meta_pixel
van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Drake Bay

Geniet vanuit dit prachtige hotel van adembenemend mooie zonsondergangen! Drake Bay is een oase van natuurlijke schoonheid en rust in onze steeds hectischer wordende wereld. Het is gelegen op een absoluut prachtige locatie met een ruim aanbod aan actie en avontuur: duikcentrum, mangrove tour, bezoeken aan Corcovado National Park en nog veel meer.

Door de perfecte locatie van de lodge kan je gemakkelijk dit gebied verkennen. Het is zeker een bezoekje waard, temeer daar het wordt omschreven als één van de meest diverse en minst verkende gebieden ter wereld, met bovendien een hele grote biodiversiteit.

Dag 2: Snorkelen aan het eiland Cano

Na het ontbijt kan je genieten van een excursie van een halve dag naar het eiland Caño, 45 minuten met de boot vanaf de lodge. Het eiland was ooit een belangrijke schuilplaats voor piraten en het is ook de plaats waar één van de vreemdste mysteries in de archeologie – de raadselachtige stenen bollen van Costa Rica- werd ontdekt. Wandelen op het eiland zelf is niet meer mogelijk, maar jullie gaan een geweldige tijd hebben met snorkelen en met het ontdekken van de onderwaterfauna.

Dag 3: Naar Corcovado National Park

wandeling

Na het ontbijt staat een wandeling door Corcovado National Park op de “to do” lijst. Samen met je lokale Engels/Spaans sprekende gids ga je naar het San Pedrillo gedeelte, waar je begint aan een wandeling door het regenwoud. Corcovado omvat de enige overgebleven oude regenwouden aan de Pacifische kust van Midden-Amerika en 13 grote ecosystemen, waaronder laaggelegen regenwoud, nevelwoud, jolillo palmbos en mangrovemoerassen, evenals de strandgebieden aan de kust.

de dieren

De kans is groot dat je hier enkele van Costa Rica’s meest verlegen en meest bedreigde bewoners kan spotten, zoals harpys, de Midden-Amerikaanse tapirs, jaguars, geelvleugelara’s en gele doodshoofdaapjes. Het is nat, afgelegen en ruig, maar de paden zijn relatief goed en de kampeerplaatsen bij de rangerstations zijn grasrijk en goed drooggelegd.

Als je er ooit van gedroomd hebt om naar een verlaten, gouden zandstrand met kokospalmen te zwemmen en je daarna af te spoelen onder een waterval omgeven door het groen van het regenwoud, dan zal je de stranden van Corcovado heerlijk vinden! Let wel steeds op waar je zwemt, want er zijn gebieden waar hamerhaaien (er is nooit een aanval gemeld), krokodillen en stierhaaien voorkomen. Je bezoekt ook een waterval en geniet van een lunchpakket op het strand.

Terugkeer naar je lodge per boot.

Dag 4: Vertrek uit Corcovado

Nog even rustig genieten van het ontbijt en dan terug vertrekken naar je volgende bouwsteen. Je kan luiaards en aapjes spotten in het San Manuel Antonio Park of naar huis vertrekken via San José.

Wat is inbegrepen?

  • 3 overnachtingen (in vol pension: alle maaltijden zijn inbegrepen)
  • bezoek aan Corcovado National Park onder begeleiding van een Engelstalige gids, excursie van halve dag naar Caño Island
Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis