meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Zadar

Vandaag kom je aan in je hotel in Zadar.  Het hotel ligt vlak aan de zee en heeft een heel mooi strand , dus je kunt lekker chillen. Tegen de avond is het wel leuk om het stadje  Zadar een bezoekje te brengen.  Het is er echt gezellig en je hebt er prachtige gebouwen. Ga zeker naar het levendige Piazza dei Signori, een mooi plein midden in de stad.

Het zeeorgel

Het Zeeorgel is een indrukwekkend staaltje architectuur en een experimenteel muziekinstrument dat ontworpen werd om de saaie kustpromenade een boost te geven. Het zeeorgel werd geopend in 2005 en is sindsdien een populaire attractie voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Een marmeren trap leidt je van de promenade naar het water. Daar zie je een reeks pijpen waar de wind en golven mee spelen. Dat zorgt voor vreemde, geheimzinnige muziek die uit de gaten in de bovenste treden klinkt.

Dag 2: Met de jeep door het Velebit gebergte

Vandaag ga je op stap met een leuke gids die jullie dan ook nog meeneemt in een coole jeep. Op verschillende plaatsen stopt de Jeep. Ergens waar je iets kan drinken met schitterende zichten. Daarnaast ook waar de kinderen zelf op de rotsen kunnen gaan klimmen. Ze gaan zich niet vervelen onderweg.

op de boerderij

We zijn dan te voet gewandeld tot aan de boerderij waar de gids intussen, samen met de boer, een lekkere lunch had klaarstaan op een terrasje met prachtig uitzicht op het gebergte. Soms zie je ook de kudde wilde paarden  (waarbij je echt vlakbij kon komen), maar dat is natuurlijk nooit zeker.

Daarna via de haarspeldbochten naar beneden en natuurlijk moest er ook nog een stukje off road worden gereden naar een schitterend uitzichtpunt over de rivier. In dit gebergte zijn ook de bekende Winnetou films opgenomen.

 

Dag 3: Vertrek uit Zadar

Vandaag vertrekken jullie naar de volgende leuke ervaring! Je kunt van hieruit gemakkelijk vertrekken naar “met de tuktuk door Split” of naar “slaap in een boomhut in het Plitvice National Park”.

inbegrepen

  • 2 overnachtingen met ontbijt inbegrepen
  • Tocht met jeep door het Velebitgebergte met leuke stops bij de wilde paarden, lunch op de boerderij en prachtige zichten (5 uur)

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis