meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst op de boerderij

Wij verkiezen om op een landelijke plaats te verblijven maar uiteraard kun je ook gewoon in de stad Zagreb verblijven. De boerderij is voor ons ideaal want het is een rustige plaats, op een boerderij met dieren,  ideaal  voor de kinderen. Bovendien is dit slechts een half uur rijden van de hoofdstad Zagreb. In het restaurant van dit verblijf kunnen jullie genieten van heerlijke, traditionele maaltijden. Bovendien is er voor de kinderen ook een leuke speeltuin.

Dag 2: Bezoek de hoofdstad Zagreb

Vandaag bezoek je de hoofdstad Zagreb. Er zijn tal van bezienswaardigheden is deze mooie, oude stad. Je kan er bijvoorbeeld de kortste kabelspoorweg ter wereld vinden, Ilcia. Via deze kabelbaan kan je makkelijk naar het hogere gedeelte van de stad. Zagreb is namelijk onderverdeeld in twee delen, het onderste gedeelte en het bovenste (Gornji Grad). De meeste bezienswaardigheden liggen in dit bovenste gedeelte. Echter moet je voor leuke winkeltjes en restaurantjes in het onderste deel zijn.

Voor een prachtig uitzicht over de stad kun je de Lotrščak Tower beklimmen. Deze toren is het middelpunt van het centrum. Bovendien wordt hier elke dag, op 12 uur stipt, een kanon afgeschoten. Een ander prachtig gebouw van de stad is de kathedraal van Zagreb. Deze kan je bovendien gratig gaan bezichtigen.

In het midden van het Sint-Marcusplein vind je de Sint-Marcuskerk. Deze is bijzonder door zijn kleurrijke dak. Doorheen de stad zullen jullie ook veel street art zien. Eén van de plekken waar je deze street art goed kan zien is in de straat Ul. Kneza Branimira.

Dag 3: Vertrek uit de boerderij

Vandaag vertrek je ofwel naar huis ofwel kan je kiezen voor de volgende bouwstenen: slaap in een boomhut bij Plitvice National Park of ga truffels zoeken met de honden.

inbegrepen

  • Bezoek aan het domein van de boederij
  • Diner met lokale specialiteiten (half pension)
  • 2 nachten met ontbijt

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis