meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Tadoussac

Tadoussac is het best te bereiken met de veerboot, een leuke belevenis trouwens! Je rijdt met je auto de boot op en de overzet duurt ongeveer 10 minuutjes.

Je kan ervoor kiezen om in de stad Tadoussac te verblijven, of een beetje verder, aan de prachtige fjord van Saguenay. Het uitzicht daar is fenomenaal en memorabel!

Vlakbij de fjord van Saguenay hebben we een leuke boerderij uitgekozen, waar de kinderen elke dag samen met de boer de dieren kunnen eten geven. Er worden ook heel wat dieren uit de omgeving opgevangen. Dieren die in nood zijn zoals wolven, elanden, lynxen, marmotten.

enkele sfeerbeelden:
Op walvissencruise in Tadoussac met de familie

Dag 2: Walvissen spotten!

Vandaag ga je op walvissencruise in Tadoussac. Je gaat naar de haven waar je in kleine groepjes wordt opgedeeld en in een zodiac mag plaatsnemen. Je krijgt ook speciale jassen en broeken aan, want het temperatuurverschil op de rivier kan heel groot zijn. Wij hadden blijkbaar veel geluk: het was prachtig weer, windstil en er waren heel veel walvissen rond de boot. Het is toch wel indrukwekkend om deze enorme dieren te kunnen bewonderen van zo dichtbij.

De Fjorden

Na een tweetal uren vaar je nog even tot vlakbij de fjorden. Daar kan je de prachtige rotsen bewonderen. Daarna keer je terug naar de haven. Loop zeker ook eens in Tadoussac zelf rond. De stad heeft een hele mooie promenade en kleurrijke huizen.

Enkele sfeerbeelden
Tadoussac Canada: prachtige uitzicht

Dag 3: Vertrek uit Tadoussac

Geniet nog wat na van jullie verblijfplaats om vervolgens door te rijden naar jullie volgende bestemming. Kies niet dezelfde weg, maar rij via het noorden van de fjord-kust en bezoek zeker St. Rose-du-Nord, de parel van de fjord.

Van hieruit kan je verder naar de bouwsteen: “kuieren door het gezellige Quebec” of “Beren spotten in Duchesnay” of “watersporten en klimmen” in Orford.

Wat is inbegrepen?

  • 2 Overnachtingen (zonder maaltijden)
  • Walvistocht aan boord van een zodiac

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis