meta_pixel

Lissabon met kinderen; de leukste activiteiten, mooiste uitzichtpunten en goede tips!

Voor onze bouwstenen en rondreizen uit te stippelen, reizen wij zelf altijd met onze kinderen. Vorige zomer stond Portugal op het lijstje. We beleefden er tal van leuke familiemomenten en bezochten er verschillende steden, onder meer Lissabon. Dit viel ons enorm in de smaak. Graag delen wij dan ook onze ervaringen in deze superleuke stad.

Lissabon is bekend voor zijn vele uitzichtpunten, het is immers de stad met 7 heuvels. Één van deze mooie uitzichtpunten is aan het kasteel Castelo De São Jorge. Dit is het bekendste kasteel van Lissabon, gelegen op de hoogste heuvel van de stad. Eens je je op het hoogste punt bevindt heb je ook een schitterend uitzicht over de hele stad, de heuvels, de Taag en de daken. Daarnaast is er ook een prachtig uitzichtpunt op Miradouro, dit is een andere van de 7 heuvels dat Lissabon rijk is. Wij vonden het schitterend om van daaruit de zonsondergang te bekijken.

Graag ook een beetje rond kuieren door kleine gezellige straatjes? Dan moet je zeker door Alfama wandelen. Hier vind je tal van mooie huizen met de bekende tegeltjes in alle vormen en kleuren. Iets lekkers tijdens het wandelen? Proef de traditionele pastel de Belém. Dit is een zoet gebakje dat bij de kinderen zeker in de smaak zal vallen.

Niet te missen zijn ook twee unieke monumenten die op de werelderfgoedlijst staan. Dit zijn de toren van Belém, een verdedigingstoren aan de oever van de Taag, en het Jerónimos-klooster, het symbool van de Portugese macht. In het klooster bevindt zich ook een maritiem museum. Een beetje moe na al het wandelen? Rust dan even uit en maak een tramrit, ook dit is zeker niet te missen bij een bezoek aan Lissabon. Tram 28 is hiervoor de bekendste.

Hieronder vind je twee activiteiten in Lissabon die onze kinderen geweldig vonden:

Schilder je eigen azulejo

Heb je overal die prachtige huizen gezien met de blauwe tegels? Dit zijn de azulejo’s. Vandaag ga je zelf je eigen tegeltje schilderen, bovendien doe je dit in een prachtige plaats in het museum. Voor het ontwerp van deze tegeltjes mag je je eigen creativiteit gebruiken of een doordruk naschilderen. Een activiteit voor kinderen, maar ook voor ouders. Na het schilderen gaan de tegeltjes de oven in en kan je ze de volgende dag afhalen om mee naar huis te nemen. Niet enkel een leuke activiteit, ook een superleuk persoonlijk souvenir.

Schilder je eigen azulejoSchilder je eigen azulejo in Lissabon

Met de tuktuk door Lissabon

Hoe zie je Lissabon op een dag tijd met de kinderen zonder dat ze met tegenzin achter je aan wandelen? Met een leuk transportmiddel en een leuke gids natuurlijk! Bovendien past de gids zich aan aan jullie wensen. Je kan kiezen voor enerzijds prachtige kerken te bezoeken of anderzijds mooie uitzichtpunten te zien. Daarnaast kan je ook leuke foto’s maken met de kinderen! Wij kozen bovendien voor een elektrisch aangedreven tuktuk die geen uitlaatgassen nalaat.

met de tuktuk door Lissabontuktuk door Lissabon

Leuk om te combineren met Lissabon

De sprookjespaleizen van Sintra

Als je aankomt in Sintra, is het net alsof je in een sprookje beland bent. Het staat er vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen. Dit alles omringd door de mooiste tuinen en parken. In 1995 werd Sintra bovendien door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Het lijkt alsof je in een totaal andere wereld bent, een plek die je normaal gesproken alleen in sprookjesboeken tegen zou komen.

Palácio Nacional de Pena is het bekendste gebouw van Sintra. Het is gebouwd in 1840 en behoort sinds enkele jaren officieel tot één van de zeven wonderen van Portugal. Dit felgekleurde kasteel zie je vanuit heel Sintra boven de bergen uitstijgen. Wij maakten daarbij een hele leuke rit met paard en kar door Sintra. Dit is een originele manier om het park en de stad te bezoeken.

sintra sprookjespaleisFinn bij paard en kar

Dolfijnen spotten aan de Costa Lisboa

Hiervoor ga je eerst naar een gezellige plek genaamd Sesimbra. Dit is een schiereiland dat ligt onder Lissabon aan de zuidoever van de Taag. Wanneer je de dolfijnen wilt gaan spotten per boot doe je dit beter ’s morgens, dit was ons ook aangeraden. Wij hadden bovendien veel geluk, na amper een half uurtje zagen we wel 40 dolfijnen rond onze bood. Dit was adembenemend, zowel voor ons als voor de kids.

dolfijnen in LisabonDolfijnen spotten aan de Costa Lisboa

Kookworkshop voor kinderen

Voor deze kookworkshop verblijf je in een belevingshotel. Elke kamer heeft een ander thema. Je kan onder andere kiezen voor de “mystic room”, de “romantic room” of zelfs de “chocolate room”. Het is daarnaast ook gelegen in een heel mooie omgeving: het “Parque Natural das Serras de Aire e Candeeiros” waar je een mooie wandeling kan maken.

Voor de kookworkshop ga je met de kokkin aan de slag. Er is een voor, hoofd en nagerecht inbegrepen. Wij maakten bijvoorbeeld verse tagliatelle pasta met een machine. Dit met een heerlijke saus van verse groenten.

koken met kinderenKookworkshop voor kinderen: kinderen aan het koken

Meer info?

Op zoek naar meer info over de verschillende ervaringen? Neem vlug een kijkje op onze website en bekijk deze, en nog veel meer andere activiteiten die wij aanbieden in Portugal. Allemaal kinderproof natuurlijk! Laat het dromen naar de volgende vakantie maar beginnen.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis