meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Napels

Vandaag kom je aan in Napels. Je verblijft in de “centro storico”, het historisch centrum. Het is een heel gezellige plek met authentieke straatjes, charmante pleintjes en prachtige gebouwen. Als je door de straatjes wandelt, dan kijk je best ook eens naar boven. Je zal al snel de drogende kleren zien hangen: een typisch Italiaans beeld.

‘s Avonds komen de straatjes dan ook tot leven en zitten de terrasjes overvol. Je ziet er allerlei families samenkomen rond een tafel vol lekkere pizza’s.

Dag 2: Smullen van een zelfgemaakte Napolitaanse pizza!

maak je eigen pizza

Vandaag kun je leren hoe je de echte Napolitaanse pizza maakt. Timing, temperatuur, de verse ingrediënten en een echte pizzaiolo (pizzamaker) zijn daarbij cruciaal. Je krijgt een leuke uitleg over hoe je de beste pizza maakt en gaat daarna zelf aan de slag. Nadat je zelf de pizza uit de oven haalt en op je bord legt, kun je heerlijk smullen. En wat smaakt nu beter dan een zelfgemaakte pizza?

Dag 3: Aankomst in Ischia

Je komt aan met de ferryboot uit Napels. Daarna vertrek je naar je hotel, dat vlakbij het strand en de warmwaterbronnen ligt. Dankzij de leuke ligging van het hotel kan je al meteen de rustige sfeer van Ischia proeven.

Dag 4: Genieten van de warmwaterbronnen

DAGJE UITRUSTEN AAN HET WATER

Vandaag is het genieten. In de namiddag word je verwacht in een prachtig domein met een tiental warmwaterbronnen en zwembaden. Geniet eerst van het warm vulkanisch water en ga daarna afkoelen in de zee. Op het prachtige strand krijg je je eigen ligstoelen en parasol ter beschikking.

Kinderen vanaf 1m40 (ongeveer 8 jaar) mogen overal in. Kleinere kinderen mogen in twee zwembaden en op het strand.

De hele familie zal helemaal ‘zen’ naar het hotel terugkeren.

Dag 5: Aankomst in Sorrento

’s Ochtends stap je aan boord de ferryboot richting Napels. Daarna ga je door naar Sorrento. Daar logeer je in een rustige en mooi gelegen agriturismo in de bergen.
Sorrento is een heel druk stadje gezien er veel toeristen zijn. Het is er wel
heel gezellig om te wandelen, te shoppen of om in een restaurantje te eten.

 

Dag 6: Kapitein worden van je eigen motorboot

HET ROER IN HANDEN NEMEN

Vandaag word je kapitein van je eigen motorboot. Je gaat naar de haven van Sorrento waar de bootverhuurder je opwacht. Je krijgt de sleutels van een motorboot waar je een hele dag mee kan gaan varen op de zee. Een motorboot besturen is ook niet zo moeilijk. Je hebt er zelfs geen vaarbewijs voor nodig. Je kan langs de kust varen of zelf koers zetten naar het eiland Capri en daar rond het eiland varen. De kinderen kunnen op de kussens vooraan zonnen of zitten.

Je kunt ook je anker uitgooien op mooie plaatsen en de kinderen laten zwemmen of snorkelen. Heb je het te warm, dan vertrek je terug en vaar je verder met een aangenaam zeebriesje.
Het is een fijne manier om met de kinderen de Amalfitaanse kust te verkennen vanop zee.

Dag 7: Aankomst in Pertosa

PERTOSA-GROTTEN ONTDEKKEN

Vanuit Sorrento vertrek je naar Pertosa.
Pertosa is een kleine gemeente binnen Salerno en staat bekend om haar grotten en mooie landschappen.
Het is zeker de moeite waard om de grotten eens te bezoeken. Je kan ze al wandelend of met een bootje bezoeken. Zo vaar je rustig door de grotten en zie je links en rechts de prachtige rotswanden voorbijgaan. De binnenkant van de grotten wordt ook leuk belicht met spots die de wanden paars kleuren. Het schept een heel aangename sfeer voor zowel de kinderen als de ouders.

Dag 8: Familieraften op de Tanagro rivier

OP AVONTUUR MET DE FAMILIE IN HET NATIONAAL PARK CILENTO

Vandaag vertrek je naar het nationaal park Cilento. Daar doe je een leuke familie rafting op de Tanagro rivier. De rafting gebeurt in alle veiligheid samen met deskundige gidsen. Al roeiend zal je langs betoverende en ongerepte landschappen razen. Het is echt een ervaring die je voor altijd zal bijblijven.

Raften is een activiteit die voor iedereen geschikt is, zolang je maar in goede gezondheid verkeert: kinderen vanaf 5 jaar, tieners en volwassenen.

Dag 9: Aankomst in Paestum

Tempelbezoek in Paestum

Je verblijft in een mooi hotel op het strand. Een ideale plek om even uit te rusten!

Je zou vandaag ook al eens de bekende tempels van Paestum kunnen bezoeken. Beeld je maar eens in hoe de oude Grieken en Romeinen over dezelfde stenen liepen als jij!
Op de archeologische vindplaats vind je de tempels van Neptunus, Athena en Hera. Het is zelfs een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in heel Italië en staat nu op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Gezien de tempels heel goed bewaard zijn is het ook wel leuk om met kinderen te bezoeken.

Dag 10: De buffels aaien op de boerderij

BUFFELMOZZARELLA !

Vandaag ga je naar een echte buffelboerderij waar elke dag Mozzarella di Bufala wordt gemaakt. Je krijgt er een leuke rondleiding waar je alles leert over de buffels en over hoe ze buffelmozzarella maken. De kinderen kunnen de diertjes aaien en eten aanreiken. Je ontmoet ook de mini buffels die net geboren zijn. De hele rondleiding duurt zo’n uur en 15 minuten.

Op het domein is er ook een restaurant, waar je de superlekkere Mozzarella di Bufala kan proeven na de rondleiding! Echt aan te raden met een bord heerlijke pasta.

In de namiddag kun je je verfrissen op het strand of in het zwembad en kan je genieten van de zon.

Dag 11: Terug naar huis

Vandaag vertrek je weer naar huis!

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort €  1.640 p.p. € 1.260 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 10 overnachtingen (inclusief ontbijt)
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: eigen pizza maken onder begeleiding van een pizzaiolo, genieten van de warmwaterbronnen in Ischia, je eigen motorboot voor een dag, familie rafting in het nationaal park Cilento en een bezoek aan de buffelboerderij met uitleg over Mozzarella di Bufala

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de hotels

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis