meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Lissabon

Je komt aan in Lissabon waar je verblijft in een appartement of hotel vlakbij het oude stadscentrum. Vandaag kun je eerst Lissabon uit de hoogte bekijken.

Ten eerste kan u gaan naar de vestigingsmuren van het kasteel Castelo de São Jorge. Namelijk omdat u er een prachtig uitzicht heeft over heel de stad, de heuvels, de Taag en de daken. Deze vestiging is in 1147 door de eerste koning van Portugal op de Moren veroverd. Vanaf dit punt ligt Lissabon er zeer vredig bij. 

Ten tweede kan u gaan slenteren in de schilderachtige oude wijk Alfama. Daar bevindt u zich in smalle en sfeervolle straatjes. Anderzijds sta je een paar minuten later midden op het moderne expo-terrein Parque das Nações.

Vervolgens kunt u ’s avonds genieten van een heerlijke Portugese maaltijd. Daarnaast kan u de zonsondergang bekijken vanaf de prachtige uitzichtpunten op Miradouro. Dit is één van de zeven heuvels die Lissabon rijk is. Ten slotte kan u deze mooie dag afsluiten met een wandeling langs de rivier Taag.

Dag 2: Schilder je eigen azulejo

Heb je overal die prachtige huizen gezien met de blauwe tegels? Dat zijn de azulejo’s. Vandaag ga je zelf je eigen tegeltje schilderen, bovendien doe je dit in een prachtige plaats in het museum.

Workshop

De dame die de workshop geeft laat je eerst nadenken over je creatie. Je mag zowel je eigen inspiratie gebruiken als een doordruk naschilderen. Wolf besliste om de haan van Portugal te schilderen. Joran had zijn eigen inspiratie gebruikt en ik vond immers de tram het mooiste beeld om na te schilderen. Finn en Geert hebben een creatie gevonden op het internet.

Echter is het geen probleem als je zonder inspiratie zit. Je krijgt altijd hulp en je hoeft absoluut geen professionele schilder te zijn om dit te maken. Het is gewoon supertof om te doen samen met de kinderen.

De volgende dag gingen we vol verwachting onze tegeltjes afhalen. Dit aangezien deze eerst lange tijd in de oven moeten bakken. Uitendelijk was het een schitterend resultaat en leuk om mee naar huis te nemen.

Lissabon verder verkennen

Vandaag hadden we de hele namiddag om Lissabon op eigen ritme verder te gaan verkennen. Liever door de oude statige winkelstraten wandelen of eerder enkele musea bezoeken? Dat kies je zelf!

Dag 3: Bezoek Lissabon

Vandaag kun je Lissabon op eigen ritme gaan ontdekken. Daarnaast kan je kiezen voor  “met de tuktuk door Lissabon”.

In de namiddag is het vertrek naar je volgende bestemming: “dolfijnen spotten aan costa Lisboa” of “het sprookjespaleis van Sintra”. Ook kunt u gaan naar het mooie National Park: Parque Natural das Serras de Aire e Candeeirons waar we een “echte kookworkshop houden”.

inbegrepen

  • 2 overnachtingen  en ontbijt inbegrepen
  • Workshop Azulejo schilderen

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis