meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
het sprookjespaleis

Dag 1: Aankomst in Sintra

Als je aankomt in Sintra, is het net alsof je in een sprookje bent beland. Het staat er vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen. Dit alles omringd door de mooiste tuinen en parken. In 1995 werd Sintra bovendien door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Het lijkt alsof je in een totaal andere wereld bent, een plek die je normaal gesproken alleen in sprookjesboeken tegen zou komen. Bezoek met de kinderen ook zeker Quinta da Regaleira.

Quinta de regaleira

Quinta de Regaleira is gebouwd in de 19e eeuw. Je vindt hier het mysterieuze ‘paleis van de miljoenen’. Dit is omgeven door een grote tuin vol grotten, rivieren en kleine bouwwerken. Alles is deze tuin is gebouwd met een achterliggende boodschap.

Zo heb je bijvoorbeeld een grote wenteltrap die de dood symboliseert. Deze lange trap leidt je vervolgens naar een prachtige tuin. Deze symboliseerd de wedergeboorte en de ingang naar de hemel. Je mag in dit park vrij rondlopen. Echter is een rondleiding door een gids aan te raden door de aparte verhalen achter de bouwwerken en de tuinen.

het sprookjespaleis, de trap naar de hemel

Dag 2: Met paard en kar door het sprookjespaleis

Vandaag bezoeken we het paleis van Pena in het park van Sintra. Dat is een echt sprookjespaleis met prachtige kleuren.

Palácio Nacional de Pena

Palácio Nacional de Pena is het bekendste gebouw van Sintra. Het is gebouwd in 1840 en behoort sinds enkele jaren officieel tot één van de zeven wonderen van Portugal. Dit felgekleurde kasteel zie je vanuit heel Sintra boven de bergen uitstijgen.

Hoewel de buitenkant prachtig is, is het ook zeker een aanrader om het kasteel van binnen te bekijken. De koninklijke familie, die hier vaak in de zomermaanden verbleef, heeft er echt werk van gemaakt. Je vindt hier onder andere verschillende slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een royal dining room. Daarnaast ook een speciale Arabische kamer, een eigen kapel, een groene kamer met alleen maar groene accessoires en een enorme balzaal.

Met paard en kar door het sprookjespaleis

Wij hebben vervolgens een heel mooie rit met paard en kar voorzien in Sintra. Deze tocht duurt 1 uur. Dit is immers een leuke en originele manier om het park te bezoeken.

 

Dag 3: Vertrek uit Sintra

Vandaag vertrek je naar je volgende bestemming. Nu kun je opteren voor de bouwsteen “schilder je eigen azulejo in Lissabon” of richting Aveiro waar je zelf je “Portugese dessertjes maakt en met de boot vaart“.

inbegrepen

  • 2 overnachtingen en ontbijt inbegrepen
  • een rit met paard en kar door Sintra (1u)

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis