meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst op de jacht

Je wordt eerst gebracht naar de haven waar de jacht ligt en welkom gegeten door de 2 schippers die de boot bemannen. Zij gaan voor jullie zorgen tijdens deze twee unieke dagen. Vandaag ontdek je de eilanden met je eigen jacht!

De jacht

De boot is een Benteau Gran Turismo 40 en heeft twee slaapcabines waar je telkens met twee kunt slapen. Jullie slapen aan boord en de schippers slapen aan wal. Het is een modern ontworpen interieur met ruime salon en uitgeruste kombuis. Er is daarnaast ook een badkamertje met toilet en douche. Er is vooraan ook een zonnedek geïnstalleerd met kussens. De kinderen kunnen gemakkelijk op het zwemplatform om in het water te springen. Er zijn anderzijds ook snacks, dranken en wifi aan boord van het jacht. Indien er een grotere familie is, met meer dan twee kinderen, zorgen we ook voor een andere aangepaste jacht met 3 cabines. De twee schippers kunnen jullie namelijk ook leren hoe je moet navigeren en sturen met deze boot.

Route

Je vaart vandaag tussen de prachtige eilanden in de baai van Dubrovnik. Er wordt bovendien geregeld gestopt voor een zwempartijtje. De boot is ook uitgerust met bijvoorbeeld snorkeluitrusting, snorkelscooter, visgerief en een buitendouche. Zo kun je altijd het zoute water van je afspoelen vooraleer je de boot opgaat. ’s Avonds wordt de zee onder de boot verlicht en is het heel speciaal om te zwemmen tussen de visjes die afkomen op het licht. Tot slot komen jullie dan na een uurtje aan in het natuurpark van Mljet waar het water in de baai prachtige kleuren heeft. Hier kom je echt wel tot rust. De boot wordt vervolgens vastgelegd. Jullie kunnen dan in Mljet een restaurantje uitkiezen en dan op de boot gaan slapen. Eerst nog even genieten van de prachtige sterrenhemel.

Dag 2: Met de fiets rond de meren

Vandaag zijn er elektrische fietsen beschikbaar waarmee je rond de meren van Mljet gaat rijden. De zoutwatermeren zijn een uniek fenomeen in de wereld. Ze zijn bovendien ongeveer 10.000 jaar oud. Er zijn vele mooie paden om te wandelen en te fietsen en er is heel veel schaduw waardoor je eigenlijk niet te warm hebt. Je kunt immers overal rond het meer stoppen in de baaitjes om te zwemmen met de kinderen of te picknicken. Doe dus zo lang over de tocht als je wilt!

Praktisch

Als je gewoon rondrijdt , doe je er maximum anderhalf uur over. Het is een heel gemakkelijke fietstocht in een prachtige omgeving en in de schaduw van de bomen. De kleinste kinderen kunnen op aanhangfietsen meegaan of in de babystoel (tot 25 kg).

Terugkeer

Ten slotte varen jullie ’s avonds enerzijds terug naar de haven waar je vandaan komt. Anderzijds vaar je door naar het eiland Hvar. Daar kan je verblijven in leuke bungalows en “gaan vissen met een echte vissersboot”. Daarnaast kan je ook het unieke Dubrovnik ontdekken of gaan “koken met de kinderen bij een Konavle familie”.

inbegrepen

  • 1 overnachtingen met ontbijt aan boord van de jacht
  • Transfer naar boot en terug
  • Tickets voor het nationaal park Mljet
  • Huur van de fietsen (voor kleine kinderen aanhangfietsen of kinderzitjes)
  • Schippers

sfeerbeelden van DE jacht

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis