meta_pixel

Dit moet je weten over geldzaken in Canada:

  • De munteenheid in Canada is dus de Canadese Dollar. De creditcard is een veelgebruikt betaalmiddel in Canada. Er zijn weinig landen op de wereld waar creditcards zo algemeen geaccepteerd zijn als in Canada. U zult zien dat u op vele plekken met uw creditcard kunt betalen. Echter is dit niet overal mogelijk, het is daarom altijd goed om wat contant geld op zak te hebben waardoor u altijd een alternatief heeft.
  • Bestel ruim op voorhand reeds jouw dollars, of houd de maanden voor jouw vertrek de koers wat in het oog. Als je ter plaatse geld moet wisselen, kost dit vaak veel meer.
  • Zorg er voor dat je met je kaart geld kan afhalen in Canada, dit moet meestal geactiveerd worden bij jouw bank.
  • Fooien zijn nog belangrijker voor de lokale bevolking dan bij ons. De fooien zijn royaal, omdat ze een belangrijk onderdeel van het salaris zijn. In restaurants geeft u minimaal 15-20% fooi. In een bar is het gebruikelijk om $1 fooi per drankje te geven. Voor gidsen is een fooi van 20% de norm. Piccolo’s, buschauffeurs en portiers verwachten zo’n $1 per koffer.

 

Nog vragen?

Heb je vragen over jouw bestemming? Raadpleeg dan de FAQ (veelgestelde vragen) op de pagina van de bestemming. Daar vind je wellicht je antwoord op je vraag! Toch niet? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis