meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Hotel
Kaapstad: uitzicht op de Tafelberg

Dag 1: Kaapstad

Je komt aan in je lodge. Kaapstad hoeft weinig introductie en is door de combinatie van zee, bergen en wijngaarden heel geliefd bij iedereen. Het is een stad met twee gezichten: Europees en Afrikaans. Ondanks de contrasten is Kaapstad een veilige en ontspannen stad, die je zeker niet mag overslaan. Als je er bent, passeer dan zeker in Den Anker. In dit Belgisch restaurant aan het Victoria & Alfred Waterfront kan je heel lekker eten, met een schitterend uitzicht op de Tafelberg!

De Tafelberg is waarschijnlijk het meest karakteristieke en meest bekende punt van Kaapstad. Zijn vlakke top heeft een oppervlakte van bijna 3 vierkante km en biedt schitterende uitzichten over de stad.

Dag 2: Met de superstep de Tafelberg af

Maak je klaar voor een 5 kilometer lange offroad route van Signal Hill naar de Bo-Kaap. Ben je afgedaald langs dit spoor, dan wacht een laatste afdaling over een smal pad van dé benchmark van Kaapstad: de Tafelberg. Supersteps zijn uiteraard niet gemotoriseerd, dit is dus een duurzame tocht.

Afdalen op supersteps gaat zeker niet te snel en is haalbaar voor iedereen. Jongere kinderen gaan bij de volwassenen op de step. Dit is de favoriete activiteit van onze 14-jarige zoon Joran.

Stellenbosch lodge: zwembad

Dag 3: Naar de wijnlanderijen in Stellenbosch

Stellenbosch is een charmant stadje in het hartje van de Kaapse Wijnlanden. Ontdek hier de prachtige “wine estates”, de landgoederen waar de wijnbaronnen verblijven. Geniet intussen van de wijnen en wandel of fiets tussen de wijnranken.

Je verblijft op een prachtig landgoed midden in het wijnbouwgebied van Stellenbosch. Proef hun wijnen (en druivensapjes voor de kinderen) en ga eens lekker zwemmen. Heerlijk!

Wijn en druivensapjes proeven in Stellenbosch

Dag 4: Fietsen tussen de wijngaarden

Vandaag ga je zo’n 3 uurtjes fietsen en genieten. Je trapt tussen de wijnranken en geniet van het mooie uitzicht. Intussen kan je wijn proeven op drie verschillende wijnboerderijen. De kinderen krijgen sapjes en lekkernijen voorgeschoteld. Je fietst ongeveer 10 km.

Tussenstop in een schapen- en struisvogelboerderij

Dag 5: Relaxen op de boerderij

Heidelberg is een leuk plaatsje in de Westkaap. Het ligt in een prachtig groene vallei aan de voet van de Langenberg Mountains en is een kleine oase op zich! Je verblijft er op een mooie boerderij, prachtig gelegen en met panoramisch uitzicht.

Op de boerderij geniet je van een landelijk ontbijt en zelfbereide gerechten, met de nadruk op de lokale keuken. Dit is echt pure ontspanning: maak een wandeling over het terrein, help op de boerderij of relax bij het buitenzwembad.

Elke ochtend kan je deelnemen aan de plaatselijke olympiade: hoe lang kan je met één been op een struisvogelei blijven staan? Momenteel is het record 3 minuten en 47 seconden. Verbreek jij het?

Je gaat ook mee met de boer ‘s morgens om onder andere de struisvogels eten te geven of samen met de schaaphonden de schapen te hoeden.

In de buurt is nog heel wat moois te zien. Het natuurreservaat Grootvadersbosch ligt 15 kilometer verder en het Nationaal park Bontebok ligt op 50 minuten rijden van de boerderij.

in het privé wildreservaat: nijlpaarden

Dag 6: Op safari in het wildreservaat!

Wauw, wat een schitterende plaats! Je komt aan in je lodge midden in het reservaat en geniet van de prachtige vergezichten. Je wordt hier ook echt verwend met een heerlijk ontbijt en diner.

In de Jeep op echte safari

Dag 7: Spot de big 5 in een begeleide game drive

Vandaag ga je onder begeleiding van een ervaren ranger het park in op zoek naar de big 5. Een ervaring om nooit te vergeten !

Zwembad van de lodge

Dag 8: Op naar de struisvogelboerderij in Oudtshoorn

Je verblijft op een prachtige plaats met weidse vergezichten op de schitterende Swartberg-bergen die elk uur veranderen van kleur. Je kan in deze lodge echt genieten aan het zwembad en heerlijk dineren in het restaurant. Ook in het water en aan tafel heb je een magnifiek zicht.

Logeren op de struisvogelboerderij

Dag 9: Op avontuur in de Cango-grotten en op de struisvogelboerderij

De Cango-grotten behoren tot de grootste stalagmietengrotten in de wereld. Sommige van deze zandsteenformaties zijn prachtig en kleurrijk verlicht. Je boekt via ons een speciale tour met een avontuurlijk tintje van zo’n 1,5 uur. Als echte speleologen moeten jullie wel eens door kleine openingen kruipen, wat het voor kinderen extra leuk maakt!

Op weg van de Cango-grotten naar je lodge, kom je voorbij de struisvogelboerderij waar wij een bezoek plannen. Kinderen mogen er de dieren eten geven, op een ei van een struisvogel staan en nog meer leuke activiteiten. Ze ontdekken er hoe grappig deze dieren wel zijn. Er zijn verschillende bezoeken van een uurtje per dag, helemaal afgestemd op de kinderen.

 

Leasure Island

Dag 10: Vertrek naar Knysna

Je komt aan in je lodge die gelegen is op Leasure Island, een eiland vlakbij Knysna. Leisure Island is een geweldige keuze voor reizigers die houden van strandwandelingen en rust. Zo is er Bollard Bay, een heel kindvriendelijk strand op Leasure Island. Het is gelegen in de lagune, het water is dus zeer veilig om te zwemmen. Je vindt het aan de zuidelijke kant van het eiland. Ook het strand van Buffels Bay is heel fijn en rustig voor families met kinderen.

de Xhosa-bevolking

Dag 11: Op bezoek bij de lokale bevolking

Op een tour van zo’n 2 à 3 uur ga je op bezoek bij de Xhosa-bevolking. Je gaat naar een township en krijgt informatie over hoe ze er leven. Je ontdekt er hoe het gesteld is met de huisvesting, het onderwijs en de gezondheidszorg. Maar je maakt ook kennis met de kleine ondernemingen in scheepscontainers.

Kinderen vinden deze tour ook heel tof omdat je een kleuterschooltje bezoekt, taalles volgt, zingt en mag drummen!

lodge in Addo Elephants Park: uitzicht van het terras

Dag 12: Aankomst Addo Elephants Park

Vandaag kom je aan in de lodge. Je hebt de keuze tussen de basic accomodatie in het park zelf (verspreide bungalows met een prachtig zicht op het terras) of de luxueuzere accomodatie, net buiten het park, eveneens met een schitterende ligging.

Spot de kuddes olifanten

Dag 13: Op zoek naar de olifanten

Vandaag kan je zelf rondrijden in het park. Wil je weten waar de dieren zich bevinden? Check het even bij de bewaker aan de ingang van het park. Die wist ons alvast altijd de goede richting uit te sturen. Er hangt ook een bord uit aan het restaurant waar bezoekers zelf vrijwillig aanduiden waar alle dieren zijn. De beste kans om een grote groep olifanten te zien, is bij Hapoor Dam. Vaak stoppen ze bij de drinkplaatsen voor water en verkoeling. ’s Middags kan je rustig gaan eten in het restaurant in het park.

De babyolifantjes zijn natuurlijk het schattigst volgens kinderen. Je ziet hier ook veel Kudu’s, zebra’s, elanden, hartenbeesten en bosbokken. Er zijn ook leeuwen te spotten!

bevolking van Soweto

Dag 14: Terug naar huis

Vandaag vertrek je na een deugddoende vakantie en je hoofd vol met leuke herinneringen terug naar huis.

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 1750 p.p. *€ 1460 p.p.*

 

Wat is inbegrepen?

  • 13 overnachtingen (inclusief ontbijt behalve in Addo NP)
  • Verblijf in een Big 5 private game reserve in half pension en 1 begeleide game drive inbegrepen
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: in Kaapstad met supersteps de Tafelberg af, bezoek aan de Xhosa-bevolking in Knysna, bezoek aan de Cango-grotten en een struisvogelboerderij in Oudtshoorn,  wijnproeverij voor ouders in Stellenbosch (sapjes voor de kinderen), fietstocht tussen de wijngaarden, game drive in het private game reserve, toegang tot Addo National Park.

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-aug en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

Sfeerbeelden van je lodges

 

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis