meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Alberobello

Je ziet ze verschijnen in het landschap zodra je dit geweldig stadje nadert: de trulli huisjes. Er zijn er zo’n 1400! De trullo is het typisch bouwwerk van de regio Apulië (Puglia) en wordt gekenmerkt door de herkenbare vorm ervan. Het bestaat uit droge stenen muren en een kegeldak. Het is geweldig om de trulli links en rechts van jou te kunnen bewonderen en om door de gezellige straatjes te wandelen.
Heel wat daken van de trulli worden ook versierd door tekens: spot jij ze allemaal?

Je kunt kiezen voor ofwel een trullo in de stad of buiten de stad. Wij sliepen op 5 minuten rijden in een trullo dat bij een leuke bed & breakfast lag. Daar was ook een zwembad en speeltuin voor de kinderen.

Dag 2: Met de segway door Alberobello

oud en nieuw Alberobello verkennen

Vandaag neemt je gids jullie mee door het stadje. Je kan met de segway door Alberobello of je kan kiezen voor een elektrische fiets of zelfs een golfkarretje waar je met heel kleine kindjes op kan zitten. De gids vertelt je de leukste weetjes over de trulli en legt je alles uit over de geschiedenis van de stad. Tijdens de rit zie je zowel het oude Alberobello als het toeristisch centrum. Het oude deel van de stad is bekleed met een aantal trulli die nog in hun oorspronkelijke staat zijn. Sommige mensen gebruiken ze nog als thuis, anderen verhuren ze aan toeristen. In het toeristisch centrum vind je vooral opgeknapte trulli die vanbinnen helemaal omgetoverd werden tot souvenirwinkeltjes.

Dé perfecte manier om Alberobello op een leuke en unieke manier te bezoeken.

Dag 3: Vertrek uit Alberobello

Vandaag vertrek je naar je volgende bestemming.

Van hieruit kan je naar Gallipoli, Otranto of Lecce gaan.

Als je voor Gallipoli kiest, kan je een paar daagjes chillen. In Otranto kan je een trektocht maken door het natuurgebied en naar het Bauxiet meer wandelen. Kies je voor Lecce, dan kan je papier-maché kunstenaar leren worden!

inbegrepen

  • 2 nachten, ontbijt inbegrepen
  • Segway tour door Alberobello

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis