meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Havana

Je rondreis in Cuba begint in Havana! Je komt aan in je hotel middenin de stad, waardoor je te voet naar alle leuke plekken kunt gaan!

Omdat dit je eerste dag is in Cuba, en je pas uit het vliegtuig bent gestapt, rust je best even uit. Je kan genieten van de zon en het zwembad.
Als je toch de stad wilt verkennen zou je zeker  eens het hotel Nacional binnenstappen. Dat is het chicste hotel van Havana en een voormalig maffiahotel. Het heeft een prachtige inkomhal en de mooie veranda hangt vol met foto’s van de bekende sterren die hier geweest zijn zoals Frank Sinatra en Clark Gable.

Dag 2: Met een Chevy door de stad

Als eerste activiteit tijdens je rondreis in Cuba, rijd je met oldtimers door Havana.  Vooral de pubers zullen hun ogen uit kijken. Het zijn echt prachtige auto’s! Met de wind door de haren rijd je door het kleurrijke Havana. Er wordt gezorgd voor een correct aantal oldtimers: als jullie met vijf zijn, zullen er twee oldtimers voor jullie klaarstaan.

De perfecte mix tussen cultuur en fun!

Tijdens de rit zullen jullie ook stoppen om prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zullen jullie de auto uit kruipen en het Plaza de la Revolución bezoeken. Dat plein staat bekend voor de vele speeches die Fidel Castro er hield.
Naast het plein kan je ook het prachtig kasteel van Morro gaan bezoeken. Het kasteel werd gebouwd rond de haven van Havana om die te kunnen beschermen. Het is een gezellige ontdekking.
De laatste plek waar jullie zullen stoppen is het imposante Christusbeeld van Havana van 20m.

Op het einde van de rit zullen jullie in de oude stad een heerlijk ijsje eten in een van de beste ijsbars van Havana.
Daarna rijd je terug naar het hotel langs de zee op de Malecón, de beroemde 7km lange boulevard. Dankzij de zonsondergang aan de horizon zal dit een geweldige terugrit zijn.

De hele uitstap is een mooie mix van cultuur en echte fun: ideaal voor de kinderen.

Dag 3: Aankomst in Viñales

Eerste kennismaking met Viñales

Vandaag kom je aan in je “casa particular” of hotel in de Viñales-streek.
Viñales is bekend om de vele mogotes die je in de omgeving terugvindt. Mogotes zijn heuvels uit kalksteen, die je kunt herkennen aan hun toren-achtige vorm. Samen met de palmbomen zorgen ze voor een prachtig zicht. Maak vandaag zeker ook een stopje aan “El Mural de la Prehistoria“: een 120m lange rotsschilderij die de evolutie voorstelt van ammonieten tot de mens.

Dag 4: De Viñales-vallei van top tot teen ontdekken

Vandaag ga je naar de Viñales-vallei. Je bezoekt eerst een kleine tabaksboerderij in de streek waar de eigenaar je kort even meeneemt naar zijn tabaksvelden. Daarna laat hij je zien hoe een sigaar met de hand gemaakt wordt en laat hij de kinderen zelf een sigaar rollen met de gedroogde tabaksbladeren. Op het einde van je bezoek krijg je een echte Cubaanse koffie.

Paardrijden in de vinales bij zonsondergang

De Valle de Viñales is de streek bij uitstek om een ritje te paard te doen. Je kunt dan ook veel meer zien dan tijdens een rit te voet. De kinderen zullen dit natuurlijk ook veel leuker vinden dan een wandeling. Om tot de paarden te komen moet je eerst een kort stukje te voet doen. Eens aangekomen, kan je kiezen hoe lang je weg wilt zijn met de paarden (wij hebben gekozen voor 1u). Als je goed zit qua timing, kan je genieten van de zonsondergang vanop je paard. Je kunt de prachtige heuvels en mogotes samen met het kleurenspektakel in de lucht aanschouwen tussen de oortjes van het paard. Op het einde rijd je nog tussen de huizen en zie je hoe de Cubanen aan het rusten zijn in de schommelstoelen op hun terras en met een glaasje rum in de hand.

Dag 5: Aankomst in Las Terrazas

Je komt aan in een eco-resort in Las Terrazas. Wat opmerkzaam is aan dit resort is dat het werd gebouwd rond de bomen die er reeds stonden. Dat zal je ook meteen zien als je door de receptie loopt en de grote boom die door het dak gaat opmerkt.

Het biosfeerreservaat van Las Terrazas is echt de moeite waard om even te bezoeken. Het is niet voor niets dat het tot biosfeerreservaat werd vernoemd door UNESCO. Met de groene tapijten rond het meer, waar je ook in kan zwemmen, de heuvels in de verte en de prachtige palmbomen, zal je zeker onder de indruk blijven van dit biosfeerreservaat.

Dag 6: Ziplinen over het biosfeerreservaat

Vandaag ga je ziplinen in en over Las Terrazas. Het is een leuke activiteit met 3 ziplines waarvan de langste 300m is. Je vliegt boven het meer en de terrassen en kunt de prachtige zichten links, rechts en voor je bewonderen. Het is een korte maar leuke belevenis.

het bos in

Nadien kan je in het meer zwemmen of de omgeving verder ontdekken. Er zijn meerdere mogelijke wandelingen mogelijk die nooit echt lang zijn. Ga zeker ook eens het Baños del San Juan bezoeken. Veel inwoners gaan daar naartoe om even af te koelen of om gewoon even te chillen.

Dag 7: Aankomst in Playa Larga

KROKODILLEN ontmoeten in playa larga

Onderweg naar Playa Larga kom je voorbij de krokodillenboerderij waar wel 10.000 krokodillen leven. Het is leuk om daar eens rond te wandelen en die grote kolossen met de vlijmscherpe tanden eens van dichtbij te bewonderen. Je kan ook eventjes een babykrokodil in je handen houden.

chillen aan het strand

In Playa Larga verblijf je aan het strand.
Je kan er verblijven in een leuke “casa particular”. Daarna is het heerlijk zonnen op een mooi strandje, een heerlijke mojito drinken in een strandbar en kokosnoten uit de bomen proberen te halen.

Dag 8: Keer terug in de tijd en leer alles over de indianen

vogels spotten

Met een bootje ga je de rivier op. Je zet koers naar het indianeneiland, waar vroeger echte indianen leefden! Onderweg naar het eiland kan je verschillende vogels spotten. Je ziet er een hele waaier aan vogels zoals de zwarte en witte reiger, prachtige arenden en pelikanen die in het water duiken naar vis. Het is geen superlange boottocht, waar kinderen snel verveeld kunnen geraken. Het duurt slechts zo’n 20 minuten heen en terug.

aan wal gaan op het indianeneiland

Na het vogels spotten kom je aan op het indianeneiland. Daar zul je dankzij de gids ontdekken hoe de indianen leefden, werkten, vis vingen… Er zijn ook mensen aanwezig in de tenten op het eiland. Zij zorgen ervoor dat je het gevoel hebt terug in de tijd te zijn gekeerd. De mensen op het eiland kunnen ook typisch indiaanse verf aanbrengen op het gezicht van de kinderen. Zo lopen de kids over het indianeneiland alsof ze er ooit echt deel van uitmaakten.

De kinderen vonden het een leuke, leerrijke en afwisselende ervaring!

Dag 9: Aankomst in Cienfuegos

Cienfuegos ontdekken

Aankomst in het mooie stadje Cienfuegos. De stad werd in de jaren 1800 bezet door de Fransen en dat zie je nog altijd aan de mooie huizen en in sommige straatnamen van de stad. Cienfuegos wordt steeds bekender en er zijn echte parels te ontdekken in de stad.

Je komt dan aan in je hotel. Het is een prachtig koloniaal huis met binnenin mooie patio’s en grote ruime kamers. In de avond kan je eten in een restaurant met een prachtig interieur.

Dag 10: Ontdek de waterval in het park Topes de Collantes

plonzen in het water van de  waterval

Vandaag ga je een van de hoogtepunten van je rondreis in Cuba ervaren. Van je hotel rijd je ongeveer een halfuurtje en dan word je meegepakt door de lokale taxichauffeur. Hij brengt jullie dan verder naar de ingang van het park. Je rijdt al genietend door het mooie landschap van het park .

Aan het park wordt je opgewacht door de lokale gids die jullie meeneemt voor een prachtige wandeling. Die wandeling duurt maximaal 1,5 uur en is heel gemakkelijk voor kinderen. Het leuke is dat je over mooie brugjes gaat en de prachtige omgeving helemaal kunt opsnuiven. Je kan ook aan een prachtige waterval zwemmen of van de rotsen ernaast springen. Ook geeft de gids uitleg bij de fauna en flora in het gebied. Na de wandeling is er ook nog een lekkere lunch inbegrepen in het lokale restaurantje waar je aankomt.

Onze kinderen waren eerst bang voor een lange saaie wandeling, maar nadien vonden ze dit een van de leukste activiteiten.

Dag 11: Aankomst in Trinidad

De gids neemt je mee door de hoofdstraten van het oude Trinidad, de hoofdstad van de suikerbaronnen. De straten zijn er zelfs nog belegd met kasseien. Je wandelt naar het mooie Plaza Mayor waar de live muziek nooit ver weg is.

Dag 12: Pottenbakken in Trinidad

ZELF POTJES LEREN MAKEN

Trinidad is de hoofdstad van het pottenbakken en dat moet iedereen natuurlijk ook even uitproberen. Je gaat op bezoek bij een bekende lokale pottenbakker waar iedereen zelf een potje kan proberen maken. Het is echt heel leuk om even uit te proberen. Natuurlijk word je wat geholpen door de expert-pottenbakkers. Je kan daarna ook je zelfgemaakte potjes meenemen naar huis om ze misschien verder te versieren eens ze droog zijn.

Dag 13: Aankomst Varadero

Vandaag kom je aan op het paradijselijk witte strand. Varadero is een van de bekendste badplaatsen van heel het Caribisch gebied geworden en je begrijpt meteen waarom. Met het all-inclusive resort gericht op het prachtige witte strand, heerst er meteen een rustgevende sfeer. Je kan je rondreis in Cuba hier zorgeloos en helemaal relaxed afronden.

Dagen 14 en 15: Genieten in Varadero

Zonnebaden op het prachtige witte strand

Varadero is een hele bekende stek met ook een heel groot strand. Je kan kiezen voor een aantal dagen puur uitrusten, maar er is veel meer te doen in Varadero. Zo zijn er gezellige cafeetjes waar je kunt genieten van de lokale koffie, of waag je temidden de gezellige markt! De markt heeft een groot aantal kraampjes waar je allerlei souvenirs en nog veel meer kunt kopen. Een ideaal einde voor je rondreis in Cuba.

EXTRA

Je kan ook kiezen om een catamarantour te doen rond Cuba. Die tour vertrekt uit Varadero en neemt je mee langs de Cubaanse kust. Je stopt er ook enkele keren om te snorkelen en het zeeleven te ontdekken.

Dag 16: Vertrek naar België

Je rondreis in Cuba eindigt hier. Vandaag vlieg je na een geweldige vakantie weer naar huis!

 

Geïnteresseerd in welke bouwstenen we nog aanbieden? Ontdek al de leukste activiteiten hier.

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort € 3.595 p.p. €  2.320 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 15 overnachtingen
  • Gids en chauffeur zijn inbegrepen voor de rondreis
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis in Cuba: door Havana rijden met oldtimers, te paard de Viñales-vallei ontdekken en zelf sigaren leren rollen, ziplinen over Las Terrazas, krokodillen ontmoeten in Playa Larga, het indianeneiland bezoeken in Playa Larga, de vogeltuin van een Cubaan bezoeken in Playa Larga, gaan zwemmen onder de waterval in het park Topes de Collantes, pottenbakken in Trinidad en lekker uitrusten en genieten van het strand in Varadero
  • Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de hotels

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis