meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Evora

Vandaag kom je met de kinderen toe in Évora. Zij wordt soms wel de parel of het hart van de regio Alentejo genoemd, en daar zijn redenen genoeg voor! Het is de historische stad van de regio en staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. De historische binnenstad is heel gezellig om door te wandelen en je ziet de Romeinse, Moorse en Portugese invloeden in de architectuur van de straten en huisjes heel goed. Er zijn ook heel wat bezienswaardigheden: bezoek het Geraldusplein, de Romeinse tempel, de kathedraal, de São Francisco kerk en de bekende bottenkapel ervan, voor degenen die durven. Je kan er ook shoppen en de specialiteit van Alentejo kopen: producten gemaakt van kurk.

Je logeert hier in een hotel in het groen met prachtig zwembad en heerlijk restaurant, genieten!

Dag 2: Kajakken onder de sterrenhemel

Maak je klaar voor een onvergetelijk familie-avontuur in ’s werelds eerste Starlight Tourism Destination: een astronomische ervaring voor gans het gezin staat jullie te wachten!

In het midden van de Alentejo lijkt de wonderlijke sterrenhemel van Alqueva op een donker fluwelen deken bezaaid met miljoenen sterren. Dit beschermd en internationaal gecertificeerd gebied staat geregistreerd als Dark Sky Reserve of Starlight Tourism Destination. Geen lichtvervuiling hier, wel een oppervlakte van circa 10.000 km2 aan prachtige natuur die jullie samen met een ervaren gids zullen verkennen!

Jullie starten met het kajakken bij zonsondergang: de golden hour zorgt meteen voor enkele epische familiefoto’s. Jullie kajakken doorheen adembenemende landschappen en van zodra het donker wordt, spotten jullie de mooie Melkweg terwijl je peddelt. Geniet van dit spectaculair schouwspel in de lucht – onze kinderen vonden dit fantastisch!

Nadien tijd voor een magische nachtelijke zwempartij en een heerlijke picknick met lokale lekkernijen, enjoy!

 

Dag 3: Vertrek uit Evora

inbegrepen

  • 2 overnachtingen  met ontbijt inbegrepen
  • kajakken onder de sterrenhemel met gans het gezin

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis