meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Monopoli

Vandaag kom je aan in de vissersstad Monopoli. Het is een enorm charmante stad dat ook meteen de gezelligheid van de inwoners weerkaatst. De witte straatjes van de stad worden gevuld door de lokale vissers die hun vissersnetten knopen of de lokale bevolking die een cappuccino zit de drinken op een van de piazze (pleinen). Het typische beeld van Monopoli is de kleine haven vol met kleurrijke gozzi (vissersbootjes).

Dag 2: Boottocht langs de kliffen van Polignano a Mare

Je komt aan op de haven van Polignano a Mare, waar je op een kleine motorboot stapt. De schipper brengt je naar en in de mooiste grotten en vaart voorbij rotsen en verborgen stranden. De kleine stad aan de Adriatische kust wordt gekenmerkt door de steile kliffen waardoor ze omringd wordt.

In de namiddag heb je nog de tijd om de stad zelf te bezoeken. Daar kan je in een gezellige osteria (klemtoon op de i) eten, waar ze heerlijke focaccia maken, of het gezellig middeleeuws centrum bezoeken.

Dag 3: Vertrek uit Monopoli

Vandaag vertrek je naar je volgende bestemming.

Van hieruit kan je naar Gallipoli, Lecce of Ostuni gaan.
Als je voor Gallipoli kiest, dan kan je een paar daagjes chillen . In Lecce kan je een papier-maché kunstenaar leren worden en in Ostuni word je een echte kaasmaker en ontmoet je alle boerderijdieren of fiets je tussen de olijfboomgaarden.

inbegrepen

  • 2 nachten, ontbijt inbegrepen
  • Boottocht langs de kliffen van Polignano a Mare

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis