meta_pixel

Enkele tips over geldzaken en de munteenheid Florida

  • Zorg er voor dat je met jouw kaart geld kan afhalen in Florida. Die functie moet meestal geactiveerd worden bij jouw bank.
  • Zorg er steeds voor dat je voldoende cash geld meeneemt. In Florida betaal je met Amerikaanse dollars. De wisselkoers tussen de dollar en de euro varieert continu onder invloed van de internationale valutahandel.
  • Geldautomaten vind je voldoende in Florida. In stadscentra, in winkelcentra en ook in een aantal pretparken kan je eenvoudig met je kredietkaart geld opnemen. Deze ATM’s (Automatic Teller Machines) accepteren de meeste kredietkaarten. Houd er rekening mee dat aan het geld opnemen kosten verbonden zijn. Vaak gaat het om een percentage van de opnamesom en/of een vast bedrag per transactie. Het is in de regel voordelig om grotere bedragen tegelijkertijd op te nemen.
  • Geen land ter wereld waar creditcards zo ingeburgerd zijn als in Amerika. Ook in Florida kun je op een groot aantal plekken betalen met je betaalkaart.
  • Fooien geven is iets typisch Amerikaans en kan een beetje verwarrend zijn voor toeristen. Serveersters, barmannen, taxichauffeurs, portiers, bellboys, kamermeisjes etc. werken in de dienstensector en worden vrij slecht betaald. Amerikanen beslissen graag zelf hoeveel de service waard was en laten zelf hun waardering blijken door de fooi. Fooien zijn dus een deel van het salaris. Het geven van een fooi is dus bijna verplicht en er zijn enkele richtlijnen voor verschillende diensten. In een restaurant bedraagt de fooi normaal tussen 15% en 20% van de rekening (zonder belasting). Dit is ongeveer 2 tot 2,5 keer de belasting. Een fooi is niet nodig in fast food restaurants of bij self-service. Barmannen krijgen ongeveer 50 cent per drankje.

 

Nog vragen?

Heb je vragen over jouw bestemming? Raadpleeg dan de FAQ (veelgestelde vragen) op de pagina van de bestemming. Daar vind je wellicht je antwoord op je vraag! Toch niet? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis