meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Pula

Jullie komen aan in het prachtige Istrië. De kuststreek van Istrië heeft prachtige stadjes zoals Rovinj, Porec, maar ook Pula waar jullie verblijven. Daar gaan jullie in de haven slapen in een uniek boothuis met een bubbelbadje op het dak.

Dag 2: Met de boot naar de Brujini eilanden

Vanuit Fažana (gelegen in Istrië) gaan er dagelijks boottochten richting het eiland. Hier ga je op de boot en na een boottocht van 15 minuten kom je aan op het eiland Veli Brijun.

Daar hebben we voor jullie een golfkarretje gehuurd om rond te rijden op het eiland. Daar kun je onder andere een safaripark bezoeken die ooit toebehoorde aan de president Tito die op het eiland zijn buitenverblijf had.  Je wordt hier verwelkomd door olifant Lanka, zebra’s en nog veel meer dieren.

Dag 3: Aankomst in het binnenland van Istrië

Vandaag verplaatsen jullie zich naar een andere locatie in Istrië. Dit is bovendien ook een heel mooie streek met Motuvun als trekpleister. Verder is er ook het kleinste stadje ter wereld: “Hum”. Je rijdt langs de vele wijngaarden en komt aan in je hotel in het prachtige oude centrum van Buzet, een van de meest pittoreske stadjes van het binnenland van istrië.

 

 

Dag 4: Op truffeljacht

Vandaag zoek je truffels samen met de honden. Eerst rijd je tot een mooi gelegen domein met truffelplantages en wijngaarden. Van zodra je aankomt zie je de honden al zitten en kun je met hen kennismaken. Eerst word je verwelkomd met een truffellikeur en sapjes voor de kinderen.

Maaltijd

Daarna ga je binnen in het restaurant en mag je voor-, hoofd- en dessert proeven. Alles is immers met truffels bereid, heerlijk! Natuurlijk zijn er ook voor kinderen aangepaste gerechten als zij geen truffels lusten.

Met de honden op zoek naar truffels

Het hoogtepunt voor de kinderen is natuurlijk op stap gaan met de truffeljager en zijn honden in de plantage en de bossen. Hij neemt een paar honden mee die door het dolle heen zijn dat ze mogen vertrekken. Het zijn superlieve honden en heel veilig voor kinderen.

Onze honden hadden een viertal truffels gevonden. De truffeljager moest altijd snel reageren want de honden zelf zijn ook dol op truffels. Als je te lang wacht, eten ze die zelf op. Je kunt er zowel witte als zwarte truffels vinden. De witte zijn echter zeldzaam en zeer duur. De zwarte truffels kun je echter het ganse jaar door vinden.

Dag 5: aankomst in Zadar

Vandaag kom je aan in je hotel in Zadar.  Het hotel ligt vlak aan de zee en heeft een heel mooi strand , dus je kunt lekker chillen. Tegen de avond is het wel leuk om het stadje  Zadar een bezoekje te brengen.  Het is er echt gezellig en je hebt er prachtige gebouwen. Ga zeker naar het levendige Piazza dei Signori, een mooi plein midden in de stad.

Het zeeorgel

Het Zeeorgel is een indrukwekkend staaltje architectuur en een experimenteel muziekinstrument dat ontworpen werd om de saaie kustpromenade een boost te geven. Het zeeorgel werd geopend in 2005 en is sindsdien een populaire attractie voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Een marmeren trap leidt je van de promenade naar het water. Daar zie je een reeks pijpen waar de wind en golven mee spelen. Dat zorgt voor vreemde, geheimzinnige muziek die uit de gaten in de bovenste treden klinkt.

Dag 6: Met de jeep door het Velebit gebergte

Vandaag ga je op stap met een leuke gids die jullie dan ook nog meeneemt in een coole jeep. Op verschillende plaatsen stopt de Jeep. Ergens waar je iets kan drinken met schitterende zichten. Daarnaast ook waar de kinderen zelf op de rotsen kunnen gaan klimmen. Ze gaan zich niet vervelen onderweg.

de wilde paarden

De leukste stop is vast en zeker bij de wilde paarden. Deze groep paarden graast meestal op dezelfde plaats en hebben ook geen schrik van de mensen die langskomen. Ze waren prachtig en hadden ook veulentjes bij. Wij vonden het geweldig toen we ze konden strelen. We zijn dan te voet gewandeld tot aan de boerderij waar de gids intussen , samen met de boer, een lekkere lunch had klaarstaan op een terrasje met prachtig uitzicht op het gebergte.

Daarna via de haarspeldbochten naar beneden en natuurlijk moest er ook nog een stukje off road worden gereden naar een schitterend uitzichtspunt over de rivier. In dit gebergte zijn ook de bekende Winnetou films opgenomen.

 

Dag 7: Aankomst in Plitvice

Vandaag slaap je in en boomhut op een hele leuke plek. Laat de kinderen vandaag maar eens genieten van het zwembad, zo zijn ze klaar voor een stevige wandeling in het park morgen.

 

Dag 8: Ontdek het Plitvice National Park samen met de kinderen

Plitvice is één van de nationale parken van Kroatië. Het staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is beroemd om de mooie meren in prachtige kleuren en de vele watervallen. N.P. Plitvice telt 16 meren met daartussen zeker 90 watervallen.

Verschillende wandelingen

Je kunt er verschillende wandelingen doen naargelang de tijd dat je in het park wilt besteden. Deze wandelingen staan goed aangegeven in het begin en je kunt gewoon de bordjes volgen. Het is heel goed te doen  om het park te bezoeken met kinderen.

De kortste routes (A en B) gaat alleen langs de benedenmeren. De langere routes (C en K) gaan zowel langs de benedenmeren en de bovenmeren. Route C is bijv 8 kilometer. Halverwege de route is een boottocht over één van de meren. Vanaf het eindpunt van de wandeling word je met een treintje teruggebracht naar het beginpunt. In totaal staat hier 5-6 uur voor.

 

 

Dag 9: Aankomst op de boerderij nabij Zagreb

Wij verkiezen om op een landelijke plaats te verblijven maar uiteraard kun je ook gewoon in de stad Zagreb verblijven. De boerderij is voor ons ideaal want het is een rustige plaats, op een boerderij met dieren,  ideaal  voor de kinderen. Bovendien is dit slechts een half uur rijden van de hoofdstad Zagreb. In het restaurant van dit verblijf kunnen jullie genieten van heerlijke, traditionele maaltijden. Bovendien is er voor de kinderen ook een leuke speeltuin.

Dag 10: Bezoek de hoofdstad Zagreb

Vandaag bezoek je de hoofdstad Zagreb. Er zijn tal van bezienswaardigheden is deze mooie, oude stad. Je kan er bijvoorbeeld de kortste kabelspoorweg ter wereld vinden, Ilcia. Via deze kabelbaan kan je makkelijk naar het hogere gedeelte van de stad. Zagreb is namelijk onderverdeeld in twee delen, het onderste gedeelte en het bovenste (Gornji Grad). De meeste bezienswaardigheden liggen in dit bovenste gedeelte. Echter moet je voor leuke winkeltjes en restaurantjes in het onderste deel zijn.

Voor een prachtig uitzicht over de stad kun je de Lotrščak Tower beklimmen. Deze toren is het middelpunt van het centrum. Bovendien wordt hier elke dag, op 12 uur stipt, een kanon afgeschoten. Een ander prachtig gebouw van de stad is de kathedraal van Zagreb. Deze kan je bovendien gratig gaan bezichtigen.

In het midden van het Sint-Marcusplein vind je de Sint-Marcuskerk. Deze is bijzonder door zijn kleurrijke dak. Doorheen de stad zullen jullie ook veel street art zien. Eén van de plekken waar je deze street art goed kan zien is in de straat Ul. Kneza Branimira.

Dag 11: Terug naar huis

Vandaag vertrekken jullie terug naar België!

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort €  1.602 p.p. €  1068 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 10 overnachtingen
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: tickets voor de boottocht Fazana-Brujini, huren van 1u golfkarretje (elektromobil), Truffeljacht met speciaal getrainde honden, Truffellunch met voor-, hoofd- en nagerecht, Tocht met jeep door het Velebitgebergte met lunch op de boerderij, toegang in Plitvice National Park .
  • Prijzen zijn berekend voor een verblijf begin juli en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis