meta_pixel

Heel Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers doorgaans warm en droog zijn. De winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, zijn mild en nat.

ZUID-ITALIË

In het zuiden van Italië kunnen de zomers warm tot heel warm worden. De winters zijn er redelijk zacht, met een gemiddelde van 13°C.
Aan de Amalfikust zijn de wintermaanden dan weer warmer en de zomermaanden aangenamer dan in de rest van het zuiden. In de winter is er wel kans op langdurige neerslag.

CENTRAAL ITALIË

In het centrum van Italië zijn de zomers ook heet en droog, met een gemiddelde van 29°C. De temperaturen in de winter zijn zacht, met een gemiddelde van 13°C.

NOORD-ITALIË

In het noorden van het land zijn de zomers ook heet en droog, met een gemiddelde van 27°C. Tijdens de wintermaanden kan er veel neerslag vallen in het uiterst noorden, door de Alpen die in die regio liggen. In de berggebieden kan er ook sneeuw vallen. Doorgaans zijn de temperaturen nog steeds aangenaam in de winter, met een gemiddelde van 9°C.

Nog vragen?

Heb je vragen over jouw bestemming? Raadpleeg dan de FAQ (veelgestelde vragen) op de pagina van de bestemming. Daar vind je wellicht je antwoord op je vraag! Toch niet? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis