meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Songan

Vandaag komen jullie toe in het trekkingshotel met prachtig zicht op de actieve vulkaan Mount Batur.

Gezien de gunstige ligging op 5min van het startpunt van de trekking, moeten jullie morgen niet om 2u uit de veren, maar kunnen jullie lekker uitslapen tot 4u 😉

Dag 2: Beklim Mount Batur bij zonsopgang

De gids pikt jullie op rond 4u aan het hotel. Je kan de klim in theorie ook iets later aanvatten als je niet zo vroeg wenst op te staan maar dan mis je de zonsopgang. Een transfer van amper 5 minuten brengt jullie naar het startpunt van de klim. Dit is niet het startpunt waar de meeste mensen starten en zorgt ervoor dat jullie het eerste uur zeer weinig andere klimmers zullen zien. Het tweede uur komen beide paden samen en is het dus iets drukker.

De trekking naar de top van de actieve vulkaan duurt twee uur en is soms pittig maar ook niet te zwaar. Bovendien kan er zoveel halt gehouden worden als jullie wensen. Het is nog donker wanneer de klim aanvangt dus een zaklamp is noodzakelijk (ter plaatse beschikbaar). Het kan ook nog fris zijn bij vertrek en ook bij aankomst boven tijdens het wachten op de zonsopgang. Maar onderweg zal het al snel (te) warm zijn, dus een fleece kan van pas komen maar meer heb je niet nodig.

Vanop de top van Mount Batur heb je een prachtig zicht op het kratermeer beneden en op de omringende vulkanen waaronder Gunung Agung. Bij helder weer kan je ook Rinjani op Lombok zien. Er zit ook een kolonie apen bovenop de top wat altijd leuk is voor de kinderen. Eens boven, wordt je verwend met een eenvoudig ontbijt (bananen, toast, koffie of thee) en worden er ook eitjes gekookt in de warme bodem van de ontsnappende vulkanische gassen.  Smullen maar!

De terugweg is een stuk makkelijker dan de heenweg en duurt ongeveer een uur. Je kan ook kiezen voor de langere route naar beneden, dan ben je 2u onderweg maar krijg je ook veel meer te zien. Je loopt op de richel met prachtige zichten en daalt af via een smal pad dat via de nieuwe kleine krater passeert. Daarna daal je verder af door het zwarte lavapoeder tot je aan de wagen komt die je terug naar het hotel brengt.

Aangekomen in het hotel kan je genieten van een welverdiend uitgebreid ontbijt en is er tijd om wat te rusten en een frisse duik te nemen in het zwembad.

Dag 3: Vertrek Songan.

Vandaag kunnen jullie kiezen om even te gaan wegdromen in een betoverende bamboehut.

Ofwel trekken jullie richting Tulamben. Leer duiken naar een echt scheepswrak of kies voor een hartverwarmend bezoek aan lokaal schooltje.

Ofwel keren jullie terug naar Ubud om te spelen met de heilige aapjes in Monkey Forest of een avontuurlijke rafting op de Ayung rivier.

 

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen met ontbijt

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis