meta_pixel
Van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Kaapstad: uitzicht op de Tafelberg

Dag 1: Aankomst Kaapstad

Je komt aan in je lodge. Kaapstad hoeft echter weinig introductie: het is een combinatie van bergen, zee en wijngaarden. Iets waar iedereen namelijk van houdt. Dit is een stad met twee gezichten, namelijk Europees en Afrikaans. Ondanks de contrasten is Kaapstad een veilige en ontspannen stad, die je zeker niet mag overslaan.

Tip:

Als je er bent, passeer dan zeker in Den Anker. In dit Belgisch restaurant aan het Victoria & Alfred Waterfront waar je heel lekker kan eten. Je hebt er ook een schitterend uitzicht op de Tafelberg.

De Tafelberg is immers het meest karakteristieke en bekendste punt van Kaapstad. Zijn vlakke top heeft een oppervlakte van bijna 3 km2 en biedt schitterende uitzichten over de stad.

Tour rond Kaapstad op de motorfiets in de zijspan

Dag 2: In de zijspan van de vintage motorfiets

Vandaag maak je een tour rond Kaapstad op de motorfiets. Maar dit is geen gewone citytour, dit is een zeer bijzondere tour! Je krijgt in de ochtend eerst een briefing. Vervolgens vertrek je met de groep op de motorfietsen met zijspan.

De tour

Je maakt een hele rit langs, onder andere, Chapmans Peak, Simons Town en zelfs een wine estate. Op elke locatie pauzeer je even om foto’s te nemen of iets te drinken. Daarnaast is er een lekkere lunch voorzien in Simons Town. De gehele tocht inclusief stops duurt ongeveer 4 uren.

Met dit tochtje scoor je zeker bij je kinderen, hun ogen gaan meteen blinken. En die van jou gegarandeerd ook.

Dag 3: Vertrek uit Kaapstad

Je laatste dag in de regio kan je zeker nog Boulders Beach bezoeken. Ga zeker de pinguïnkolonie bekijken. De dieren leven hier omwille van de overvloed aan vis in deze baai. Bijvoorbeeld zie je hier pinguïns nesten bouwen, op hun eieren zitten of rondhossen en zwemmen in zee. Dit is echt een leuk spektakel dat door kinderen van alle leeftijden gesmaakt wordt.

Volgende bouwsteen

Je kan vervolgens vertrekken naar de volgende bouwsteen. Je kan “walvissen” gaan spotten van dichtbij in Hermanus. Of je kan naar Stellenbosch gaan voor enerzijds te “fietsen door de wijngaarden” of anderzijds “wijn en sapjes te proeven“.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen + ontbijt
  • citytour van 4 uren in de zijspan van de motorfiets

Sfeerbeelden van de lodge

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis