meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Walvissen spotten in de Stille Oceaan en verder naar Carmel-by-the-Sea

Zijn jullie klaar om walvissen te spotten bij Big Sur?

We laten de stad achter ons en gaan ‘back to nature’! Langzaam aan veranderen de vele wegen en wijken in grote stukken ongerepte natuur. Maar alvorens helemaal de natuur in te duiken, kunnen jullie onderweg nog eens de sfeer opsnuiven van ‘Stanford University’ of het wereldberoemde ‘Silicon Valley’. Dat ligt zo goed als op jullie route richting zuiden. Jullie kinderen zullen zeker de grote technologiebedrijven als een Google, Apple, Facebook, en vele andere herkennen! Maak zeker ook wat tijd vrij om onderweg te stoppen in ‘Capitola Beach’, om aan het strand de vele kleuurijke huisjes te bewonderen!

WALVISSEN SPOTTEN

Maak jullie daarna klaar om andere reuzen te spotten: de walvissen! De baai rond Monterey is populair bij de walvissen en tijdens de zomermaanden vertoeven ze er graag. Met een boot gaan jullie de zee op en dan is het wachten tot de kolossen hun neus boven water steken. Altijd spannend waar ze zullen opduiken!

Na dit avontuur overnachten jullie nabij het hele gezellige stadje Carmel-by-the-Sea, waar je kan nagenieten bij een prachtige zonsondergang op het strand.

Dag 2: Langs de 'Big Sur' naar jullie ranch in Cambria

Jullie cruisen verder langs de prachtige “highway 1” door de onwaarschijnlijk mooie landschappen van de Californische kust richting Cambria, waar jullie overnachten op een toffe ranch, vlakbij de zee. De Big Sur is een natuurpark met adembenemend mooie uitzichten, grillige kliffen, rotsachtige kustlijnen, hoge bergtoppen en diepe dalen, met daardoor, over een lengte van 145 km, alleen maar een kronkelende autoweg. Geen verkeerslichten, geen winkels, enkel puur natuur!

Neem zeker de tijd om van dit moois te genieten en maak een stop bij de Bixby Creek Bridge, Pfeiffer Beach, Pfeiffer Big Sur State Park of de McWay Waterval, stuk voor stuk pareltjes en meer dan fotogenieke plekjes voor een paar schitterende familiekiekjes!

 

Dag 3: Terug het binnenland in, op naar Yosemite.

Van hieruit gaat het terug het binnenland in, richting Yosemite National Park, een andere schatkist vol natuurpracht.

Laat je verder inspireren door onze rondreizen: 14 dagen in de mooiste parken van West-USA of 17 dagen West-Usa klassieker.

inbegrepen

  • 2 overnachtingen
  • walvissen spotten in de Stille Oceaan

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis