meta_pixel
van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
San Manuel Antonio strand

Dag 1: San Manuel Antonio

Na een aantal uurtjes rijden kom je aan op deze idyllische plek. Het strand van San Manuel Antonio is één van de mooiste stranden van Costa Rica. Het is trouwens de enige plaats waar de jungle en het strand elkaar raken, en dat maakt het wel speciaal.

Vandaag kun je wat chillen op het strand of een lekkere cocktail drinken in één van de leuke strandbars.

Snorkelen tussen de kleurrijke vissen

Dag 2: Met de catamaran gaan varen en snorkelen tussen de kleurrijke vissen

Ga zeker in de voormiddag op ontdekking in San Manuel Antonio National Park. Dat kan perfect op een voormiddag, maar best met gids, omdat deze een telelens hebben om de dieren te spotten. Wij hebben vooral luiaards, leuke kapucijnaapjes, een wasbeer en een kolibrie op zijn nest gespot.

In de namiddag word je opgehaald om een prachtige tocht te maken met de catamaran. San Manuel Antonio is één van de weinige plaatsen waar je dit kan doen. De catamaran heeft twee dekken boven elkaar en ook een superleuke glijbaan voor de kinderen. Op het bovenste dek kan je lekker luieren, zonnen en genieten van de mooie omgeving.

de tocht

De catamaran vaart ongeveer een uurtje langs de mooie kust en tijdens de tocht kwamen de dolfijnen rond onze boot zwemmen!

Dan begint de pret voor de kinderen: iedereen snorkels en zwemvliezen aan en de gids brengt je naar een plek waar je zwemt tussen de scholen kleurrijke vissen. Fantastisch voor de kinderen! Wat onze kinderen ook heel tof vonden was de sprong in het water vanop het hoogste dek.

Vergeet zeker niet je camera mee te nemen, want op de terugweg kan je genieten van een prachtige zonsondergang. Ondertussen kan je smullen van een lekkere barbecue en daarna dansen op het ritme van de muziek van de banjo, bespeeld door de eigenaar van de boot Tomas. Wolf, onze achtjarige zoon, vond het super en heeft er weer een vriend bij om samen muziek mee te maken.

San Manuel Antonio strand met kinderen

Dag 3: Vertrek uit San Manuel Antonio

Geniet van jullie ontbijt, laat de kinderen eventueel nog wat zwemmen om dan te vertrekken naar je volgende bestemming. Hierna kan je volgende bouwstenen gemakkelijk doen: zweven door het woud van Monteverde, het paradijsje Corcovado, of terug naar San Jose, de hoofdstad.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (met ontbijt)
  • tocht met de catamaran, snorkelen (uitrusting aan boord), diner aan boord

 

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis