meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Geres

Anderhalf uur rijden van de luchthaven van Porto vinden we een prachtig stukje natuur: het Nationaal Park van Peneda-Geres.

Aan de ingang ligt een authentiek boetiekhotel met schitterende vergezichten. Bovendien kan je vandaag nog in het zwembad springen samen met de kinderen! Daarnaast is het hier ook heerlijk om te eten op het buitenterras van het restaurant bij zonsondergang: prachtig zicht!

Dag 2: Kayak en suppen op het meer

Vandaag gaan we Kajakken op het meer van Penada-Geres National Park. Eerst spreken we af aan een prachtig strandje langst het meer van Geres. Daar krijgen we vervolgens onze kayaks. Ongeveer in het midden van het meer zie je kleine verlaten straandjes waar je even kan uitrusten. Bovendien kunnen de kinderen daar van de rotsen gaan springen.

Suppen op het meer

Ten slotte, bij terugkomst kun je enerzijds je evenwicht gaan testen door te gaan suppen of anderzijds gaan rusten op het mooie strandje. Kortom, een superleuke dag voor het hele gezin!

Dag 3: Slapen op een wijnboerderij

Vandaag vertrek je naar je volgende activiteit. Aankomst in een unieke wijnboerderij met wijnranken langs de Douro rivier. Hier kan je kiezen voor enerzijds een familiekamer of anderzijds een origineel verblijf in een wijnvat tussen de wijngaarden. Het kan heel warm worden in Portugal, dus is het mooie zwembad dé ideale verkoeling.
Ontdek het domein
Bovendien kan je ook vragen voor een tour van het domein. Daar tonen ze bijvoorbeeld hoe de wijnen zijn gemaakt en mag je ze ook eens proeven.

Dag 4: Cruisen op de Douro rivier

Dit is bij een rondreis door Portugal immers niet te missen. Dit is echter een prachtige streek die je op een echte ouderwetse en houten Rabelo-boot ontdekt. Je vaart een uurtje langs schitterende wijngaarden op de Douro rivier.

Zelfs de rit met de auto naar de pier waar de boot vertrekt is echt de moeite waard. Ten slotte kan je dineren in het restaurant van de wijnboerderij met zicht op de wijngaarden.

sfeerbeelden: Cruisen langs de wijnranken op de Douro rivier

 

Dag 5: Aankomst in Porto

Je komt aan in de mooie stad Porto waar we een hotel voor jou hebben uitgekozen vlakbij de oude binnenstad. zodat jullie van daaruit makkelijk op verkenning kunnen gaan.

’s Avonds is het leuk om aan het water rond te wandelen. Wij hebben er alvast een leuk restaurantje gevonden met fantastisch zicht.

Dag 6: BEZOEK PORTO MET ELEKTRISCHE FIETSEN

Ontdek porto op een coole manier

Vandaag bezoek je Porto met elektrische fietsen. Met de gids zal je de leukste plekken bezoeken. Daar waar er gewoon niet zomaar voorbij kan gefietst worden zonder meer informatie te geven, zal de gids stoppen. Je krijgt dan telkens leuke weetjes te horen over de stad en de bezienswaardigheden.

De elektrische fietsen zijn een leuke manier om de stad te ontdekken omdat je op een boeiende manier door de stad trekt. Je geraakt sneller op je bestemmingen dan als je te voet de stad zou bezoeken en je kan ook nog eens tot de grotere pleinen en smallere straatjes komen.

Omdat de fietsen elektrisch zijn, is het een actieve, maar geen vermoeiende activiteit. Er staan bovendien fietsen klaar voor elke leeftijd: er worden kleinere fietsen voorzien voor de kleinsten.

Dag 7: Aankomst in Peniche

Hier keken de kinderen naar uit: surfen, skaten en slapen in een boomhut in een dennenbos. Deze plek past perfect in een rondreis met kinderen. Bovendien is het een eco-vriendelijk domein met een skatepark en een mooi zwembad. Daarnaast kunje van hieruit ook snel naar Baleal en Peniche, twee bekende surfspots.

De boomhut

Eerst ontdek je natuurlijk je eigen luxe familie-boomhut. Je kunt er je eigen ontbijt  bestellen dat ’s ochtends naar je boomhut wordt gebracht op het uur dat je zelf kiest. Wij aten immers heel uitgebreid. Wij vroegen bijvoorbeeld eieren, spek, muesli, kaas, ham, croissants, lekkere broodjes, enzovoort.

In de avond kun je eten in het restaurant dat op het terras ligt onder de dennebomen. Daarnaast heb je ook zicht op het mooie zwembad en skatepark.

Wat betreft het skaten: je kunt een helm en skateboard huren en direct gaan proberen. En als je wil, kun je namelijk een skateles aanvragen (optioneel).

Dag 8: Je eerste surfles op de golven

Maak je klaar voor je eerste surfles op de golven! Samen met de instructeur doe je de wetsuits aan en vertrek je vervolgens naar het strand. Eerst leer je een paar stretchoefeningen. Nadien leer je hoe je op je plank moet liggen en rechtkomen. Ten slotte ga je het water in en probeer je de eerste golven te bedwingen.

Natuurlijk hebben de kinderen ook veel plezier als papa omver tuimelt in de golven. Uiteraard weten de instructeurs waar ze met de beginnelingen moeten gaan surfen zodat alles op een veilige manier kan doorgaan.

Met de fiets

Hierna kun je ook een fietsen huren op het domein. Daarmee kan je een mooie fietstocht maken langs de stranden van Peniche.

Bekijk het filmpje; surfen, skaten en slapen in een boomhut.

Dag 9: Aankomst in Lissabon

Je komt aan in Lissabon waar je verblijft in een appartement of hotel vlakbij het oude stadscentrum. Vandaag kun je eerst Lissabon uit de hoogte bekijken.

Ten eerste kan u gaan naar de vestigingsmuren van het kasteel Castelo de São Jorge. Namelijk omdat u er een prachtig uitzicht heeft over heel de stad, de heuvels, de Taag en de daken. Deze vestiging is in 1147 door de eerste koning van Portugal op de Moren veroverd. Vanaf dit punt ligt Lissabon er zeer vredig bij. 

Ten tweede kan u gaan slenteren in de schilderachtige oude wijk Alfama. Daar bevindt u zich in smalle en sfeervolle straatjes. Anderzijds sta je een paar minuten later midden op het moderne expo-terrein Parque das Nações.

Vervolgens kunt u ’s avonds genieten van een heerlijke Portugese maaltijd. Daarnaast kan u de zonsondergang bekijken vanaf de prachtige uitzichtpunten op Miradouro. Dit is één van de zeven heuvels die Lissabon rijk is. Ten slotte kan u deze mooie dag afsluiten met een wandeling langs de rivier Taag.

Dag 10: Schilder je eigen azulejo

Heb je overal die prachtige huizen gezien met de blauwe tegels? Dit zijn de azulejo’s. Vandaag ga je zelf je eigen tegeltje schilderen, bovendien doe je dit in een prachtige plaats in het museum.

Workshop

De dame die de workshop geeft laat je eerst nadenken over je creatie. Je mag zowel je eigen inspiratie gebruiken als een doordruk naschilderen. Wolf besliste om de haan van Portugal te schilderen. Joran had zijn eigen inspiratie gebruikt en ik vond immers de tram het mooiste beeld om na te schilderen. Finn en Geert hebben een creatie gevonden op het internet.

Echter is het geen probleem als je zonder inspiratie zit. Je krijgt altijd hulp en je hoeft absoluut geen professionele schilder te zijn om dit te maken. Het is gewoon supertof om te doen samen met de kinderen.

De volgende dag gingen we vol verwachting onze tegeltjes afhalen. Dit aangezien deze eerst lange tijd in de oven moeten bakken. Uitendelijk was het een schitterend resultaat en leuk om mee naar huis te nemen.

Lissabon verder verkennen

Vandaag hadden we de hele namiddag om Lissabon op eigen ritme verder te gaan verkennen. Liever door de oude statige winkelstraten wandelen of eerder enkele musea bezoeken? Dat kies je zelf!

Dag 11: Bezoek Lissabon

Vandaag kun je Lissabon op eigen ritme gaan ontdekken.

Dag 12: Vertrek naar België

Vandaag vertrek je vol met mooie herinneringen terug naar België!

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort € 1.649 p.p. €  1.110 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 11 overnachtingen
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: kajakken en suppen, in een houten rabelo-boot cruisen op de Douro rivier, zoeven door Porto met elektrische fietsen, surfen , slapen in een boomhut en je eigen azulejo schilderen in Lissabon.
  • Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken. Prijzen zijn exclusief internationale vluchten.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de lodges

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis