meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Waar slaap je?
Het nieuwe Dubai met kinderen

Dag 1: Aankomst in Dubai

Je komt aan in Dubai. Je overnacht in een hotel vlak bij de Dubai Marina in het nieuwe Dubai. In de Marina vind je maar liefst 200 wolkenkrabbers met elk hun unieke architectuur langs een mooi kanaal. Een hele jonge, trendy en luxueuze wijk. Je kan er ook lopen langs de Marina “Walk” met uitzicht op deze impressionante gebouwen, boten, cafés, restaurants en winkels.

 

 

Dag 2: Introductie en meet & greet met Belgen

Introductie in Dubai, meet & greet met

Vandaag krijg je een introductie in Dubai. Je wordt opgewacht door  Nederlanders of Belgen die al lange tijd in Dubai wonen en werken. Zij nemen je mee op een wandeling door het nieuwe Dubai waar elke maand wel weer iets nieuws wordt gebouwd.

Je bezoekt de Dubai Marina, Bluewater Island met het splinternieuwe rad dat opengaat in 2021 en je ziet samen de zonsondergang aan Jumeirah beach. Zij kunnen je vertellen over de kledij van de Emirati, hun godsdienst, de gebruiken op straat, de cultuur en hoe de 7 Emiraten in mekaar zitten. Gezien dit in het Nederlands gebeurt , is dit heel leerrijk voor de kinderen. En ze kunnen je ook nog leuke tips geven over lekkere restaurantjes.

Dag 3: Ontdek Dubai vanop zee: racen met de speedboot

Wil je de stad op een leuke manier vanaf het water ervaren? Ontdek Dubai vanop zee! Véél beter dan die lange wandelingen, zullen de kinderen denken en bovendien geen enkele last van de hitte van de woestijn. Met de speedboot vaar je onder ander door de Dubai Marina, langs het bekende Palm Jumeirah eiland in de vorm van een palmboom en Atlantis The Palm. Bovendien kun je genieten van een schitterend zicht op de skyline van Dubai. Ideaal voor je foto’s.

Natuurlijk zorgen we ook voor de nodige dosis fun en wordt iedereen af en toe eens goed door mekaar geschud en vliegen ze over de golven! De rit duurt ongeveer 45 minuten.

 

Dag 4: Aankomst in het safarikamp

Via een echte off-road weg kom je aan in het safari kamp. Je krijgt je eigen tent of boomhut toegewezen. Ze zijn allemaal met airco en eigen badkamer. En allemaal met een schitterend zicht op de woestijn!

Gezien wij met 5 waren sliepen onze twee pubers in de boomhut en de jongste bij ons in onze Iglo tent.

op jeep safari

Eerst word je uitgenodigd voor een 45 minuten durende rit met landrover door de woestijn. Natuurlijk zorgen ze voor de nodige fun en adrenaline als ze vliegen over de duinen en naar beneden sliden op het ritme van arabische muziek.

SANDBOARDEN

Er liggen sandboards klaar die je gewoon kunt meenemen. Tegen de avond kun je gemakkelijk de duinen opklimmen en naar beneden sandboarden. En de kleinere kinderen kunnen er gewoon op zitten en naar beneden glijden.

De kamelen kijken verbaasd toe en zijn trots als je een kort ritje op hun rug maakt.

Na al deze activiteiten kan je op je terras genieten van een uitzonderlijk mooie zonsondergang door de rode gloed van de woestijn.

Dan weerklinkt op het centrale plein uitnodigende muziek. Tijd om aan te schuiven voor het avondeten aan gezellige tafels rond een podium. Tijdens het eten kan je genieten van 3 optredens, waarbij als afsluiter een spectaculaire vuurspuwer alles in vuur en vlam zet. Een mooie climax van een uitzonderlijk goed gevulde dag !

De boomhut of iglo tent lonkt voor een heerlijke nachtrust.

 

Dag 5: Crossen op de quad

Crossen op de quad

‘S morgens wordt een eenvoudig ontbijt geserveerd, terwijl je je klaarmaakt voor de optionele rit met de quads. Vandaag krijg je een grote dosis fun & adrenaline. Dit vonden onze kinderen een heerlijke ervaring: zelf door de duinen kunnen crossen. Het is onwezenlijk dat je links en rechts van je kamelen ziet knabbelen aan de struiken, terwijl je het zand doet opvliegen. Een begeleider toont je het veilige parcours en houdt een oogje in het zeil. Hij leert je hoe je de duinen kan oprijden zonder vast te raken in het zand. Avontuurlijk, maar superleuk.

Iedereen krijgt zijn eigen quad om door de woestijn te rijden. Deze ervaring kan voor kinderen vanaf 12 jaar want de kinderen rijden altijd zelf. De gids rijdt voorop en volgen maar ! Het tempo is altijd aangepast aan de groep die aan het rijden is.

Vertrek naar Ras Al Khameih

Ras Al Khamaih is één van de zeven emiraten, en het meest unieke, waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaan, dit is ook de plaats die grenst met Oman. Het is het enige emiraat dat zowel een stuk woestijn, stukken groen, mangroven als bergen op zijn grondgebied heeft. In Ras Al Khamaih moet je geen gigantische wolkenkrabbers verwachten als in Dubai, dit Emiraat staat vooral bekend om zijn authentieke architectuur, laagbouw, prachtige kusten en uitgestrekte woestijn. Dit maakt Ras Al Khamaih een unieke vakantiebestemming.

hotel zwembad

Dag 6: Naar de parelkwekerij, lunchen bij de Emirati en een spannende offroad belevenis

Bij deze trip rijd je zelf in een gehuurde 4×4 die in het hotel wordt afgeleverd. ’s Morgens worden jullie opgewacht door de Nederlandstalige gids aan het hotel. Hij gaat jullie meenemen op een mooie dag doorheen het emiraat van Ras al Khamaih waar de geschiedenis gemaakt is door de parelvissers. Hoe deze leefden en werkten zie je in de parelkwekerij.

Naar de parelkwekerij

In een mooie authentieke boot varen jullie naar deze kwekerij die midden op het water ligt. Enkele Emirati wachten jullie op om uit te leggen hoe deze parelkwekers leefden en werkten. Ongelofelijk dat dit gebeurde zonder duikmateriaal in het verleden, de parelvissers hadden een hard maar opmerkelijk leven.  Ze laten jullie ook zien hoe lang het duurt om parels te kweken en hoe dit nu gedaan wordt. Het is toch even een waw effect als de oesters open gedaan worden en de parels daar wel degelijk in verstopt zitten. En een overzicht van de mooiste en grootste parels kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Lunch bij de emirati

Nadat de boot jullie terug afzet aan de parking , ga je lunchen bij de Emirati thuis. Je wordt welkom geheten door Ali in zijn mooie tuin waar je ook zijn unieke persoonlijke museum kunt gaan bezichtigen. Onze kleinste zoon Wolf vond het heerlijk om erin rond te snuisteren en stelde wel duizend vragen. Laat je verrassen door de typische lekkernijen zoals chicken birjani en saloona. Onze kinderen hebben toch met smaak gegeten.

Spannende offroad tour

En dan  volg je  de gids die voor rijdt. Hij gaat op een bepaald moment jullie leren hoe je off-road moet rijden in het zand. Houd je dan maar klaar voor een heuse off-road tour door de bergketen Ru’us al-Jibal. Je rijdt langs piepkleine wegjes en hebt prachtige zichten. Voor ouders die geen schrik hebben om te rijden….Met prachtige berggezichten en spannende afdalingen sluit je deze leerrijke en gevulde dag af. De kinderen gaan goed slapen !

Dag 7: Naar Dubai

terug naar dubai

Je komt aan in Dubai. Hier heb je de keuze om of te overnachten in Dubai Downtown of in een hotel aan de zee. Wij kozen ervoor om te overnachten aan de zee in La Mer op een 10 minuutjes rijden van het Downtown.

Wanneer je kiest voor een hotel in Downtown zit je dicht bij de creek, een natuurlijke zeearm die het centrum vormt van het historische Dubai. Daarnaast ook de Burj Khalifa de bekende wolkenkrabber die als een raket omhoogsteekt met daarnaast de bekende fonteinen. Ook zit je er dicht bij de Souk Al-Bahar een plaats met wel 100 kleine winkeltjes . Het ruikt er naar parfum-oliën en kruiden, een superleuke ervaring.

 

Dag 8: Ontdek de geuren en kleuren van het oude Dubai

Ontdek de geuren en kleuren van het oude Dubai

Tijdens deze tour ontdekt u de oude stad en het verhaal erachter onder begeleiding van een Nederlandstalige gids, die zelf al meerdere jaren in de Emiraten woont en gelicenseerd is door het ‘Dubai Tourism and Commerce Marketing Department’. Hierdoor krijgt u tijdens de tour ook een goed beeld van het oude Dubai vóór de economische groeispurt van de stad de afgelopen 25 jaar. Een bezoek aan de oude stad biedt u een pittoreske kijk in het verleden en biedt een scherp contrast met de opvallende architectuur en enorme wolkenkrabbers van het moderne Dubai.

Om het heden te begrijpen, moeten we het verleden kennen! Dubai is niet zomaar uit het niets verschenen, maar was voor de vondst van olie en gas in de Emiraten reeds een belangrijke handels- en havenstad.

Het contrast tussen het Nieuwe en het Oude Dubai is enorm! In het Oude Dubai maken we kennis met de traditionele architectuur, de huizen uit koraalsteen en de windtorens.

Eens aangekomen maken we een wandeling in de oude wijk Al Fahidi Historical Neighbourhood. Pittoreske nauwe steegjes, traditionele huizen gemaakt van leem en koraalkalk, historische windtorens en kleine winkeltjes bepalen het beeld en geven de verschillende wijken een uniek karakter. In deze wijk, welke ook bekend staat als het openluchtmuseum van Dubai, zijn tegenwoordig talloze kunstgallerijtjes en winkeltjes te vinden.

Nadien wandelen we langs het Al Fahidi Fort, waarin het Dubai Museum is gevestigd. Tegenover dit fort in koraalsteen ligt de Dubai Grand Mosque, een voorbeeld van moderne Islamitische architectuur. We wandelen erachter door voorbij de Hindu tempel, de Indische straat en doorheen de textielsouk, met zijn 150 jaar oude houten gaanderijen.

Vervolgens maken we een stop aan de Dubai Creek, die dwars door het oude stadscentrum van Dubai loopt. Eens aan de Dubai Creek, de waterweg die dwars door het stadscentrum van Dubai loopt,

Indien gewenst en de tijd dit toelaat, wandelen we verder in de wijk Al Shindagha, Dubai’ s 2e oudste wijk, waar we een van de musea bezoeken naar gelang de interesse.

We steken vervolgens de Creek over per abra, een traditioneel houten bootje met motor, waarmee zowel de lokale bevolking als toeristen van de ene naar de andere kant van de Creek varen.

Goud en kruiden in de Soeks

Een bezoekje aan de bazaars van Dubai, de Soeks, zal je niet snel vergeten aan de overkant van de Creek.

Zoals de textile Souk waar je de mooiste Kashmir sjaaltjes kunt bewonderen, de “kruiden-souk” waar de aroma’s je tegemoet waaien van kaneel, nootmuskaat of rozenblaadjes….Kruiden vormen immers een belangrijk onderdeel van het Arabische eten. Ontdek al deze geuren. In de gold souk zagen we de grootste ring van goud: Deze 64 kilogram zware ring is gemaakt door Kanz Jewels en heeft een waarden van 11 miljoen dirham. De ring bevat 5,1 kilo aan diamanten en andere edelstenen, net zoals meer dan 600 Swarovski kristallen stenen en werd in 45 dagen door 55 mensen gemaakt. In de goud souk ligt er naar schatting steeds 10 ton aan goud!

Dag 9: Naar de top van de wereld en de dansende fonteinen

Naar de top van de wereld.

“Burj” betekent toren , maar wat voor een toren. De Burj Khalifa is met zo’n 828 meter het grootste gebouw van de wereld. Het gebouw telt meer dan 160 verdiepingen.

Ze heeft een aantal records op zijn naam staan, zoals het hoogste aantal verdiepingen in de wereld, het hoogste outdoor observatiedek in de wereld en de lift met de langste reisafstand in de wereld. Ook is er in dit gebouw de hoogste nachtclub en moskee ter wereld te vinden. Het is ook wel een leuke belevenis want je gaat niet ineens naar boven maar je kunt eerst de verschillende fases zien van de bouwwerken.

Het is ook wel onwaarschijnlijk hoe deze toren in ongeveer 5 jaar werd gebouwd.
De kinderen vonden het ook tof om te zien hoe het er vroeger uitzag, het was een grote woestijn. De Emirati hebben heel deze streek in toptempo opgebouwd.
De lift naar boven gaat zo snel dat je suizende oren krijgt. Maar het is meer dan de moeite waard want boven heb je prachtige zichten op Dubai.

Met de boot naar de dansende fonteinen

Een must-see in Dubai : met de boot naar “de dansende fonteinen.“ Geniet van een bruisend waterschouwspel met knotsgekke fonteinen die staan te springen om je te verrassen!

Een weetje: de fontein is 275 meter breed, het water komt 152 meter hoog en wordt verlicht door 6600 lampen 25 projectoren Wij hebben voor jou een exclusief zitje gereserveerd op een bootje. Je ziet het spektakel dan ook van heel dichtbij en op een heel relaxte manier. De kleine bootjes varen dan ook nog wat rond zodat je nog een schitterend zicht hebt op de Burj Khalifa.

Dag 10: Terug naar huis

Vandaag vertrekken jullie terug naar België !

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort €  1.950 p.p. € 1.106   p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 9 overnachtingen met ontbijt
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: een tour door het nieuwe Dubai met nederlandstalige begeleiding, speedboot (75 min), woestijnsafari kamp, jeep safari (45 min), crossen op de quad (30 min), naar de parelkwekerij, offroad tour  en emiratilunch (volledige dag), Burj Khalifa, dansende fonteinen met de boot, tour door het oude Dubai (5u) onder nederlandstalige begeleiding.

Prijzen zijn berekend voor een verblijf  begin april en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de hotels

 

 

 

 

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis