Park

Vandaag kom je aan in de lodge. Je hebt de keuze tussen de basic accomodatie in het park zelf (verspreide bungalows met een prachtig zicht op het terras) of de luxueuzere accomodatie net buiten het park die ook schitterend gelegen is.

Dag 2: Op zoek naar de olifanten

Vandaag kan je rondrijden in het park. Wil je weten waar de dieren zich bevinden? Check het even bij de bewaker aan de ingang van het park. Die wist ons alvast altijd de goede richting uit te sturen. Er hangt ook een bord uit aan het restaurant waar bezoekers zelf vrijwillig aanduiden waar alle dieren zijn. De beste kans om een grote groep olifanten te zien, is bij Hapoor Dam. Vaak stoppen ze bij de drinkplaatsen voor water en verkoeling. ’s Middags kan je rustig gaan eten in het restaurant in het park.

De babyolifantjes zijn natuurlijk het schattigst volgens kinderen. Je ziet hier ook veel Kudu’s, zebra’s, elanden, hartenbeesten en bosbokken. Er zijn ook leeuwen te spotten!

Dag 3: Op weg naar Tsitsikamma Park

Vandaag vertrek je uit Addo Elephants Park. Van hieruit kun je vlotjes rijden naar Tsitsikamma Park. Je verblijft in het dorpje Storms River dat vlak bij het park ligt.

Hier kan je wat rondwandelen, iets lekkers eten en genieten van het zwembad.

Dag 4: Storms River met de kajak

Met een tocht per kajak over de Storms River van zo’n twee tot drie uur ervaar je het beste dat Tsitsikamma te bieden heeft. Je kan de Storms River Gorge onderzoeken. Hier vind je diepe poelen en grotten en oeroude bossen. Geen nood: dit is een kindvriendelijke en gemakkelijke tocht.

Vooral het “cliffdiven” (springen van de rotsen) onder begeleiding van de gidsen had succes bij onze kinderen. Zelf onze 7-jarige zoon Wolf waagde een sprong en amuseerde zich heerlijk.

Dag 5: Vertrek naar Knysna

Je komt aan in je lodge die gelegen is op Leasure Island, een eiland vlakbij Knysna. Leisure Island is een geweldige keuze voor reizigers die houden van strandwandelingen en rust. Zo is er Bollard Bay, een heel kindvriendelijk strand op Leasure Island. Het is gelegen in de lagune, het water is dus zeer veilig om te zwemmen. Je vindt het aan de zuidelijke kant van het eiland. Ook het strand van Buffels Bay is heel fijn en rustig voor families met kinderen.

Dag 6: Op bezoek bij de lokale bevolking

Op een tour van zo’n 2 à 3 uur ga je op bezoek bij de Xhosa-bevolking. Je gaat naar een township en krijgt informatie over het leven daar. Je ontdekt er hoe het gesteld is met de huisvesting, het onderwijs en de gezondheidszorg. Maar je maakt ook kennis met de kleine ondernemingen in scheepscontainers.

Kinderen vinden deze tour ook heel tof omdat je een kleuterschooltje bezoekt, taalles volgt, zingt, drumt en meer van dat.

Dag 7: Op naar de struisvogelboerderij in Oudtshoorn

Je verblijft op een prachtige plaats met weidse vergezichten op de schitterende Swartberg-bergen die elk uur veranderen van kleur. Je kan in deze lodge echt genieten met een zwembad en een heerlijk diner in het restaurant. Ook in het water en aan tafel heb je een magnifiek zicht.

Dag 8: Op avontuur in de Cango-grotten en op de struisvogelboerderij

De Cango-grotten behoren tot de grootste stalagmietengrotten in de wereld. Sommige van deze zandsteenformaties zijn prachtig en kleurrijk verlicht. Je boekt via ons een speciale tour met een avontuurlijk tintje van zo’n 1,5 uur. Als echte speleologen moeten jullie wel eens kruipen door kleine openingen en dat is voor kinderen een hele leuke ervaring.

Op weg van de Cango-grotten en naar je lodge, kom je voorbij de struisvogelboerderij waar wij een bezoek plannen. Kinderen mogen er de dieren eten geven, op een ei van een struisvogel staan en meer van dat. Ze ontdekken er hoe grappig deze dieren wel zijn. Er zijn verschillende bezoeken van een uurtje per dag, helemaal afgestemd op de kinderen.

 

Dag 9: Naar Hermanus

Je guest house is centraal gelegen, op slechts 5 minuten wandelen van het dorp, de restaurants en de beroemde klifpaden waar je in het juiste seizoen walvissen kan bekijken. Je kan in Hermanus ook heel mooie wandelingen maken.

Dag 10: Wow, echte walvissen!

Hermanus is de walvishoofdstad van Zuid-Afrika. Wil je walvissen spotten, kom dan op het juiste moment. Hét seizoen om deze wonderlijke zeedieren te zien, loopt van juni/juli tot december. Dan komen de walvissen naar Hermanus om hun jongen ter wereld te brengen. Je gaat mee op de boot voor een tocht van 1,5 tot maximaal 3 uur. De gids geeft heel veel uitleg over het leven in zee, zo wordt het een leerrijke ervaring. Het blijft trouwens niet bij walvissen alleen. Op zee zie je ook heel wat dolfijnen.

Dag 11: Naar de wijnlanderijen in Stellenbosch

Stellenbosch is een charmant stadje in het hartje van de Kaapse Wijnlanden. Ontdek hier de prachtige “wine estates”, de landgoederen waar de wijnbaronnen verblijven. Geniet intussen van de wijnen en wandel of fiets tussen de wijnranken.

Je verblijft op een prachtig landgoed midden in het wijnbouwgebied van Stellenbosch. Proef hun wijnen (en druivensapjes voor de kinderen) en ga eens lekker zwemmen. Heerlijk!

Dag 12: Verwenmomentje voor de ouders: lekkere gastronomie en wijn

Deze bouwsteen bedachten we speciaal om de ouders eens extra te verwennen. Zo kunnen jullie een paar uren van elkaar genieten zonder de kinderen.

De ouders gaan naar een prachtige wijnboerderij en genieten van een heerlijke maaltijd op het terras met schitterend zicht op de wijnranken. De combinatie met de rust en de lekkere wijn maakt deze trip helemaal af.

Uiteraard hoeven de kinderen zich intussen niet te vervelen. Ze worden opgepikt door een door ons geselecteerde begeleider die met hen vertrekt voor een picknick op een giraffenranch. Gedurende 3 uren (tijdens de middag) beleven zij hun eigen avonturen. Nadien worden ze teruggebracht naar het landhuis waar jullie verblijven. Wedden dat ze een hoop verhalen te vertellen hebben?

 

Dag 13: Naar Kaapstad

Je komt aan in je lodge. Kaapstad hoeft weinig introductie: het is een combinatie van bergen, zee en wijngaarden waar iedereen van houdt. Dit is een stad met twee gezichten: Europees en Afrikaans. Ondanks de contrasten is Kaapstad een veilige en ontspannen stad, die je zeker niet mag overgeslagen. Als je er bent, passeer dan zeker in Den Anker. In dit Belgisch restaurant aan het Victoria & Alfred Waterfront kan je heel lekker eten. Je hebt er ook een schitterend uitzicht op de Tafelberg.

De Tafelberg is waarschijnlijk het meest karakteristieke en meest bekende punt van Kaapstad. Zijn vlakke top heeft een oppervlakte van bijna 3 vierkante km en biedt schitterende uitzichten over de stad.

Dag 14: Met de superstep de Tafelberg af+ vertrek

Maak je klaar voor een 5 kilometer lange offroadroute van Signal Hill naar de Bo-Kaap. Ben je afgedaald langs dit spoor, dan wacht een laatste afdaling over een smal pad van dé benchmark van Kaapstad: de Tafelberg. Supersteps zijn uiteraard niet gemotoriseerd, dit is dus een duurzame tocht.

Afdalen op supersteps gaat zeker niet te snel en is haalbaar voor iedereen. Jongere kinderen gaan bij de volwassenen op de step. Dit is de favoriete activiteit van onze 14-jarige zoon Joran.

Vandaag vertrek je vanuit Kaapstad terug naar België na een superactieve en tegelijk deugddoende vakantie.

 

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 942 p.p.€ 707 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 13 overnachtingen (inclusief ontbijt behalve in Addo NP)
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: kayak in Tsitsikamma, bezoek aan de Xhosa-bevolking in Knysna, Cango-grot en bezoek aan struisvogelfarm in Oudtshoorn, boottocht om walvissen te spotten in Hermanus, verwenmoment voor ouders in Stellenbosch (kinderen picknikken met nanny op giraffenranch), met supersteps de Tafelberg af in Kaapstad.

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

Sfeerbeelden van je lodges

 

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis