meta_pixel
Van dag tot dag
Prijsindicatie
Hotel
krokodillen in Zuid-afrika

Dag 1: Aankomst St. Lucia

Nijlpaarden en krokodillen zijn de buren van de bewoners van het dorpje St. Lucia. Dat ligt in het uiterste zuiden van het Greater St. Lucia Wetland Park, omgedoopt tot St. Lucia iSimangaliso Wetland Park. Dat daarnaast grenst aan de Indische Oceaan. De nijlpaarden en krokodillen leven in een grote lagune aan de westkant van het dorp. Daar worden elke dag boottochten georganiseerd. De lagune staat in verbinding met de oceaan en vormt de voeding voor het hele iSimangaliso Wetland Park. Het dorp is echter alleen bereikbaar via een brug over deze lagune.

St. lucia

St. Lucia kan dienen als uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes van enkele dagen. In de omgeving kan je er enerzijds zwemmen en snorkelen in Cape Vidal. Anderzijds safari’s doen in het Umfolozi/Hluhluwe park. Dit is bovendien bekend voor zijn neushoorns. Verder kan je een nachtsafari in het iSimangaliso Wetland Park doen. Ten slotte kan je paardrijden langs de kust.

Kosi Bay Nature Reserve

Kosi Bay Nature Reserve maakt deel uit van het park. Dit bedekt een gebied van stranden, mangrovebossen en meren. Hier kunnen kinderen bijvoorbeeld snorkelen in kristalhelder water of een boottochtje maken. Verder kunnen ze ook een van de vele wandelpaden volgen. Terwijl kunnen ze een praatje maken met de lokale Tsonga-vissers terwijl ze hun netten verzamelen in de riviermonding.

Dag 2: Walvissen spotten in St Lucia

Walvissen zijn al even nieuwsgierig als jouw kinderen. Tijdens jullie walvissafari komen ze graag dichtbij de boot. Neem dus zeker je camera mee.

Tussen mei en december trekken ze voorbij de kust van St. Lucia op weg naar het warme oceaanwater om hun kalf te baren.

Walvissen spotten in St Lucia is een magische 2 uur durende tour die jullie tot op 50 meter van de zeereuzen brengt. Bultruggen worden het vaakst gezien, maar ook dwergvinvissen en potvissen en ook dolfijnen!

Dag 3: Vertrek St. Lucia

Vanuit St. Lucia kan je vertrekken naar Durban en lekker “Chillen of surfen aan zee in Durban”. Ook kan je vertrekken om de bouwsteen “Zippen tussen de Drakensbergen” te ondernemen.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen en ontbijt
  • Walvissafari

sfeerbeelden van de lodge

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis