meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Waar slaap je?
Skyline Johannesburg

Dag 1: Aankomst in Johannesburg

Na aankomst in de luchthaven,  ga je ter plekke jullie huurwagen ophalen : vergeet niet dat er in Zuid-Afrika links gereden wordt 😉 Jullie rijden door naar een leuke guesthouse met fijn zwembad in een mooie en veilige buurt van Johannesburg.

Johannesburg is bekend als de “City of Gold” want het ontstond in 1886 toen er goud werd ontdekt in de Witwatersrand, een rijke goudader die door het gebied liep. Dit leidde tot een enorme goudkoorts, waar duizenden mensen van over de hele wereld naartoe trokken om hun fortuin te zoeken. Binnen enkele jaren groeide de nederzetting uit tot een bruisende stad met een diverse bevolking van mijnwerkers, ondernemers en avonturiers. Johannesburg werd het financiële en economische centrum van Zuid-Afrika en bleef dat tot op de dag van vandaag. Deze metropool is een smeltkroes van culturen en biedt een unieke mix van geschiedenis, avontuur en cultuur. Het is een stad vol contrasten, waar het verleden samensmelt met het heden en waar je de diversiteit en veerkracht van de Zuid-Afrikaanse samenleving kunt ervaren.

OPTIONEEL: FIETSEN NAAR NELSON MANDELA

Willen jullie wat bijleren over de geschiedenis van dit land? Boek dan optioneel dit fietsavontuur bij. Een enthousiaste lokale gids komt jullie met de kinderen oppikken aan de receptie van jullie guesthouse.  Hij neemt jullie al fietsend mee op sleeptouw door ’s wereld beroemdste township Soweto, een iconische en historische wijk waar bijna 1/3 van de bevolking uit Johannesburg nog steeds woont.

Je maakt kennis met de verschillende delen van Soweto en zijn geschiedenis. Vooral de Soweto-opstand en het verzet tegen de Apartheid blijven tot op heden nazinderen. Bepaalde gebieden hebben zich ondertussen ontwikkeld tot kleine welvarende buitenwijken, terwijl in andere wijken helaas nog steeds veel armoede heerst. Jullie bezoeken het Hector Pieterson Museum en Vilakazi Street, waar Nelson Mandela gewoond heeft en waar de bisschop Desmond Tutu zijn huis heeft. Jullie proeven ook van de levendige straatcultuur en het dagelijks leven door een bezoek aan enkele lokale projecten. En jullie leren ook een mondje in 1 vd plaatselijke talen (want wist je dat Zuid-Afrika 11 officiële talen heeft?). Zo kunnen jullie de gastvrije bevolking vriendelijk begroeten terwijl je hun cultuur en tradities van dichtbij beleeft.  Een interactieve en leerrijke tour voor gans het gezin waarbij jullie de vele gezichten van Soweto actief leren kennen!

Dit fietsavontuur is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, die ook wel interesse hebben in de geschiedenis van het land.

Giraf in wildreservaat

Dag 2: Slapen in een wildreservaat tussen de wilde dieren

Jullie verlaten de stad en maken jullie klaar voor een nieuw en heel bijzonder familieavontuur want vandaag ga je slapen in een privé wildreservaat tussen de wilde dieren!

Het is ongeveer 3u rijden vanuit Johannesburg naar het malariavrije wildreservaat, dat zich uitstrekt over meer dan 22.000 hectare. Het biedt een indrukwekkend landschap van bergen, valleien, bossen en open vlaktes met een overvloed aan wilde dieren. Naast de Big Five (leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard) spot je ook tal van andere dieren, waaronder giraffen, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen en een verscheidenheid aan vogelsoorten.

Om aan je lodge te geraken, moet je eerst het natuurreservaat doorkruisen. Je waant je daardoor direct helemaal in safarisfeer! Wij konden bij het binnenrijden bijvoorbeeld al een giraf spotten, prachtig om te zien! Deze afgelegen lodge biedt een heerlijke mix van modern comfort in de echte Afrikaanse wildernis. Geniet bij aankomst van een frisse duik in het zwembad!

Dag 3: Op safari!

Vandaag staat helemaal in het teken van het bewonderen van de Afrikaanse fauna & flora via een gamedrive en bush walk.

GAME DRIVE

Vandaag ga je onder begeleiding van een ervaren ranger mee het park in, vergeet je verrekijker niet! Je gaat via een speciale, open jeep om zoveel mogelijk wild te spotten, en wie weet zelf de Big 5! Het is mooi om te zien hoe de kinderen er helemaal in opgaan. Zeker wanneer er bijvoorbeeld plots een hele familie leeuwen naast de jeep voorbij paradeert, op zoek naar een prooi.

BUSH WALK

Daarnaast staat er ook een “bush walk” op het programma! Dit is een begeleide wandeling door het wildreservaat, waarbij een ranger je alles leert over het identificeren van verschillende plantensoorten en natuurlijk het herkennen van de sporen en het letten op tekens van aanwezigheid van wilde dieren. Het is een geweldige manier om de natuur van dichtbij te ervaren en een dieper inzicht te krijgen in het ecosysteem van het reservaat. Een avontuurlijke en educatieve activiteit die geschikt is voor natuurliefhebbers van alle leeftijden!

Het avondmaal wordt enerzijds in het restaurant geserveerd of anderzijds is een BBQ met kampvuur en gezellige muziek.

Dag 4: Naar Hoedspruit

Jullie trekken verder richting Hoedspruit, een geweldige bestemming voor gezinnen om verder te genieten van de Afrikaanse flora & fauna.

Hier logeren jullie in een unieke lodge aan de Blyde River Canyon waar zebra’s en gnoes grazen in de tuin. Geniet bij aankomst van een frisse duik in het zwembad!

 

Dag 5: Pracht en praal langs de panoramaroute

Vandaag rijden jullie langs de prachtige panoramaroute!  De Panoramaroute is een adembenemende route in de provincie Mpumalanga met verschillende leuke stops waar jullie het ene natuurwonder na het andere zullen aanschouwen! Je geniet van indrukwekkende rotsformaties, groene canyons, watervallen en mooie vergezichten. Met kinderen is het fijn om het rustig aan te doen en vandaag alle tijd te nemen voor deze panoramaroute.

VIEWPOINTS PANORAMAROUTE
  • Three Rondavels; de kinderen zullen versteld staan van de majestueuze Three Rondavels, een reeks rotsformaties die lijken op traditionele Afrikaanse hutten.
  • Daarna gaat het verder richting de Bourke’s Luck Potholes, een uniek natuurlijk fenomeen gevormd door erosie, waar ronde poelen en spectaculaire rotsformaties samenkomen. De kinderen kunnen hier even in het water pootjebaden en genieten van het unieke landschap.
  • Last but not least kunnen jullie genieten van een geweldig panoramisch uitzicht bij God’s Window, de ideale plek voor een groepsfoto!
  • Ook de indrukwekkende Berlin Falls en Lisbon Falls onderweg zijn zeker een tussenstop waard!
GLAMPING AAN DE SABIE RIVIER

Je overnacht in een heerlijke boutique glamping tent aan de Sabie rivier. Tijd om volop te genieten van de prachtige Mpumalanga bush en de rust die enkel verstoord wordt door het stromen van de rivier en zingende vogelgeluiden. In deze Sabie vallei leven meer dan 250 verschillende soorten dus neem zeker een verrekijker mee om ze goed te kunnen spotten.

De kinderen kunnen zich uitleven in het zwembad of pootje baden in de rivier en en ’s avonds kan een knisperend kampvuur niet ontbreken natuurlijk! Vergeet de marshmallows niet 🙂

’s Morgens kan je lekker ontbijten door de fijne ontbijtmanden die aan de tent geleverd worden.

Dag 6: Spot de Big 5 in Kruger

Vandaag vroeg in de morgen komt jullie gids jullie oppikken aan de receptie van jullie lodge. Jullie trekken jullie met een ervaren ranger een dagje naar het wereldberoemde Kruger National Park (toegang tot het park is inbegrepen). Het is een van de oudste en meest bekende nationale parken in Afrika, en het strekt zich uit over een imposant gebied van bijna 20.000 vierkante kilometer ongerept landschap met weelderige bossen, rivieren en uitgestrekte grasvlaktes. Het wordt beschouwd als een van de mooiste safariparken ter wereld met zijn indrukwekkende fauna en flora. Het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dieren: maak je klaar voor de Big Five met zo’n 8.000 olifanten, 1.600 leeuwen, 800 luipaarden, 15.000 buffels en 2.000 neushoorns. Je spot er ook giraffen, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen, cheeta’s, wilde honden, …

Heerlijk om samen met de kinderen al deze dieren van dichtbij te kunnen spotten in hun natuurlijke habitat!

Bankbiljet Swaziland

Dag 7: De grens over naar Swaziland

Vandaag bezoek je een tweede land en steek je even de grens over naar Swaziland, een van de laatste monarchieën van Afrika. De kinderen zullen blij zijn met de extra stempel in hun paspoort8
Swaziland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, met glooiende heuvels, groene valleien en indrukwekkende bergen. Maar als één van de kleinste landen op het zuidelijk halfrond is het tegelijk ook één van de grootste in zijn culturele diversiteit. De schoonheid van Swaziland bestaat dan ook vooral uit de warmte van de mensen en de sterke culturele wortels die ze uiten in dans, kunst en ambacht.  Een onvergetelijke reiservaring in het hart van Afrika!
LOGEREN IN EEN BIJENKORF

Jullie logeren hier in een unieke accommodatie middenin het Mlilwane Wildlife Sanctuary: huisjes in de vorm van grote bijenkorfen.  De bijenkorf is een traditionele graskoepelconstructie met een lage deur en geen ramen die zorgen voor een diepe slaap dus een heerlijke nachtrust is verzekerd! Het restaurant kijkt uit over een nijlpaardenbad en ook jullie kunnen een verfrissende duik nemen in het (andere 😉 ) zwembad.

Dag 8: Op stap met de Swazi

Na het ontbijt komt een enthousiaste gids jullie oppikken voor een interactief bezoek aan de sympathieke Swazi! Een culturele tour in Swaziland biedt een unieke kans om in contact te komen met de gastvrije Swazi-bevolking en een dieper begrip te krijgen van hun manier van leven. Het is een kans om samen met de kinderen een kleurrijke en levendige cultuur te ervaren die trots is op zijn tradities en erfgoed.

Je brengt een bezoek aan een school of een weeshuis, families die in de traditionele hofstedes wonen en handwerkslieden die getraind zijn in de Swazi-traditie van manden maken, houtsnijwerk of het maken van sieraden.. Tijdens de lunch met lokale producten, leer je de Swazi-keuken kennen. Samen met gans het gezin ontdekken jullie wat Swaziland zo uniek en fascinerend maakt tijdens deze toffe tour!

 

 

Dag 9: Mountainbiken in een wildreservaat

Maak jullie klaar voor een uniek familie-avontuur: vandaag gaan jullie mountainbiken in het Mlilwane Wildlife Sanctuary tussen de wilde dieren! Kies eerst samen met de ranger een gepaste mountainbike uit. Vervolgens nog een helm nemen, en dan offroad het park in! Je fietst door een adembenemend mooi landschap tussen de wilde dieren en spot zebra’s, gnoes, kudu’s, impala’s, nijlpaarden en verschillende vogelsoorten. Onderweg stop je regelmatig en geeft de ranger je meer uitleg over de dieren, de omgeving en de natuur. Daarnaast is er natuurlijk ook voldoende tijd om schitterende foto’s te maken!

Varen tussen de nijlpaarden en krokodillen

Dag 10: Naar St. Lucia

Vandaag verlaat je Swaziland en rij je verder naar St-Lucia, een charmant kustplaatsje gelegen in de provincie KwaZulu-Natal.  Nijlpaarden en krokodillen zijn de tot de verbeelding sprekende buren van de bewoners van het dorpje St. Lucia. Dat ligt in het uiterste zuiden van het Greater St. Lucia Wetland Park (omgedoopt tot St. Lucia iSimangaliso Wetland Park) dat grenst aan de Indische Oceaan. De nijlpaarden en krokodillen leven in een grote lagune, aan de westkant van het dorp, waar elke dag boottochten worden georganiseerd. De lagune staat in verbinding met de oceaan en voedt het hele iSimangaliso Wetland Park. Het dorp is trouwens alleen bereikbaar via een brug over deze lagune.

St. Lucia staat ook bekend om zijn prachtige stranden, perfect om te ontspannen en te genieten van de warme Indische Oceaan.  In de omgeving kan je er zwemmen en snorkelen in Cape Vidal of in het Kosi Bay Nature Reserve waar je ook heerlijk kan wandelen en een praatje maken met de lokale Tsonga-vissers terwijl ze hun netten verzamelen in de riviermonding.

Dag 11: Varen tussen nijlpaarden en krokodillen

Tijd om kennis te maken met jullie buren tijdens een boottochtje van 2u tussen de nijlpaarden en de krokodillen! Het St. Lucia iSimangaliso Wetland Park is UNESCO Werelderfgoed en biedt een verfrissende afwisseling met de traditionele landschappen van veel Afrikaanse parken.

 

Stap aan boord van een boot en ga de nijlpaarden en krokodillen spotten. Een zalige ervaring om deze imposante dieren in hun natuurlijke habitat van zo dichtbij te observeren. Jullie kunnen ook meer dan 500 vogelsoorten ontdekken. Vergeet jullie camera niet!

Drakensbergen Zuid-afrika

Dag 12: Op naar de Drakensbergen

Vandaag rijden jullie door naar jullie laatste bestemming : de Drakensbergen, een adembenemend berggebied in Zuid-Afrika! Van zodra je aankomt, kan je meteen genieten van de schitterende panorama’s vol schilderachtige valleien, prachtige watervallen en indrukwekkende rotsformaties.

Verblijven doe je in een prachtige lodge met een heerlijk zwembad en onwaarschijnlijk mooi uitzicht!

Dag 13: Zoeven door de Drakensbergen

“Zoeven door de Drakensbergen” is een bijzonder, 3 tot 4 uur durend eco-avontuur in het inheemse Blue Grotto Woud in de Centrale Drakensbergen. Jullie glijden van platform naar platform, met schitterende vergezichten op de Drakensbergen, watervallen en rivieren. Kriebels in de buik gegarandeerd! Probeer zeker ook de meer dan 100 vogelsoorten te spotten die hier leven.
bevolking van Soweto

Dag 14: Vertrek naar Johannesburg

Vandaag rijd je terug naar Johannesburg om het vliegtuig naar België te nemen. Jullie vliegen terug met een koffer vol onvergetelijke ervaringen aan jullie prachtige rondreis in Zuid-Afrika!

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort € 1750 p.p.* € 1250p.p.*

Wat is inbegrepen?

  • 13 overnachtingen (inclusief ontbijt)
  • Volgende activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van deze rondreis: game drive + bush walk met ranger in wildreservaat, game drive met ranger in Kruger Park, 1/2 dag op stap met de Swazi (lunch bij Swazi familie inbegrepen), met de fiets doorheen Mlilwane Park met gids, boottocht naar de nijlpaarden & krokodillen en een spectaculair ziplineparcours met 7 platformen in Drakensbergen

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

Sfeerbeelden van je lodges

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis