meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Portugese dessertjes maken en varen op de longtailboot in Aveiro

Dag 1: Aankomst in Aveiro

Vandaag kom je aan in Aveiro, wat ze noemen: het Venetië van Portugal.  Het is wel wat kleiner, maar een mooi stadje om mee te nemen op je rondreis door Portugal.
Je verblijft dan ook in een hotel dat uitkijkt over het water. Vanuit het hotel is het 10 minuutjes stappen langs het kanaal tot je in het centrum aankomt. Ga daar vervolgens een ijsje eten met de kinderen op de mooie pleintjes of vlak aan het water.

Dag 2: Vaar op de longtailboot en maak zelf een Portugees dessertje

Longtailboot

Eerst ga je naar het centrum en stapt op een longtailboot die je meeneemt doorheen Aveiro. Deze tocht duurt ongeveer 40 minuten. Het is immers leuk om het stadje te bewonderen vanaf het water. Bovendien vonden de kinderen dit veel leuker dan te wandelen.

Dessertjes maken

Daarna nemen ze je mee naar een fabriekje. Daar ga je het heerlijke dessertje “ovos moles” zelf maken. Je krijgt er bovendien heel wat info over het proces, bijvoorbeeld hoe alle ingrediënten gemaakt worden. Daarna mag je het zelf met de kinderen maken en natuurlijk opeten! Deze workshop duurt een uurtje zodat je nog veel tijd hebt om de dag zelf in te vullen.

Aanrader:

Bezoek ook zeker de kuststreek van Costa Nova met zijn typische huisjes en lekkere “seafood” restaurantjes.

Dag 3: Vertrek uit Aveiro

Je vertrekt uit Aveiro en hier kun je kiezen voor de volgende bouwstenen: “zoeven door Porto” of “surfen, skaten en slapen in een boomhut” vlakbij Peniche.

inbegrepen

  • 2 overnachting  en ontbijt inbegrepen
  • workshop Portugees dessert (1u)
  • Varen op de longtailboot (1u)

sfeerbeelden van je HOTEL

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis