meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Prachtig zicht over Lissabon

Dag 1: Aankomst in Lissabon

Je komt aan in Lissabon waar je verblijft in een appartement of hotel vlakbij het oude stadscentrum. Vandaag kun je eerst Lissabon uit de hoogte bekijken.

Ten eerste kan u gaan naar de vestigingsmuren van het kasteel Castelo de São Jorge. Namelijk omdat u er een prachtig uitzicht heeft over heel de stad, de heuvels, de Taag en de daken. Deze vestiging is in 1147 door de eerste koning van Portugal op de Moren veroverd. Vanaf dit punt ligt Lissabon er zeer vredig bij. 

Ten tweede kan u gaan slenteren in de schilderachtige oude wijk Alfama. Daar bevindt u zich in smalle en sfeervolle straatjes. Anderzijds sta je een paar minuten later midden op het moderne expo-terrein Parque das Nações.

Vervolgens kunt u ’s avonds genieten van een heerlijke Portugese maaltijd. Daarnaast kan u de zonsondergang bekijken vanaf de prachtige uitzichtpunten op Miradouro. Dit is één van de zeven heuvels die Lissabon rijk is. Ten slotte kan u deze mooie dag afsluiten met een wandeling langs de rivier Taag.

Dag 2: Met de tuktuk door Lissabon

Hoe zie je Lissabon op een dag tijd met de kinderen zonder dat ze met tegenzin achter je aan wandelen? Met een leuk transportmiddel en een leuke gids natuurlijk! Daarom zorgt Kiddotravel voor een leuke tour met de tuktuk door Lissabon. Bovendien past de gids zich aan aan jullie wensen.

Je kan kiezen voor enerzijds prachtige kerken te bezoeken of anderzijds mooie uitzichtspunten zien. Daarnaast kan je ook leuke Instagramfoto’s maken! In elk geval kun je gedurende deze 2,5 uur durende tour enorm veel leren over de historiek van Portugal. Ook over de vele verschillende nationaliteiten die hier gewoond hebben.

Ecovriendelijke tuktuk

Wij kozen  voor een elektrisch aangedreven tuktuk die bovendien geen uitlaatgassen nalaat. Tot slot hebben wij ons laten afzetten aan een plaats waar ze de beste ijsjes hebben van Lissabon. Een heerlijke afsluiter!

Vervolgens kun je Lissabon verder ontdekken op eigen ritme. Wij hebben ons veelal verplaatst met de elektrische steps die overal te vinden zijn. Je betaalt hiervoor per minuut en de prijs hiervan valt goed mee.

Bekijk hier het filmpje: Met de tuktuk door Lissabon

Traditionele tram Lissabon, Portugal

Dag 3: Vertrek uit Lissabon

Vandaag kun je nog een rit maken op de tram 12. Volgens ons een beter alternatief dan tram 28, doordat de kinderen hier veel langer op moeten zitten. Daardoor heb je meteen op korte tijd de ervaring van de typische tram in Lissabon.

Vervolgens kan je doorrijden naar je volgende bestemming. Ofwel naar “De sprookjespaleizen van Sintra” of in de natuur naar Parque Natural das Serras de Aire e Candeeiros waar we een leuke “kookworkshop voor kinderen” hebben gepland. Daarnaast kan je “dolfijnen spotten aan de Costa Lisboa”.

inbegrepen

  • 2 overnachtingen en ontbijt inbegrepen
  • Met gids op de tuktuk gedurende 2,5 u ;  je kunt zelf een beetje mee kiezen wat je wil zien.

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis