meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Matera

Je komt aan in het stadje Matera waar je gaat slapen in een grotwoning omgebouwd tot hotel. Een speciale belevenis als je weet dat vele grote families in dergelijke grotwoningen sliepen tot in 1952. De grotwoningen of Sassi, staan ook op de werelderfgoedlijst van Unesco en de temperatuur binnen gaat nooit onder de 20°C. Lekker warm in de winter en lekker koel in de zomer, dus.

Bereid je wel voor op vele trappen en smalle steegjes. Matera is een stad letterlijk in de rotsen gebouwd. Maar uiteindelijk is het het allemaal waard eens je kunt genieten van de prachtige uitzichten!

Weetje: de James Bond film ‘No Time to Die’ werd hier gefilmd!

Dag 2: Matera met de tuktuk bezoeken

Als een bij door de stad

Vandaag ga je de prachtige stad bezoeken vanuit een Italiaanse tuktuk, de Ape. Dat is de grote broer van de Vespa, wat je ook merkt uit de naam: ape betekent ‘bij’ en vespa betekent ‘wesp’. Het is een unieke ervaring om door de straatjes van deze prachtige plek te rijden en te kunnen genieten van het prachtige zicht eens je aan de top bent.
Jullie gids brengt jullie naar de mooiste plekjes in de stad en vertelt honderduit over de geschiedenis ervan.

De echte avonturiers kunnen ook afdalen in de canyon (Parco della Murgia Materana)  en genieten van de schitterende natuur.

Dag 3: Vertrek uit Matera

Vandaag vertrek je naar je volgende bestemming.

Je kunt kiezen voor Alberobello of Monopoli.

In Alberobello maak je een segway tour tussen de trulli, waar je ook in zal slapen. In Monopoli geniet je van de stad en ga je nadien naar Polignano a Mare, waar je een boottocht maakt langs de kliffen.

inbegrepen

  • 2 nachten, ontbijt inbegrepen
  • Tuktuk tour door Matera

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis